Virginie Morobé - de Belgische schoenontwerpster die de wereld verovert.

Virginie Morobé is niet zomaar een naam in de modewereld. Ze is een Belgische schoenontwerpster die in korte tijd de harten van velen heeft veroverd met haar unieke ontwerpen en visie op mode. Geboren en getogen in België, ontdekte Virginie al op jonge leeftijd haar liefde voor mode. Ze studeerde aan enkele van de meest prestigieuze modescholen in Europa voordat ze besloot haar eigen merk te lanceren.

In slechts acht jaar tijd heeft ze België aan haar voeten gelegd en blijft ze indruk maken met haar voortdurende innovaties. Haar ontwerpen zijn een mix van traditionele Belgische vakmanschap en moderne esthetiek. Ze gebruikt materialen van de hoogste kwaliteit, wat resulteert in schoenen die niet alleen stijlvol maar ook duurzaam zijn.

Als kind was Virginie al gefascineerd door schoenen. Deze passie heeft ze omgezet in een bloeiende carrière toen ze in 2015 haar gelijknamige merk lanceerde, waarmee ze nieuwe normen van elegantie stelde. Haar filosofie is duidelijk: 'We baseren onze outfit op onze schoenen, niet andersom.' Voor Virginie zijn schoenen meer dan alleen een accessoire; ze zijn een verklaring. Ze gelooft dat een goed paar schoenen de kracht heeft om zelfs de eenvoudigste stijl naar een hoogtepunt van elegantie te tillen.

Een trouwe klant, Isabelle, zei: 'Elke keer als ik een paar Morobé'sdraag, voel ik me alsof ik op de catwalk loop. Ze zijn niet alleen prachtig, maar ook verrassend comfortabel.' Terwijl een andere klant, Pieter, opmerkte: 'Mijn vrouw draagt niets anders dan Morobé. Ze zegt dat het de enige hakken zijn waarop ze de hele dag kan lopen zonder pijn.'

De stijl van Morobé wordt vaak beschreven met termen als street couture', 'rock'n roll' en 'glamour'. Maar hoe ziet Virginie de vrouwen die haar ontwerpen dragen? Ze ontwerpt niet met een specifiek beeld in gedachten maar laat zich leiden door haar intuïtie en persoonlijke voorkeuren. Elk prototype moet iets zijn dat ze zelf zou dragen. Dit is wat het merk Morobé onderscheidt. Bovendien is tijdloosheid een handtekening van het merk. Virginie streeft ernaar schoenen te maken die elke voet flatteren, ongeacht de vorm.

Naast schoenen heeft Morobé ook een reeks accessoires geïntroduceerd. In januari 2023 lanceerde ze de Logomania Limited Edition, haar allereerste ready-to-wear kledingcollectie. Deze beslissing kwam voort uit haar wens om een totale look te creëren met een specifieke jacquard en stretchprint. Hoewel ze dol is op kleding, is het creatieve plezier dat ze beleeft aan schoenen ongeëvenaard, en ze heeft geen plannen om deze ervaring te herhalen.

Virginie heeft ook een 'Maison' reeks gelanceerd, waarbij ze samenwerkte met kunstenaar en keramist Anita Le Grelle om decoratieve accessoires en een vaas te creëren, geïnspireerd op een van Morobé'sschoenontwerpen.

In haar carrière heeft Virginie samengewerkt met invloedrijke figuren zoals Chiara Ferragni in 2016 en styliste Marylène Madou in 2020. Deze samenwerkingen waren niet alleen zakelijk maar ook een viering van vrouwelijke empowerment.

Met de opening van haar tweede flagship store in Antwerpen blijft het merk Morobé groeien. Beide winkels zijn ontworpen door architect Glenn Sestig, wiens tijdloze esthetiek en verfijnde elegantie perfect resoneren met het merk Morobé.

Terwijl schoenen Morobé zich voorbereidt om haar achtste verjaardag in april 2023 te vieren, zijn er grootse plannen voor de toekomst. Met winkels in de beste locaties van de Benelux is het volgende doel internationale expansie, te beginnen met een locatie in Saint-Tropez.

Virginie'sreis in de modewereld is er een van passie, doorzettingsvermogen en een onwrikbaar geloof in haar visie. Ze is een inspiratie voor velen en een bewijs dat met hard werken en toewijding, dromen werkelijkheid kunnen worden. Virginie Morobé is niet zomaar een schoenontwerpster; ze is een visionair die de wereld van mode blijft veranderen met haar unieke ontwerpen en onwrikbare passie voor haar ambacht.

Voor diegenen die de verfijnde ontwerpen van Virginie Morobé van dichtbij willen ervaren, zijn er verschillende locaties om te bezoeken. De Flagship Store en het hoofdkantoor zijn strategisch gelegen in Antwerpen, op Arenbergstraat 2 - 2000 Antwerpen. Voor degenen aan de kust is er een Flagship Store in Knokke, te vinden op Kustlaan 255 - 8300 Knokke. Bovendien kunnen liefhebbers van het merk ook terecht bij de Shop-in-Shop bij ENES Antwerpen, gelegen in Volkstraat 58 - 2000 Antwerpen. Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen, de MOROBÉ klantenservice staat van maandag tot vrijdag van 9u tot 18u voor u klaar. U kunt contact opnemen via e-mail op info@morobe.com of via WhatsApp op +32 475 70 70 27.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...