Dit hoverboard heeft maar één wiel nodig om je op straat te laten surfen

Dit hoverboard heeft maar één wiel nodig om je op straat te laten surfen

Ik denk dat we ons allemaal Back To The Future en hun ongelooflijke voorspellingen voor 2015 herinneren. We kunnen nog steeds niet genieten van die hoverboards in het tweede deel van de serie, hoewel een bedrijf zegt dat zijn eenwieler zo dichtbij mogelijk aanvoelt.

Dit Hoverboard werd gemonteerd bovenop een 10-inch wiel aangedreven door een elektromotor, waarbij gebruikers naar voren leunden om te versnellen en achteruit om te vertragen of van richting te veranderen. Natuurlijk is het lang niet in de buurt van zweven; ik bedoel, wat als je een flat krijgt, of zoiets?

Om nog maar te zwijgen van het feit dat je niemand kunt vernederen door op het water te rijden. Hoverboard Technologies schept echter op over hoge snelheden, groot bereik en snelle oplaadtijd. De meest indrukwekkende specificaties zijn sonartechnologie voor stabiliteit en API-connectiviteit.

Met een gewicht van slechts 11 kg wordt het hoverboard met één wiel aangedreven door een motor van 5.000 W die deel uitmaakt van de aandrijfeenheid in het midden van het wiel. Om het veilig te houden, is de topsnelheid beperkt tot 26 km/u, terwijl het bereik 12 mijl (19 km) bedraagt. Ik ben niet zeker van die snelheidsbeperking, maar het is de moeite waard om te vermelden dat het bestuur 1,5 minuten per mijl in rekening brengt.

Nu, voor de meer geeky en indrukwekkende feiten over dit project. De sonardetectie informeert het zelfbalancerende systeem van het bord om het bord waterpas te houden, terwijl regeneratief remmen zijn werk afhandelt en het bord oplaadt wanneer het heuvels afdaalt of vertraagt. Het board beschikt ook over LED-verlichting, evenals ingebouwde luidsprekers voor wat extra plezier tijdens het rijden en volgens de fabrikant zullen deze functies slechts ongeveer 10 procent van je sap verbruiken. Er is ook een LCD-scherm waarop nuttige informatie voor de rijder wordt weergegeven.

Het Hoverboard wordt ook geleverd met een bijbehorende mobiele app voor Android en iOS. De app maakt gebruik van Bluetooth-verbonden slimme apparaten om hun eenwieler te activeren en te vergrendelen, het laadniveau en de status van de batterij te controleren. U kunt ook de verlichting aanpassen, audio afspelen en aanpassen en ritgegevens bekijken. Maar waar zit het plezier in?

Hoverboard Technologies beschrijft hun creatie ook als een gemakkelijk te gebruiken product, met verwisselbare componenten en opties die in de toekomst kunnen worden geüpgraded. Het bord stopt na een paar dagen met werken zonder in te checken via de parameters van de gebruiker, dus het stelen ervan heeft geen zin voor jou. Maar wat echt cool is, is dat de lopende Kickstarter crowdfundingcampagne sluit op 21 oktober 2015, dezelfde dag dat Marty McFly de toekomst in reisde om het hoverboard in Back to the Future II te ontdekken.