Knokke Art Fair 2023 - ontdek wereldklasse Kunst in België

De unieke belevenis van de Knokke Art Fair. In de wereld van kunstbeurzen is er één evenement dat zich onderscheidt van de rest: de Knokke Art Fair. Dit is niet zomaar een kunstbeurs. Het is de enige kunstbeurs die plaatsvindt in een kunstwerk zelf. Dit unieke concept maakt de Knokke Art Fair tot een must-visit evenement voor kunstliefhebbers, verzamelaars en professionals uit de kunstwereld.

De Knokke Art Fair is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in de Belgische stad Knokke. Het evenement wordt georganiseerd door Art Promotion Tuteleers en vindt plaats van zaterdag 5 augustus tot dinsdag 15 augustus 2023. Het evenement is dagelijks geopend van 15.00 tot 20.00 uur.

De Knokke Art Fair is meer dan alleen een plek om kunst te bekijken en te kopen. Het is een ervaring op zich. Bezoekers worden ondergedompeld in een wereld van kunst, waar ze de kans krijgen om een breed scala aan kunstwerken te ontdekken, van gevestigde namen tot opkomende talenten.

Wat de Knokke Art Fair echt uniek maakt, is de locatie. In tegenstelling tot de meeste kunstbeurzen, die plaatsvinden in conventionele locaties zoals congrescentra of tentoonstellingshallen, vindt de Knokke Art Fair plaats in een kunstwerk zelf. Dit zorgt voor een unieke en onvergetelijke ervaring voor de bezoekers.

Hoewel de specifieke details van de locatie niet worden vermeld op de website, kan men zich voorstellen dat het een plek is die zowel visueel als conceptueel indrukwekkend is. Het zou een plek kunnen zijn die de grenzen van wat we als kunst beschouwen, uitdaagt en opnieuw definieert.

De Knokke Art Fair is niet alleen een evenement voor kunstliefhebbers en -verzamelaars, maar ook voor kunstenaars en galeriehouders. Het biedt een platform voor hen om hun werk te tonen aan een breed publiek en om contacten te leggen met andere professionals uit de kunstwereld.

De Knokke Art Fair is een uniek evenement in de wereld van kunstbeurzen. Met zijn innovatieve concept van een beurs die plaatsvindt in een kunstwerk zelf, biedt het een unieke en onvergetelijke ervaring voor zowel bezoekers als deelnemers. Of je nu een kunstliefhebber, een verzamelaar, een kunstenaar of een galeriehouder bent, de Knokke Art Fair is een evenement dat je niet wilt missen.

Deelnemende galerijen aan de Knokke Art Fair

  • Galerie Von Vertes (Zürich, Zwitserland): Al meer dan dertig jaar is Galerie Von Vertes een van de meest vooraanstaande internationale galerijen voor impressionisme, fauvisme, Duits expressionisme, surrealisme, École de Paris en popart. De galerie is centraal gelegen in de Bahnhofstrasse in Zürich en organiseert tentoonstellingen, lezingen over kunst en kunstmarkt gerelateerde onderwerpen, en beheert particuliere en internationale collecties. Ze nemen jaarlijks deel aan toonaangevende kunstbeurzen zoals TEFAF Maastricht, Art Cologne, Masterpiece en Art Miami.

  • Galerie Rueb (Amsterdam, Nederland): Na 8 jaar aan het hoofd van 19e- en 20e-eeuwse schilderkunst bij Christie'sAmsterdam, richtte Willem Rueb de galerie op in 1986. Ze zijn gespecialiseerd in moderne en hedendaagse kunst, met de nadruk op het bijstaan van particuliere verzamelaars. De galerie heeft deelgenomen aan internationale kunstbeurzen zoals TEFAF Maastricht, PAN en Brafa.

  • JAF Galerie (Bordeaux, Frankrijk): Als derde generatie in de kunstwereld opende dhr. Falck de galerie in 2016 in Bordeaux en twee jaar later net naast het Picasso Museum in Antibes. Tijdens de Knokke Art Fair tonen ze werken van Keith Haring, Karel Appel, Bernard Buffet, Olivier Debré, Hans Hartung & Bernar Venet.

  • LE Gallery (Keerbergen, België): Na jarenlang zijn oog te hebben geoefend in de oudste gevestigde Londense galerie voor moderne en hedendaagse edities, richtte Matthias Nijs onlangs zijn eigen galerie op in België. LE gallery staat voor uitzonderlijke kunstwerken in beperkte oplage. De galerie richt zich vooral op moderne en hedendaagse werken van de grootste kunstenaars uit de recente kunststromingen van de 20e eeuw.

  • Galerie de L'Elysée (Parijs, Frankrijk): Gelegen tegenover 'l'Elysée', bevindt Galerie de L' Elysée zich naast Sotheby'sop de beroemde faubourg-Saint-Honoré. Tijdens de Knokke Art Fair brengt de galerie een selectie werken van kunstenaars zoals Pierre Soulages, Lucio Fontana, Niki de Saint Phalle en César Baldaccini.

  • Gate Gallery (Knokke, België): Voor de derde keer verwelkomen we Gate Gallery op de Knokke Art Fair vlakbij de ingang in de Kroonluchterzaal. Gelegen aan de Zeedijk, net naast het beroemde Albertplein, is de galerie uitgegroeid tot een van de vaste waarden van de Knokse galeriescène. Op de beurs brengen ze Joan Miro, Jean Miote en de opkomende kunstenaar Amoako Boafa.

  • Galerie Schanewald (Toulouse, Frankrijk): Opgericht in 2017, richt het familiebedrijf zich op voornamelijk Franse kunstenaars in de overgang van hedendaags naar modern. Onder de geselecteerde kunstenaars voor de Knokke Art Fair vinden we Arman, Robert Combas, Georges Mathieu, Serge Poliakoff en Gérard Schneider.

  • Gallery M9 (Seoel, Zuid-Korea): De in Seoel gevestigde galerie M9 kennen we van beurzen als Art Paris in het Grand Palais. Mevr. Daphné MK KIM, die galeries beheert sedert 2005, had altijd al een band met Europa, aangezien ze van 2011 tot 2016 een galerie in Parijs beheerde. Nu toont haar galerie in Seoul toonaangevende hedendaagse kunstenaars uit Zuid-Korea.

  • ART_020 (Amsterdam, Nederland): ART_020 vertegenwoordigt een unieke collectie samengesteld van bekroonde kunstenaars die wonen en werken in de regio Amsterdam. Het is hun missie om een internationaal podium te creëren voor de beste Nederlandse hedendaagse kunst door tentoon te stellen op internationale kunstbeurzen en exposities in heel Europa.

  • Art Isotope (Fröndenberg, Duitsland): Axel Schöber richtte de galerie in de buurt van Dortmund meer dan 20 jaar geleden op. Naast zijn activiteiten als spreker en docent rond kunst, maakt hij van zijn galerie een platform om opkomend talent te promoten.

  • Van Nuland (Borgloon, België): Galerie Van Nuland brengt een one-man show van Dominique Ampe tijdens de Knokke Art Fair. Naast het lesgeven in architectuur in Brussel en Breda, behaalde hij verschillende internationale prijzen voor zijn tekeningen en schilderijen.

  • Goodwin Gallery (Hamburg, Duitsland): Voor de derde keer verwelkomen we Daniel Goodwin uit Hamburg in de Bonaparte Hall. ​Zijn galerie focust op hedendaagse kunst en haalt de enthousiaste kunstenaar Volker Kühn naar de Knokke Art Fair met art in boxes!

  • Stream Art Gallery (Brussels, België): Fabrice Vignand, oorspronkelijk afkomstig uit Parijs, maar nu gevestigd in Brussel, specialiseerde zich in moderne kunst: Ecole de Paris, kubisme, geometrische abstractie,…

  • Galleria Immaginaria (Firenze, Italië): Galleria Imaginaria is al meer dan twintig jaar actief in Firenze en gespecialiseerd in het promoten van artistieke stromingen zoals klassieke abstractie.

  • MPC Art & NFT Gallery (Antwerpen, België): Gelegen in de beroemde Leopoldstraat in Antwerpen, combineert deze galerie de wereld van NFT'sen het promoten van Belgische kunstenaars. Tijdens de Knokke Art Fair krijgt vrouwelijkheid de aandacht in deze stand in de Bonapartezaal.

  • Galerie Studer (Dubai, UAE): Galerie Studer combineert gevestigde kunstenaars als Arman, César, Venet, Peter Klasen en Fernand Léger met opkomend talent. Een van deze opkomende kunstenaars is Tsuyu Birdwell.

  • Oever Gallery (Ostend, België): Voor de tweede keer is deze jonge galerie aanwezig in de Bonapartezaal van het Grand Casino tijdens de Knokke Art Fair. Je voelt het bruisende enthousiasme van Sara & Wouter door de artiesten die ze presenteren op hun stand en in hun aangename galerij aan zee.

  • Gallery Ysebaert (Sint-Martens-Latem, België): Voor de derde keer is Gallery Ysebaert aanwezig in de Bonapartezaal tijdens de Knokke Art Fair. Ze vertegenwoordigt kunstenaars als Nicolas Lavarenne en Ronald Westerhuys, die de afgelopen decennia deel uitmaakten van Sculpture Link.

  • Galerie Kellermann (Düsseldorf, Duitsland): Galerie Kellermann werkt vanuit 2 galerieruimtes in Düsseldorf en combineert moderne en hedendaagse kunst. Met hun afdeling 'All Time Classics' zetten ze moderne kunst in de kijker, terwijl ze in hun afdeling Contemporary Gallery een podium geven aan jonger talent.

  • Galerie Seiwert (Metz, Frankrijk): Gedurende meer dan 40 jaar hield Gerard Seiwert galeries in Luxemburg, Straatsburg & Nancy. Intussen werk hij op afspraak vanuit Metz waar hij nog steeds gespecialiseerd is in edities van moderne meesters, wat hij combineert met eclectische hedendaagse kunst.

  • Mookji Art (Seoel, Zuid Korea): Men komt David van Mookji Gallery overal ter wereld tegen op kunstbeurzen van Basel tot New York, Miami, Singapore, Milaan,... Steeds op pad om kwaliteit te tonen uit het Aziatische kunstlandschap.

  • Pot & Berden (Axel, Nederland): Een autoriteit in België en Nederland voor elke designliefhebber. POT & Berden staat voor meer dan 400 designmerken in een showroom van meer dan 15.000m2.

  • Heleven (Maastricht, Nederland): Eddy Heleven, gevestigd in Maastricht (NL) en Hasselt (BE), presenteert het resultaat van zijn internationale zoektocht naar het tonen van de beste stenen op de markt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.