Quooker - pionier in innovatieve kokend water kranen sinds 1970

Het begon allemaal in 1970 met een revolutionair idee: kokend water rechtstreeks uit je keukenkraan. Voor velen leek dit een bijna absurde gedachte, maar voor Henri Peteri, een Rotterdamse natuurkundige en ingenieur, was het een visie die hij wilde realiseren. Tijdens een presentatie over instant soep bij Unilever in Londen, vroeg hij zich af waarom er geen gekookt water rechtstreeks uit de mengkraan van onze huizen kon komen. Deze vraag leidde tot de ontwikkeling van het allereerste prototype van de kokendwaterkraan ter wereld.

De weg naar succes was echter niet eenvoudig. Het kostte veel tijd, geld en inspanning om het eerste model te ontwikkelen. Maar toen het eenmaal klaar was en Peteri het aan vrienden en kennissen verkocht, werd het snel duidelijk dat de Quooker een gamechanger was. Mensen die het Quooker-systeem eenmaal hadden geprobeerd, konden niet meer zonder.

Het echte keerpunt kwam toen Niels Peteri, de zoon van Henri, zich bij het bedrijf voegde na het afronden van zijn studie. Samen transformeerden ze het idee in een daadwerkelijk product. In 1992 werd de eerste Quooker, genaamd 'Quooker Basic', geïntroduceerd. Toen ook Walter Peteri, een andere zoon, zich bij het team voegde, begon Quooker gestaag terrein te winnen op de markt. Vanaf 2000 nam de populariteit van de kokendwaterkraan in Nederland toe, en in 2004 begon de export naar het buitenland.

Vandaag de dag produceert Quooker meer dan 300.000 systemen per jaar en heeft het bedrijf vestigingen in tal van landen, waaronder België, Denemarken, Duitsland, Hongkong, Nederland, en de Verenigde Arabische Emiraten. De groei van Quooker is het resultaat van jarenlange ontwikkeling, testen en technische innovatie.

De broers Peteri hebben altijd gestreefd naar een zo verantwoord, energiezuinig en kwalitatief hoogstaand mogelijk product. Onder hun leiding is Quooker uitgegroeid tot een internationaal succesvol bedrijf. Maar ze zijn nooit gestopt met innoveren. Zoals Niels Peteri het verwoordt: 'We willen blijven vernieuwen.'

Quooker'sassortiment kranen is in de loop der jaren ook geëvolueerd. Van de Flex, die koud, warm en kokend water levert, tot de Fusion met zowel ronde als rechte uitloop in verschillende afwerkingen zoals chroom, roestvrij staal en zwart. Er zijn ook speciale kranen zoals de Classic Fusion in een klassiek jasje en de Nordic Twintaps, een set van twee kranen in hetzelfde design.

De ambitie van Quooker is duidelijk: zoveel mogelijk keukens voorzien van kokend water op een slimme en verantwoorde manier. Met meer dan 450 mensen die dagelijks werken aan nieuwe technische ideeën en ontwerpoplossingen in het hoofdkantoor in Ridderkerk, streeft Quooker ernaar om hun kranen nog zuiniger, gebruiksvriendelijker en esthetisch aantrekkelijker te maken.

In een wereld waar duurzaamheid en efficiëntie centraal staan, blijft Quooker zichzelf heruitvinden. Met een geschiedenis die meer dan een halve eeuw beslaat, blijft Quooker de standaard zetten voor innovatie in de keuken.

De toekomst van Quooker: een wereldwijde revolutie in de keuken

Terwijl Quooker'sreis begon met een eenvoudige vraag over instant soep, is het nu veel meer dan alleen een kokendwaterkraan. Het is een symbool geworden van moderne keukenefficiëntie en duurzaamheid. Maar wat brengt de toekomst voor dit innovatieve bedrijf?

De familiale banden binnen het bedrijf hebben ongetwijfeld bijgedragen aan het succes van Quooker. Met Niels en Walter Peteri aan het roer, omringd door een team van 500 gepassioneerde medewerkers, heeft het bedrijf een unieke mix van familiewaarden en zakelijke acumen. Deze combinatie heeft Quooker geholpen om voet aan de grond te krijgen in maar liefst 15 landen, waaronder verre oorden zoals Hongkong en de Verenigde Arabische Emiraten.

Quooker'spopulariteit bij een breed scala aan consumenten, van foodies en designliefhebbers tot de praktisch ingestelde mensen, is te danken aan hun voortdurende streven naar perfectie. In het Nederlandse Ridderkerk werkt een toegewijd team van 35 mensen aan research en development, voortdurend op zoek naar manieren om de technologie, esthetiek en duurzaamheid van hun producten te verbeteren.

Bovendien heeft Quooker Belgium onlangs zijn intrek genomen in gloednieuwe, energiezuinige kantoren. Deze nieuwe ruimte, compleet met een state-of-the-art showroom en servicebalie, weerspiegelt de groei en ambities van het bedrijf.

Maar ondanks het wereldwijde succes blijft Quooker trouw aan zijn roots. De kernwaarden van energie-efficiëntie, waterbesparing en minimalisering van afval zijn nu relevanter dan ooit in onze snel veranderende wereld. Met de toenemende vraag naar duurzame en milieuvriendelijke oplossingen is Quooker goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in de toekomst van keukentechnologie.

In de komende jaren kunnen we verdere innovaties en uitbreidingen van het productassortiment verwachten. Met de huidige trend van slimme huizen en geïntegreerde technologieën, zou het niet verrassend zijn als Quooker kranen in de nabije toekomst nog meer geavanceerde functies en connectiviteitsopties bieden.

Terwijl de wereld blijft evolueren, blijft één ding zeker: Quooker'stoewijding aan innovatie, kwaliteit en duurzaamheid zal hen blijven leiden naar nieuwe hoogten in de wereld van keukentechnologie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.