Dit is de horlogecollectie van Donald Trump

Wat draagt ​​Donald Trump graag om de pols? De 45e president van de Verenigde Staten, die op 20 januari 2017 werd beëdigd, heeft een gevarieerde horlogecollectie, hoewel hij niet wordt beschouwd als de meest enthousiaste horlogeverzamelaar. Aan de andere kant ging Bill Clinton van het bezit van slechts één Timex-horloge naar een beetje een beginneling, met Panerai, Cartier en Roger Dubuis aan zijn arm terwijl hij enkele van de belangrijkste evenementen in zijn carrière bijwoonde. Sommige horloges die in het verleden eigendom waren van Amerikaanse presidenten, zijn de geschiedenis ingegaan. Neem bijvoorbeeld het gouden Rolex-horloge dat in 1962 door Marilyn Munroe aan John F. Kennedy werd geschonken. Het was prachtig gegraveerd met de woorden 'Jack, With love as always, from Marilyn.' Het werd in 2005 verkocht voor €120.000, nadat het jarenlang discreet was verborgen voor het publieke oog. En Barack Obama heeft een voorliefde voor het sportieve TAG Heuer Series 1500-model. Hij is ook gespot met een Rolex Cellini en een Jorg Grey Chronograph. Welk horloge de huidige president ook draagt, mensen zullen het willen weten.

Dus, hoe ziet de horlogecollectie van Donald Trump eruit? We hebben een paar horloges geïdentificeerd die Donald Trump heeft gedragen en waarvan wordt aangenomen dat ze in zijn collecties zitten. Universal Genève Senna Chronograph De Universal Geneve Senna 41, ref. 998.310 is een zeldzaam horloge. Het Ayrton Senna Institute (IAS) werd in 1994 opgericht door de familie van Ayrton Senna en werd voorgezeten door Viviane Senna. Het instituut werkt samen met bedrijven, overheden, gemeenten, scholen en universiteiten om kansen te creëren voor kinderen en jonge Brazilianen. Het was een concept dat enkele weken voor zijn fatale crash in Imola in 1994 door Ayrton Senna en zijn zus werd besproken. De liefdadigheidsorganisatie helpt sindsdien jonge mensen terwijl ze het leven van de beroemde coureur herdenkt. Eind jaren 90 werkte de beroemde horlogemaker Universal Geneve samen met het Ayrton Senna Institute (IAS) om een ​​speciaal uurwerk te creëren ter ere van het succes van Ayrton Senna. Toegewijde horlogeverzamelaars en fans van de autosportindustrie vonden raakvlakken in dit uitzonderlijk mooie uurwerk, dat in 1999 door Donald Trump zou worden geschonken.

Toen Antiquorum en Tourneau een veiling van 'Famous Faces' organiseerden in New York City, was Donald Trump aanwezig. Het evenement, dat sterren in staat stelde om te bieden op uurwerken en memorabilia uit de popcultuur, bracht beroemdheden als Arnold Schwarzenegger, Jerry Seinfeld, Leonardo DiCaprio, Whoopi Goldberg en Dustin Hoffman samen om er maar een paar te noemen. Onder hen was Donald Trump, die een bod uitbracht en een Colibri-polshorloge won dat oorspronkelijk toebehoorde aan de acteur die president werd, Ronald Reagan. Trump bood €7000 voor het horloge voordat hij zijn eigen Senna-chronograaf schonk. De Universal Genève Senna Chronograph werd geproduceerd als resultaat van een samenwerking tussen het horlogebedrijf en de liefdadigheidsorganisatie. Er werden twee speciale horloges ontwikkeld en een deel van de winst die op de horloges werd gemaakt, werd gedoneerd aan de IAS. De eerste was de 'Sienne 41', die we hier gaan behandelen. De tweede was de 'Sienne 65', die verkrijgbaar was als kwarts of een COSC-gecertificeerde automatische versie en in de wijzerplaatkleuren zilver, zwart en geel.
Ook was er keuze tussen een metalen armband en een stijlvolle leren band met een traditionele doorngesp. Het model 'Sienna 41' is echter een eerbetoon aan de 41 Formule 1-overwinningen in de carrière van Ayrton Senna. Het horloge is gemaakt van een mix van roestvrij staal en een materiaal dat Universal Geneve destijds 'koolstof' noemde. Hoewel het geen echte koolstof was, stelde de unieke vermenging van het staal met een of andere vorm van koolstof hen in staat om de term in de specificatielijst te gebruiken. Een paar variaties van het Ayrton Senna 41-model zijn gemaakt van massief 18k goud, waarvan er één eigendom was van Donald Trump. Zelfs voor de huidige normen past de 41 mm kastmaat van het horloge mooi om de pols. Het horloge wordt aangedreven door het betrouwbare Valjoux 7750 uurwerk - een van 'swerelds grootste chronograaf uurwerken. Het is met name gebruikt in horloges van IWC Schaffhausen, Breitling en Fortis. Andere merken zoals Hublot, Panerai en Chopard gingen verder met het aanpassen van het uurwerk door het uit te rusten met een kolomwiel. Functies zoals de geschroefde kroon en inschroefbare pushers van het horloge, samen met een platte lens van saffierkristalglas, zorgen ervoor dat het een waterbestendigheid van 200 meter kan handhaven, wat, gezien de sportieve race-geïnspireerde ontwerpesthetiek, een behoorlijk indrukwekkende kwaliteit is.

De Limited Edition Azad Power Tourbillon

Sommige horloges, zoals de eerder genoemde vintage Calibri, zijn zelden gezien om de pols van Donald Trump, terwijl andere meer dan eens hun opwachting hebben gemaakt. Meer publiek gedragen horloges die eigendom zijn van Trump zijn het uurwerk dat hem werd geschonken in het reality-tv-programma 'The Apprentice'. De Azad Power Tourbillon in beperkte oplage is een roestvrijstalen model dat voor iets minder dan €10k wordt verkocht. Het horloge heeft een opvallende tonneau-vormige kast, die de afgelopen decennia een populair alternatief is geworden voor het ronde en rechthoekige horloge. In vergelijking met enkele van de meer universeel aantrekkelijke uurwerken die Donald Trump om de pols heeft gedragen, heeft de stalen Azad Power Tourbillon unieke kenmerken waardoor iedereen zou opvallen wanneer ze een kamer binnenlopen. Neem bijvoorbeeld de prachtige geskeletteerde wijzerplaat. Opengewerkte wijzerplaten op horloges zijn sinds de 18e eeuw een populaire toevoeging aan elke groeiende horlogecollectie. Maar hoe mooier een uurwerk wordt, hoe aantrekkelijker een geskelettiseerd horloge zal zijn. Het Azad Power Tourbillon-horloge van Donald Trump biedt een blik in het hart van het mechanische polshorloge, zowel vanaf de wijzerplaat als vanaf de achterkant van de horlogekast. Het Amerikaanse luxe horlogemerk wordt beschouwd als een relatief jonge concurrent binnen de industrie. De 25-jarige traditionele uurwerken maken gebruik van geavanceerde technologie met respect voor het eeuwenoude uurwerken erfgoed. Het Tourbillon-horloge heeft een grote zilverkleurige ring voor de belangrijkste tijdwaarneming, met een secundaire secondewijzer op 6 uur en een datumring op 2 uur. Het roestvrijstalen model is afgewerkt met een klassiek ogende blauwe leren band met een gepolijste roestvrijstalen gesp die past bij de afwerking van de kast van 39,5 mm.

Trump ontving het horloge in 2009. Patek Philippe Golden Ellipse De Ellipse-lijn van Patek Philippe loopt parallel aan de klassieke uitstraling van de Calatrava ondanks zijn afwijkende kastvorm. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1968, en hoewel het niet duidelijk is hoe oud het model van president Trump is, wordt toch aangenomen dat hij er een bezit. De elliptisch gevormde kast heeft onlangs een comeback gemaakt met een speciaal damesassortiment, maar de diepblauwe wijzerplaten van de originele jaren 60-modellen hebben iets ongelooflijk boeiends. Het ontwerp is gebaseerd op de 'Golden Ratio', waarbij het traditionele met het moderne wordt versmolten en zo een look uitstraalt die drastisch verschilt van de voormalige Universal Geneve Senna Chronograph van Trump. De levendige kleuren op de wijzerplaat van een Patek Philippe Ellipse horloge maken het goed dat de uurwerken geen cijfers of centrale secondewijzers hebben. Daarom vermengen de moderne en minimalistische look van de horloges zich met de aloude productiemethoden van Patek om de twee concepten samen te brengen. Net als de Azad Power Tourbillon, ontketent de Golden Ellipse een ongewone look die de pols meteen opvalt. Zijn onconventionele aantrekkingskracht werd gevierd in 2008 toen de eerste platina-behuizing in de Ellipse-lijn werd gelanceerd. Het is echter de 18k geelgouden versie van de Ellipse waarvan wordt aangenomen dat deze thuishoort in de horlogecollectie van Donald Trump. Kijkend naar de jaren 60-uurwerken uit deze lijn, behouden de modellen een symmetrische vorm die er netjes en opgeruimd uitziet om de pols, zodat ze kunnen worden gecombineerd met de meeste professionele kleding van Trump. De 18-karaats geelgouden Ellipse-horloges hadden geïntegreerde armbanden die waren ontworpen in een fijnmazige stijl. De eenvoudige batonmarkeringen zijn ontwikkeld in bijpassend goud om de tijd in een eenvoudig en duidelijk formaat weer te geven. Het is zeker een tijdloos ontwerp om te bezitten en een dat Trump vandaag de dag gemakkelijk zou kunnen dragen en er nog steeds net zo verfijnd uit kan zien terwijl hij dat doet. Het kleine formaat en het dunne profiel van de Ellipse zijn een paar keer op de pols van de president gespot, vooral tijdens het dragen van shirts met korte mouwen eind jaren 90 tijdens het bijwonen van sportevenementen. Trump lanceert zijn horlogecollectie in 2005 Dit is misschien een onderdeel van Trumps carrière waar je minder van op de hoogte was, maar de huidige president van de Verenigde Staten lanceerde in 2005 zijn eigen horlogecollectie.

De Donald J. Trump Signature Collection bleef slechts een jaar in productie en bevatte 20 stukken. Ondanks dat Donald Trump elke dag de media domineert, is er heel weinig bekend over sommige van zijn niet-politieke ontwikkelingen, zoals deze horlogecollectie en zijn smaak in horloges. Wat we wel weten, is dat het een ongelooflijk zeldzaam assortiment horloges is. Trump was de eerste president die een licentie voor een horlogemerk onder zijn eigen naam creëerde. Sommige van de ontwerpen uit zijn Signature-collectie leenden inspirerende aanwijzingen van andere bekende horlogeontwerpen, en andere waren op een unieke manier gedurfd en dynamisch. Trump'sSignature-horloges zijn standaard quartz-uurwerken en werden exclusief verkocht in Macy s. Omdat de horloges maar een jaar in productie zijn geweest, is elk uurwerk vrij zeldzaam. De collectie omvatte een aantal tonneau-vormige koffers - misschien geïnspireerd op de Golden Ellipse die hij een paar jaar eerder zag dragen. Het bevatte ook kussenvormige vierkante horloges en rechthoekige horloges die eruitzagen als het iconische Tank-ontwerp van Cartier. De Cartier Tank-collectie en zijn subcollecties zijn hun tijdloze esthetiek nooit beu en blijven een populair verzamelobject. Ook behorend tot de Signature-horlogecollectie van Donald Trump zijn klassieke ronde modellen met een dag- en datumfunctie die knipoogt naar een subtiele op Rolex Day-Date geïnspireerde esthetiek, evenals een model met een niet-gecentreerde hoofdtijdwaarnemingswijzerplaat en een dubbele tijdfunctie . Deze look doet denken aan sommige modellen van A. Lange & Sohne. Of ze nu naar uw smaak zijn of niet, uurwerken uit de Signature Donald Trump 2005 horlogeserie zijn populaire verzamelobjecten. De door Donald goedgekeurde flaptekst bij de collectie luidde: 'Deze horloges gebruiken alleen materialen van de hoogste kwaliteit en zijn solide, fantastisch uitziende en vooral nauwkeurig, ontworpen om elke keer goed te presteren.' Sommigen zijn van mening dat de poging van Trump om klassieke stijlen te lenen van de beroemde TAG Heuer Monaco en de Rolex Daytona iets te ambitieus was. Je kunt niet ontkennen dat sommige van de gedurfde ontwerpen van de collectie overeenkomen met de ego-beladen reputatie van Trump als president en zakenman.

Het verkiezingshorloge

Een horloge dat wel de aandacht trok, was het Vacheron Constantin Historiques Ultra-Fine 1968-horloge in roze goud dat Trump droeg op de verkiezingsnacht in 2016. Het uurwerk werd ontwikkeld in 2010. Het is een bijzonder ingetogen ontwerp voor een horloge als Trump om te stylen op de pols. Qua smaak is het echter een goed model, want met een Vacheron Constantin horloge kun je gewoon niet fout gaan. De luxe Zwitserse horlogemaker heeft een aantal prachtige uurwerken gemaakt die zijn uitgerust met complexe mechanismen en een premium prijskaartje over zijn 265-jarige erfgoed. Ondanks de onopvallende kastbreedte van 35,2 mm, draagt ​​het Vacheron Constantin Historiques Ultra-Fine 1968 horloge groter om de pols dankzij het onmiskenbare vierkante profiel. Afgewerkt op een glanzend zwarte leren band, draagt ​​de slanke kastdiepte van 5,5 mm ongelooflijk goed onder de manchet van een pak, wat verklaart waarom het Donalds horloge werd voor zo'n belangrijke en historische gebeurtenis. De lugs zijn een interessant kenmerk van dit horloge dat door Trump wordt gedragen. Ze buigen zachtjes van de ring naar de achterkant van de kast, waardoor een bijna vloeiend gevoel ontstaat dat sterk contrasteert met de heldere geometrische lijnen van het horloge van de dunne vierkante vorm van de kast. De zilveren wijzerplaat van het Vacheron Constantin Historiques horloge uit 1968 heeft een verticale satijnen korrelafwerking gekregen, doorboord door gepolijste gouden wijzers en batonindexen die een eigentijdse charme uitstralen. Het legendarische kaliber 1120 past als gegoten in dit ultradunne polshorloge van slechts 2,45 mm dik. Dit ontwerp, tussen alle horloges die op de pols van Trump te zien zijn, is degene die je waarschijnlijk zou verwachten te zien versierd met het pak van een president. Amerikaanse presidenten en hun Rolex-horloges Rolex heeft een fascinerende geschiedenis met het Witte Huis. Niet alleen werd een gouden Rolex het symbool van een presidentiële affaire, maar het wereldberoemde merk creëerde ook de President-armband die alleen is gemaakt van platina of 18k goud. Rolex schonk Datejust-horloges aan presidenten over de hele wereld, waaronder Winston Churchill en Eisenhower, vóór de Tweede Wereldoorlog. Maar toen het volledig gouden Day-Date-horloge werd gelanceerd, werd het op de markt gebracht als de 'Rolex President' en was het uitgerust met de beroemde President-band met drie schakels, die het Oyster- en het Jubilee-ontwerp combineerde. Tegen 1951 heeft Rolex nog eens 150.000 uurwerken geproduceerd, waarvan de horloges die aan presidenten werden geschonken persoonlijk werden gegraveerd.

Het Day-Date-model van Rolex was de eerste met een dag voluit op de wijzerplaat. Het eerste model had een heerlijke champagne wijzerplaat omlijst door een massief gouden kast. Deze dure modellen pasten perfect om de pols van een president als Kennedy. Er wordt aangenomen dat Rolex er alles aan deed om een ​​plekje om Kennedy'spols te bemachtigen, maar de president wees het aanbod af en werd in plaats daarvan gezien met een Omega en Cartier Tank-horloge aan zijn arm. Pas toen het beroemde Rolex-horloge aan Kennedy werd geschonken door pin-upster Marilyn Munroe met een persoonlijke naam erop gegraveerd, raakten het luxe horlogemerk en deze president met elkaar in verband. Lyndon B. Johnson en Ronald Reagan hebben zelfs de banden tussen Rolex en het Witte Huis stevig gecementeerd. En het zijn niet alleen de herenmodellen die in het hele Witte Huis voor opschudding zorgen. Hilary Clinton werd in 2016 gezien met een Rolex Lady Datejust en zou ook een volledig gouden herenmodel hebben, compleet met een President-armband. De Rolex Day-Date Het was een verrassing om Trump, die al lang in verband wordt gebracht met het dragen van bescheiden uurwerken, de afgelopen jaren met een Rolex om de pols te zien. De Rolex Day-Date, ook wel het President-horloge genoemd, heeft met name drie verschillende kenmerken waardoor het opvalt: de wijzerplaat, de materialen en de armband. We hebben eerder vermeld dat dit het eerste model was met de dag voluit op de wijzerplaat. Deze functie is te zien aan de bovenkant van de wijzerplaat tussen de uurmarkeringen 10 en 1. Misschien is de Day-Date de keuze van Donald voor het horloge omdat het zo'n schone, overzichtelijke en gemakkelijk te raadplegen wijzerplaat belooft? Of misschien is het Rolex' gebruik van edele metalen. Het is niet duidelijk of Donald Trump de witte wijzerplaat of de champagne wijzerplaat bezit, maar de 18k geelgouden kast is gemakkelijk te herkennen op foto s. De halfronde driedelige schakels van de Day-Date'sPresident-armband zijn vakkundig ontwikkeld in het huis van Rolex om comfortabel tegen de huid te zitten en de contouren van de pols te omarmen. Er zijn echter verschillende Rolex Day-Date horloges die zijn uitgerust met een Oyster-band of een klassieke leren band.

Gezien een groot aantal variaties van de Day-Date geproduceerd door Rolex, is het moeilijk om het model te beperken tot een bepaalde referentie die door Donald Trump wordt gedragen. Toch weten we dat hij de meeste liefde van de bevolking deelt voor de klassieke en elegante uurwerken van deze wereldberoemde fabrikant. Of je nu tegen de politieke standpunten van Donald Trump bent of niet, wat niet kan worden ontkend, is dat de president een interessante geschiedenis van de tijdmeting heeft die een onbedekt onderwerp blijft. Er zijn nog zoveel dingen die we niet weten over de horlogecollectie van Trump. Sommige uurwerken die hij om de pols heeft gestileerd, kunnen niet duidelijk worden geïdentificeerd, en vele zijn het resultaat van speculatie en giswerk. We weten dat zijn smaak varieert van gedurfd en sportief tot klassiek en ingetogen. Hij is gezien met delicate jurkhorloges die aan de pols zijn versierd en hij promoot zijn eigen assortiment uurwerken geïnspireerd op een van de beroemdste horlogelijnen van TAG Heuer. Hij houdt zich niet vast aan één bepaalde vorm of materiaal. Zoals we al hebben opgemerkt (als hij vasthoudt aan de waarden van zijn exclusieve Signature-horlogecollectie), toont hij ook geen bijzondere voorkeur tussen een automatisch of kwartshorloge. Een van de meest interessante feiten over de keuze van president Trump in horloges is dat hij voor zijn presidentiële campagne tegen de Rolex koos. Was zijn keuze in dresscode tactisch? Of gewoon een kwestie van persoonlijke smaak op dat moment? In plaats daarvan nam het horloge van Vacheron Constantin Historiques uit 1968 dat we eerder behandelden een prominente plaats om de pols - hetzelfde uurwerk dat tijdens zijn inhuldiging verscheen.

Misschien hebben we de beroemde Rolex Day-Date met pensioen zien gaan totdat Trumps tijd op kantoor ten einde loopt? Hoe dan ook, de volgende toevoeging aan zijn collectie kan een onverwachte wending nemen, omdat zijn smaak in horloges zo gevarieerd is. We weten dat Trump een fan is van het tonneau-vormige horloge, en dit jaar hebben we enkele nieuwe iteraties gezien van Hublot'sfuturistische Spirit of Big Bang-horlogecollectie. Zal een uurwerk zoals Hublot'snieuwe tonvormige Meca-10 horloge de volgende keer om de pols van de president worden gezien? Of zullen we waarschijnlijk een glimp opvangen van hem met zoiets als de Vacheron Constantin Perpetual Calendar Ultra-Thin? Een model als dit zou de geskeletteerde wijzerplaat waar hij ooit voor koos in het Azad Power Tourbillon-horloge kunnen combineren met een dunne 18k roségouden kast, zoals te zien is in zijn verkiezingshorloge. We zullen de komende jaren blijven kijken om te zien of Trump een nieuw favoriet horloge onthult voor zijn al groeiende eclectische mix van traditionele en moderne uurwerken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.