Supernal innovatieve eVTOL-technologie - toekomst van vervoer

In 2020 werd een baanbrekend bedrijf opgericht dat de manier waarop we denken over luchtvervoer zou veranderen. Supernal, gevestigd in Washington D.C., met een onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling in Silicon Valley en een ingenieursafdeling in Irvine, Californië, is een dochteronderneming van de Hyundai Motor Group. Hun missie? Het ontwikkelen van geavanceerde luchtvaarttechnologieën, met een speciale focus op elektrische verticale opstijg- en landingsvoertuigen (eVTOL).

De Visie van Supernal

Supernal's visie is niet alleen gericht op het produceren van eVTOL-passagiersvliegtuigen, maar ook op het creëren van een geïntegreerd systeem dat lucht- en grondvervoer naadloos met elkaar verbindt. Hun doel is om luchtvervoer net zo veilig en toegankelijk te maken als het reizen over de weg. Dit omvat het ontwikkelen van de infrastructuur voor eVTOL-vliegtuigen, zoals vertrek- en landingsplatforms, en het gebruik van duurzame, efficiënte energiebronnen.

Innovatie in eVTOL-Technologie

Supernal heeft zich gericht op verschillende kerngebieden bij de ontwikkeling van hun eVTOL-vliegtuigen. Veiligheid staat voorop, met meerdere redundantiesystemen om de kans op storingen te minimaliseren. Het ontwerp is passagiergericht, met nadruk op comfort en connectiviteit. Daarnaast streeft het bedrijf naar betaalbaarheid en toegankelijkheid voor alle consumenten.

De Supernal S-A2: Een Kijkje in de Toekomst

Een van de meest opvallende ontwerpen van Supernal is de S-A2, een conceptontwerp voor een passagiers- en vracht-eVTOL. Dit voertuig zal aanvankelijk worden bestuurd door een piloot, maar de toekomstvisie omvat besturing door kunstmatige intelligentie. Met een kruissnelheid van 193 km/u en een bereik van 39-64 km, belooft de S-A2 een revolutie in korte tot middellange afstandsreizen.

Duurzaamheid en Efficiëntie

De S-A2 zal worden aangedreven door hoogspannings-, snel oplaadbare batterijpakketten, wat wijst op een sterke toewijding aan duurzaamheid. Het vliegtuig heeft acht kantelpropellers en acht elektrische motoren, wat bijdraagt aan een lager geluidsniveau en hogere vliegefficiëntie. De focus op duurzame technologie is een kernonderdeel van Supernal's missie.

Gebruiksvriendelijk Ontwerp

Het interieur van de S-A2 is ontworpen met het oog op flexibiliteit, met configuraties voor twee of vier passagiers, of voor vracht. De grote ramen, geïnspireerd door biomimicry en het ontwerp van insectenogen, bieden passagiers een uitzonderlijk uitzicht. De romp, gemaakt van koolstofvezelcomposiet, zorgt voor een sterke, maar lichte structuur.

Veiligheid als Prioriteit

Supernal heeft grote nadruk gelegd op veiligheid. Het Distributed Electric Propulsion (DEP)-systeem biedt redundantie en verhoogde vluchtcontrole. In geval van een noodsituatie is er een parachute voor het hele vliegtuig beschikbaar. Deze focus op veiligheid is essentieel voor de acceptatie van eVTOL-technologie door het publiek.

Een Toekomstgerichte Tijdlijn

Supernal heeft een duidelijke tijdlijn voor de ontwikkeling en implementatie van hun eVTOL-technologie. Na de oprichting in 2020, volgde het conceptuele ontwerp en onderzoek in 2022. Volledige voertuigtests zijn gepland voor 2024, met een certificeringsaanvraag in 2026 en een geplande introductie in 2028. De wereldwijde opschaling begint in 2035.

Integratie in de Stedelijke Infrastructuur

Supernal werkt niet alleen aan de ontwikkeling van eVTOL-voertuigen, maar ook aan de integratie ervan in bestaande stedelijke infrastructuren. Dit omvat het ontwerpen van vertiports en het creëren van een naadloos netwerk voor lucht- en grondvervoer. Hun aanpak is pragmatisch en klantgericht, met de nadruk op veiligheid, stilte en toegankelijkheid.

Partnerschappen en Samenwerking

Supernal begrijpt dat het realiseren van deze visie een teaminspanning vereist. Ze werken samen met beleidsmakers, gemeenten, infrastructuurpartners en andere bedrijven om de basis te leggen voor deze nieuwe vorm van vliegen. Als onderdeel van de Hyundai Motor Group beschikt Supernal over de middelen en expertise om Advanced Air Mobility (AAM) op de juiste manier te ontwikkelen.

Conclusie

Supernal staat aan de vooravond van een mobiliteitsrevolutie. Met hun innovatieve eVTOL-technologie en toewijding aan duurzaamheid, veiligheid en integratie, zijn ze goed gepositioneerd om een belangrijke rol te spelen in de toekomst van stedelijk vervoer. Hun S-A2-concept belooft een nieuw tijdperk in te luiden voor snelle, efficiënte en milieuvriendelijke luchtvervoer, waardoor de manier waarop we reizen fundamenteel zal veranderen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.