Ashera kat - exclusief en exotisch met een indrukwekkend prijskaartje

De Ashera kat, nauw verwant aan de savannekat, is een prachtig en kostbaar dier. Dit majestueuze beest is een kruising tussen een huiskat, een Aziatische luipaardkat (zoals de Bengaalse kat) en een Afrikaanse serval. De Ashera staat bekend als een lief, slim en loyaal huisdier.

De Ashera is een van de meest exotische huiskatten ter wereld en is gefokt uit Aziatische luipaarden. Het is een zeldzaam en groot ras, met een hoogte van anderhalve meter en een gewicht tussen 12 en 15 kilogram. Ondanks zijn exotische uiterlijk is de Ashera een vriendelijk en makkelijk te verzorgen huisdier, volgens experten die het ras ontwikkelden.

De Ashera kat is niet zo afstandelijk als sommige andere katten, is zeer vocaal en kan deuren openen en aan de lijn lopen. Veel klanten zijn eerste keer kattenbezitters of hondenliefhebbers die zich aangetrokken voelen tot de hondachtige eigenschappen en de relatief zelfstandige aard van katten. De meeste van de 100 Ashera katten die dit jaar door het bedrijf zijn verkocht, gingen naar klanten in Rusland en China.

De Ashera is slechts één van de vele designer kattenrassen. Andere hybride rassen zijn onder meer de Toyger, een kruising tussen een Bengaal en een huiskat, de Chausie, een mix van jungle- en huiskatten, en de Savannah, ontstaan uit een kruising tussen een Afrikaanse serval en een huiskat.

Er zijn vier variaties van de Ashera: de Royal Ashera, Snowy Ashera, Common Ashera en Hypoallergenic Ashera. Ashera katten behoren tot de meest exotische en exclusieve katten ter wereld en zijn geliefd om hun slanke vorm en prachtige lichaamspatronen.

De prijs van een Ashera kat is hoger dan andere zeldzame kattenrassen, wat hen de exclusieve en exotische reputatie geeft. Ondanks hun indrukwekkende uiterlijk zijn Ashera katten warm en vriendelijk. Ze zijn sociaal en genieten van het gezelschap van mensen, vooral hun eigenaars.

Wat betreft de verzorging zijn Ashera katten relatief onderhoudsarm. Ze hebben een speciaal dieet nodig, rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals vetzuren, aminozuren en eiwitten, om hun botten en gewrichten sterk te houden. Regelmatige vachtverzorging, nagelknippen en tandenpoetsen zijn ook belangrijk om de gezondheid van uw Ashera te bevorderen.

De Ashera kat is intelligent en gemakkelijk te trainen. Ze kunnen eenvoudige basisvaardigheden aanleren en zindelijkheidstraining verloopt meestal probleemloos. Zo ben je ervan verzekerd dat hun afval niet door je hele appartement verspreid ligt.

Je kunt een Ashera kat ook trainen om niet op je meubels te springen en zo je dure spullen te beschermen. Het geven van simpele commando'sis meestal niet voldoende, dus het is beter om te investeren in een krabpaal of klimboom voor de kat terwijl ze nog jong zijn. Op deze manier leren ze langzaam om niet op de meubels van de mensen te springen.

Samenvattend is de Ashera kat een bijzonder en exotisch huisdier dat bekend staat om zijn liefdevolle, slimme en loyale karakter. Met een prijs tot wel €112.000, is het een van de duurste katten ter wereld. Ze zijn een kruising tussen een Afrikaanse Serval, een Aziatische luipaardkat en een gedomesticeerde kat. Deze grote, intelligente katten hebben speciale zorg nodig op het gebied van voeding, verzorging en training, maar kunnen een geweldige aanvulling zijn op het gezin voor wie het zich kan veroorloven.

Ashera kattensoorten:

  • Gewone Ashera kat (Common Ashera Cat)

    • Dit is de eerste en meest voorkomende variant van de Ashera kat.
    • De vacht heeft bruine kleuren met unieke zwarte vlekken, waardoor de kat op een miniatuur Aziatische luipaard lijkt.
  • Hypoallergene Ashera kat (Hypoallergenic Ashera Cat)

    • Deze variant is vergelijkbaar met de gewone Ashera kat, maar heeft een belangrijk verschil: de vacht stoot allergenen af.
    • Ideaal voor mensen met allergieën, omdat de kat minder allergische reacties veroorzaakt.
  • Sneeuw Ashera kat (Snowy Ashera Cat)

    • Ook bekend als de 'Witte Ashera' vanwege de witte vacht met amberkleurige vlekken.
    • Deze variant is zeldzamer dan de gewone Ashera en heeft een opvallend uiterlijk dat doet denken aan sneeuwluipaarden.
  • Koninklijke Ashera kat (Royal Ashera Cat)

    • Dit is de zeldzaamste en meest exclusieve variant van de Ashera kat.
    • De vacht kan wit zijn met vlekken of oranje met strepen, wat de kat een koninklijke en exclusieve uitstraling geeft.


Elke variant van de Ashera kat heeft unieke kenmerken, maar ze delen allemaal een aantal gemeenschappelijke eigenschappen zoals hun intelligentie, trainbaarheid, en aanhankelijkheid. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van elk type Ashera kat op het gebied van voeding, verzorging en training, om ervoor te zorgen dat ze een gelukkig en gezond leven leiden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.