Top 30 meest gedownloade Nintendo Switch games in 2023

De Nintendo Switch heeft zich stevig genesteld in het hart van veel gamers sinds de lancering in 2017. Met zijn flexibele speelstijl, variërend van handheld tot thuisconsole, en een breed scala aan spellen, blijft het apparaat mateloos populair. In 2023 heeft de Nintendo eShop wederom een overzicht vrijgegeven van de meest gedownloade games van het jaar, waaruit blijkt welke titels de harten van spelers wereldwijd hebben veroverd.

De lijst van top 30 meest gedownloade Nintendo Switch-games van 2023 is een mix van verschillende genres en omvat zowel bekende franchises als nieuwe, verrassende hits. Deze games hebben de spelprestaties en het plezier op het platform naar nieuwe hoogten getild en bieden voor ieder wat wils, van intense actie-avonturen tot ontspannende simulators en puzzelspellen.

Op de eerste plaats vinden we 'Among Us', het bedrieglijk eenvoudige, maar intens sociale deductiespel. Het concept van bemanningsleden versus bedriegers in ruimteschip settings heeft spelers geboeid, ondanks dat het van origine al een paar jaar ouder is. De populariteit wordt gestaafd door de regelmatige updates die de ontwikkelaars uitbrengen, waardoor de game fris en aantrekkelijk blijft.

Op de tweede plaats staat 'Minecraft' van Mojang Studios, een titel die weinig introductie behoeft. De sandboxgame waarin spelers blokken kunnen plaatsen en avonturen beleven in zelfgemaakte werelden, blijft een hit. Het bewijs ligt in de constante stroom van creatieve content en updates die de gemeenschap gemotiveerd en betrokken houden.

De derde plaats is ingenomen door de betoverende charme van 'Animal Crossing: New Horizons'. Deze game heeft een enorme impact gehad op zowel hardcore gamers als gelegenheidsspelers, met zijn rustgevende gameplay en de mogelijkheid om het eigen droom-eiland te creëren en te personaliseren. De regelmatige seizoensgebonden updates en evenementen houden de ervaring verfrissend.

Vervolgens komt 'Mario Kart 8 Deluxe', een eeuwige favoriet die maar blijft geven. De combinatie van nostalgische personages en tracks met nieuwe features en DLC'szorgt ervoor dat het een van de best verkochte games op het platform blijft. Het haalt herinneringen op en introduceert tegelijk nieuwe fans aan de vreugden van kart racen.

Andere notabele inzendingen in de top 10 zijn 'Stardew Valley', de charmante landbouwsimulator, en 'The Legend of Zelda: Breath of the Wild', een avonturenspel dat lof oogst voor zijn open-wereld gameplay en prachtige design.

In deze lijst zijn ook indie-games goed vertegenwoordigd, zoals 'Hollow Knight', 'Celeste' en 'Untitled Goose Game'. Deze titels hebben aangetoond dat ook kleinere studio'sin staat zijn om indrukwekkende ervaringen te leveren die goed ontvangen worden door het Switch-publiek.

Verder bevat de lijst enkele verrassingen, waaronder games die misschien niet universeel bekend zijn, maar toch een loyale fanbase hebben opgebouwd en tot de meest gedownloade behoren. Voorbeelden hiervan zijn 'Hades', een roguelike van Supergiant Games die critici en spelers met zijn diepte en speelbaarheid heeft verbluft, en 'Octopath Traveler', een RPG die klassieke spelstijlen moderniseert met zijn unieke visuele stijl en diepgaande verhaalvertelling.

Nintendo'seigen franchises, zoals 'Super Smash Bros. Ultimate', 'Splatoon 2', en 'Pokémon Sword and Shield' blijven ook prominente plekken innemen op de ranglijst, wat nogmaals de blijvende kracht en aantrekkingskracht van deze series benadrukt.

Dit overzicht van de top 30 meest gedownloade games op de Nintendo Switch in 2023 biedt een fascinerend inzicht in de trends en voorkeuren van gamers. Het toont de diversiteit van het platform en hoe het zowel nieuwe als nostalgische ervaringen kan bieden aan een breed en gevarieerd publiek.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.