Dyson Zone - innovatieve hoofdtelefoon combineert geluidsonderdrukking met luchtzuivering

Begin dit jaar heeft Dyson, bekend om zijn innovatieve huishoudelijke apparaten, een opvallende aankondiging gedaan: de komst van de Zone-hoofdtelefoon. Uniek aan dit product is de combinatie van een ruisonderdrukkend systeem met luchtzuivering. Echter, in deze initiële aankondiging ontbrak essentiële informatie zoals prijs, beschikbaarheid en batterijduur. Recentelijk heeft Dyson deze details eindelijk vrijgegeven.

De Dyson Zone zal vanaf mei-juni 2023 in Europa verkrijgbaar zijn. In eerste instantie zal Dyson pre-orders voor de Zone-hoofdtelefoon alleen op afspraak accepteren. Later wordt de hoofdtelefoon beschikbaar gesteld via de officiële Dyson-website en in de demonstratiewinkels van het merk in het hele land.

Dyson heeft twee modellen van de Zone-hoofdtelefoon op de markt gebracht, beide met luchtzuiveringstechnologie en superieure geluidskwaliteit, gecombineerd met geavanceerde ruisonderdrukking.

Het eerste model, de Dyson Zone-hoofdtelefoon met luchtzuivering, komt in een elegante kleurencombinatie van Pruisisch Blauw en Helder Koper. Deze hoofdtelefoon is zorgvuldig ontworpen voor ultralage vervorming, wat een kristalhelder geluid garandeert. De ingebouwde filters verwijderen gassen en 99% van de verontreinigende stoffen die zo klein zijn als 0,1 micron. Het kenmerkende ontwerp van Dyson omvat een contactvrij vizier dat hecht om gezuiverde lucht te kanaliseren. Gebruikers kunnen verbinding maken met de MyDyson-app voor realtime updates over hun omgeving.

Het tweede model, ook de Dyson Zone-hoofdtelefoon met luchtzuivering, wordt geleverd in de opvallende kleuren Ultra Blauw en Pruisisch Blauw. Dit model biedt ook de pure Dyson-audio-ervaring met geavanceerde ruisonderdrukking, die zorgt voor een rijke en onvervormde geluidsbeleving. Het beschikt ook over filters die gassen en 99% van de verontreinigende stoffen verwijderen, zelfs die zo klein als 0,1 micron. Net als het eerste model wordt ook dit model geleverd met het contactvrije vizier dat bevestigt om gezuiverde lucht te kanaliseren. Het kan ook worden aangesloten op de MyDyson-app, waardoor gebruikers op de hoogte blijven van de luchtkwaliteit in hun directe omgeving.

Kopers hebben dus de keuze uit twee kleurencombinaties: Ultrablauw/Pruisisch Blauw en Pruisisch Blauw/Helder Koper. Interessant is dat het laatste model, dat alleen rechtstreeks bij Dyson zelf te verkrijgen is, een aantal extra's bevat. Dit omvat een tweede elektrostatisch koolstoffilter, een zachte hoes en een vliegtuigadapterkit.

Zowel de standaard Zone als het directe Dyson-model komen met een kenmerkende Zone-visor, een speciale hoes en een schoonmaakborstel. Dyson geeft aan dat de elektrostatische filters van het apparaat een levensduur hebben van maximaal 12 maanden voordat ze aan vervanging toe zijn. Deze filters hebben een tweelaags ontwerp met kaliumverrijkt koolstof dat in staat is om zure gassen zoals stikstofoxide, zwaveldioxide en ozon op te vangen. Dyson claimt dat deze filters 99% van de deeltjes kunnen blokkeren, waaronder deeltjes zo klein als 0,1 micron.

De Zone-hoofdtelefoon biedt ook een indrukwekkend audiosysteem. Het kan tot 38 decibel aan geluid onderdrukken en beschikt over 40-millimeter neodymium drivers. Gebruikers kunnen met de MyDyson-app kiezen uit drie verschillende audio-equalisatiemodi: Dyson EQ, Bass Boost en Neutraal. De hoofdtelefoon ondersteunt bij de lancering SBC, AAC en LHDC audio-codecs, evenals Bluetooth 5.0.

De batterijduur van de Dyson Zone is sterk afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de luchtfiltratiefunctie. Als de Zone-visor niet wordt aangedreven, kan de 2.600mAh-batterij van het apparaat tot 50 uur luistertijd bieden op één enkele lading. Het gebruik van de visor op de langzaamste stand resulteert echter in een aanzienlijk verminderde batterijduur van vier uur. Bij gebruik van de 'Midden' en 'Hoog' zuiveringssnelheidsstanden, neemt de batterijduur verder af tot respectievelijk tweeënhalf en anderhalf uur. Dyson meldt dat het opladen van de batterij ongeveer twee uur in beslag neemt met de meegeleverde USB-C-oplader.

Het idee van het combineren van luchtzuivering met een persoonlijk audioapparaat is zeker innovatief en uniek in zijn soort. Dit product kan vooral nuttig zijn voor mensen die in steden met een slechte luchtkwaliteit leven, of die vaak in rokerige of stoffige omgevingen verkeren. Het kan ook handig zijn voor mensen met specifieke ademhalingsaandoeningen, zoals astma of allergieën.

Het apparaat heeft een ingebouwde microfoon met ondersteuning voor ruisonderdrukkende technologie, wat volgens Dyson zorgt voor duidelijke gesprekken, zelfs in rumoerige omgevingen. Bovendien is de Dyson Zone uitgerust met infraroodsensoren die detecteren wanneer de gebruiker het apparaat afneemt en de muziek automatisch pauzeren.

Echter, ondanks zijn innovatieve concept en indrukwekkende functies, is er ook enige kritiek op de Dyson Zone. Een veel gehoord punt is de hoge prijs van het apparaat. Daarnaast hebben sommige gebruikers hun zorgen geuit over het draagcomfort van de Zone, gezien de aanwezigheid van het luchtfiltermechanisme. Ook is er enige twijfel geuit over de levensduur van de batterij bij intensief gebruik van de luchtzuivering, wat de draagbaarheid van het apparaat kan beperken.

Toch is de Dyson Zone een interessante toevoeging aan de markt voor high-end hoofdtelefoons. Het is afwachten hoe het product in de praktijk zal presteren en hoe gebruikers het zullen ervaren. Hoe dan ook, Dyson heeft weer een stap gezet in de richting van de integratie van gezondheids- en welzijnsfuncties in onze dagelijkse technologie.

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...