De beste kerstmarkten in Wenen - geniet van het magische kerstseizoen

Kerstmis is een bijzondere tijd van het jaar en nergens wordt dit beter gevierd dan op de kerstmarkten in Wenen. De Oostenrijkse hoofdstad staat bekend om zijn prachtige architectuur, rijke geschiedenis en culturele erfgoed, en tijdens de feestdagen komt deze stad echt tot leven. Van traditionele ambachten tot heerlijk eten en drinken, er is voor ieder wat wils op deze betoverende markten.

Een van de meest populaire kerstmarkten in Wenen is de Christkindlmarkt op het Rathausplatz, voor het indrukwekkende stadhuis van Wenen. Deze markt wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld en trekt jaarlijks duizenden bezoekers aan. Hier kun je genieten van tal van kraampjes met handgemaakte cadeaus, kerstdecoraties en lokale specialiteiten zoals glühwein en gebak. Er zijn ook regelmatig optredens van koren en muzikanten die de feestelijke sfeer versterken.

Een andere populaire kerstmarkt is de kerstmarkt in Schönbrunn, gelegen bij het prachtige paleis Schönbrunn. Deze markt is kleiner dan de Christkindlmarkt, maar heeft nog steeds een breed scala aan kraampjes en activiteiten. Hier kun je authentieke Oostenrijkse lekkernijen proeven, zoals Apfelstrudel en Sachertorte, terwijl je geniet van live muziek en entertainment. Vergeet niet om ook een wandeling te maken door de schitterende tuinen van het paleis, die prachtig verlicht zijn tijdens de kerstperiode.

Voor wie op zoek is naar iets unieks, is er de kerstmarkt in de buurt van het Belvedere-paleis. Deze markt staat bekend om zijn ambachtelijke producten en traditionele Oostenrijkse ambachten. Hier kun je handgemaakte sieraden, houtsnijwerk en keramiek vinden, evenals lokale lekkernijen zoals schnaps en worst. Het is een geweldige plek om unieke cadeaus te vinden voor je dierbaren.

Een andere opmerkelijke kerstmarkt in Wenen is de Altwiener Christkindlmarkt op de Freyung. Deze markt is gevestigd rondom de barokke Votivkirche en biedt een charmante sfeer met zijn traditionele houten kraampjes en sfeervolle verlichting. Hier vind je een breed scala aan ambachtelijke producten, evenals heerlijke regionale gerechten en drankjes. Houd ook zeker de verschillende optredens in de gaten, zoals koren en dansgroepen.

Tot slot mag de kerstmarkt bij de Karlskirche niet worden gemist. Deze markt is klein maar gezellig en heeft een unieke ligging bij de beroemde Karlskirche. Hier vind je tal van kraampjes met ambachtelijke producten en lekkernijen, evenals een ijsbaan waar je kunt schaatsen onder de kerstverlichting. Het is een geweldige plek om een ​​warme chocolademelk te drinken en in de feeststemming te komen.

Naast het bezoeken van de kerstmarkten, zijn er nog andere activiteiten in Wenen die je kunt doen tijdens het kerstseizoen. Een populaire traditie is het bijwonen van een klassiek kerstconcert in een van de historische concertzalen van de stad. Hier kun je genieten van prachtige muziek, zoals het Weihnachtsoratorium van Bach of het Requiem van Mozart. Ook is het de moeite waard om een ​​bezoek te brengen aan de prachtige kerstetalages van de warenhuizen, waar je jezelf kunt onderdompelen in de feestelijke sfeer.

Kortom, de kerstmarkten in Wenen zijn een must-see tijdens het feestseizoen. Met hun betoverende sfeer, traditionele ambachten en heerlijk eten, is er voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar unieke cadeaus of gewoon wilt genieten van de feestelijke sfeer, Wenen is de perfecte bestemming voor een magische kerstervaring.

 

Hoeveel kerstmarkten zijn er in Wenen? Er zijn verschillende kerstmarkten in Wenen, waaronder de populaire Christkindlmarkt op het Rathausplatz en de kerstmarkt bij het Schönbrunn-paleis.
Welke activiteiten kun je doen tijdens het kerstseizoen in Wenen? Naast het bezoeken van de kerstmarkten, kun je ook genieten van klassieke kerstconcerten en de prachtige kerstetalages van de warenhuizen bezoeken.
Wat kun je vinden op de kerstmarkt bij het Belvedere-paleis? Op de kerstmarkt bij het Belvedere-paleis kun je handgemaakte sieraden, houtsnijwerk en keramiek vinden, evenals lokale lekkernijen zoals schnaps en worst.
Wat maakt de kerstmarkt bij de Karlskirche uniek? De kerstmarkt bij de Karlskirche heeft een unieke ligging bij de beroemde Karlskirche en biedt ook een ijsbaan waar je kunt schaatsen onder de kerstverlichting.
Welke kerstmarkt wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld? De Christkindlmarkt op het Rathausplatz in Wenen wordt beschouwd als een van de mooiste kerstmarkten ter wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.