Guerlain viert 170 jaar met exclusieve Bijenflacon

Guerlain, het befaamde Franse parfumhuis, heeft ter gelegenheid van zijn indrukwekkende 170-jarig bestaan een speciale editie van de iconische Bijenflacon onthuld. Deze flacon is door de jaren heen een symbool geworden van het luxueuze karakter en rijke erfgoed van het merk. De lancering van dit exclusieve collector'sitem, dat overal ter wereld door verzamelaars en liefhebbers van parfumerie wordt bewonderd, onderstreept de lange traditie van vakmanschap en elegantie die Guerlain belichaamt.

Het ontstaan van de Bijenflacon gaat terug naar 1853, toen keizerin Eugénie, de vrouw van Napoleon III, aan Pierre-François Pascal Guerlain, de oprichter van het parfumhuis, de opdracht gaf om een uniek parfum voor haar te creëren. Ter ere van haar, ontwierp Guerlain de 'Eau de Cologne Impériale' en presenteerde deze in een prachtige flacon versierd met 69 gouden bijen, de symbolen van het keizerrijk. Dit ontwerp was zo'n succes dat het al snel werd overgenomen als de standaardfles voor veel van Guerlains creaties, waardoor het een blijvend kenmerk van het merk werd.

De Bijenflacon van de 170e verjaardag is dan ook een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en voortdurende vernieuwing van het merk. Voor deze speciale editie heeft Guerlain samengewerkt met de kunstenaar Anne Brun, die bekend staat om haar fijne plooien en structuren, wat resulteerde in een prachtige flacon die zowel de schoonheid van het originele ontwerp weerspiegelt als een nieuwe interpretatie hiervan biedt. Brun heeft een flacon gecreëerd waarin de bij, als iconisch motief, opnieuw wordt geïnterpreteerd met een moderne, artistieke twist, wat resulteert in een object dat zowel tijdloos als hedendaags aandoet.

De flacon is handgemaakt door bronsgieters die de technieken van de verloren-wasmethode hebben toegepast, een complex en nauwgezet proces dat grote vaardigheid vereist. De delicate gouden bijen op de flacon zijn minutieus afgewerkt, waarmee de ambachtslieden van Guerlain hun reputatie als meesters in hun vakgebied opnieuw bevestigen. De fles is ook voorzien van een echte clé d'or, een gouden sleutel die het exclusieve karakter en de ambachtelijkheid van de flacon onderstreept.

Slechts 17 van deze bijzondere Bijenflacons zijn geproduceerd, wat de exclusiviteit van het object verder benadrukt. De flacons bevatten 'l’Eau de Cologne Impériale', hetzelfde parfum dat oorspronkelijk voor keizerin Eugénie werd gecreëerd, als blijk van respect voor de geschiedenis en het erfgoed van het merk. Elk van deze flacons is genummerd en gesigneerd, waarmee het een echt verzamelobject is. Bovendien worden ze gepresenteerd in een op maat gemaakte kist, vervaardigd door ambachtelijke kabinetmakers, verder toevoegend aan de luxe ervaring.

De 170e verjaardag van Guerlain is niet alleen een moment om terug te kijken op de lange historie van het merk, maar ook om vooruit te kijken naar toekomstige innovaties en creaties. Het huis staat bekend om zijn constante drang om te vernieuwen binnen de parfumindustrie, terwijl het trouw blijft aan de waarden van vakmanschap, luxe en schoonheid. Deze recente viering is dan ook een perfecte illustratie van Guerlains bekwaamheid om traditie en moderniteit met elkaar te verweven, waardoor zowel het verleden als de toekomst van het merk worden geëerd.

Guerlain'serfenis is verankerd in zijn streven naar uitmuntendheid en het vermogen om hoogstaande parfums te blijven creëren die door de tijd heen geliefd blijven. Met de beperkte uitgave van de Bijenflacon viert Guerlain zijn verjaardag op een manier die past bij zijn statuur als een van 'swerelds meest prestigieuze parfummerken. Liefhebbers en kenners wereldwijd zullen ongetwijfeld smachten naar het bezit van een van deze uitzonderlijke stukken, die meer dan alleen een parfum vertegenwoordigen - ze symboliseren een rijke geschiedenis van schoonheid en luxe die generaties lang gekoesterd zal blijven.

Als uiting van hun voortdurende innovatie en respect voor traditie heeft Guerlain nog meer bijgedragen aan de wereld van haute-parfumerie dan alleen hun exclusieve Bijenflacon. Opgericht in 1828, heeft het huis Guerlain zich ontwikkeld tot een wereldwijd herkend merk dat synoniem staat voor luxe en kwaliteit. Voortbouwend op hun rijke geschiedenis, verkennen we enkele noemenswaardige momenten en creaties die het merk door de decennia heen gedefinieerd hebben.

Pierre-François Pascal Guerlain startte zijn eerste winkel in Parijs op de leeftijd van 42 jaar. Zijn toewijding aan kwaliteit en zijn innovatieve aanpak resulteerden al snel in een groeiende populariteit. Zijn vermogen om persoonlijke geuren voor de adel te maken, waaronder koningin Victoria en Isabella II van Spanje, vestigde zijn faam als parfumeur van koningen en koninginnen.

Bij de derde generatie van de Guerlain-familie kwam een van de meest revolutionaire ontwikkelingen in de parfumindustrie voort. Aimé Guerlain creëerde 'Jicky' in 1889, het eerste parfum dat synthetische ingrediënten gebruikte in combinatie met natuurlijke extracten. Dit baanbrekende parfum hielp de basis leggen voor de moderne parfumindustrie en blijft tot op vandaag een tijdloze klassieker.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.