Unimatic & Revolution s nieuwe Arctic Fox GMT horloge

Unimatic, een Italiaans horlogemerk dat bekend staat om zijn moderne en minimalistische ontwerpen, heeft samengewerkt met Revolution en The Rake om een speciaal horloge te creëren: de Modello Uno GMT 'Arctic Fox'. Deze samenwerking resulteert in een tijdloos en functioneel stuk dat perfect is voor de moderne avonturier.

De inspiratie voor het 'Arctic Fox' GMT horloge komt van de Arctische Vos, een dier dat bekend staat om zijn uithoudingsvermogen en vermogen om zich aan te passen aan de meest uitdagende omstandigheden. Dit past uitstekend bij het avontuurlijke en robuuste karakter van het nieuwe horloge.

Het horloge is beperkt tot slechts 80 stuks wereldwijd, wat het niet alleen een zeer praktisch instrument maakt, maar ook een verzamelobject. Het beschikt over een heroïsche 24-uurs GMT-functie, essentieel voor reizigers die verschillende tijdzones moeten bijhouden. Het hart van het horloge is het Swiss-made Sellita SW330 automatisch uurwerk dat met grote precisie werkt en betrouwbaarheid garandeert.

De Modello Uno GMT heeft een gedurfd ontwerp met een contrasterende 'Polar Blue' wijzerplaat en levendige oranje accenten. De wijzerplaat wordt omlijst door een zwarte aluminium bezel met een 24-uurs weergave voor de GMT-functie. De kast is vervaardigd uit roestvrijstaal en heeft een diameter van 40mm, wat het een comfortabele maat geeft voor dagelijks gebruik.

Voor de wijzers heeft Unimatic gekozen voor een unieke set die bestaat uit een Super-LumiNova C1 witte lume voor maximale zichtbaarheid in het donker. Dit is vooral nuttig voor diegenen die zich vaak in weinig verlichte omgevingen bevinden of die de duisternis van poolgebieden trotseren.

Het horloge wordt geleverd met een tweetal bandjes, een marineblauwe Horween lederen band en een rubberen band in dezelfde kleur, beide ontworpen om extreme temperaturen en omstandigheden aan te kunnen. Dit biedt de drager flexibiliteit en duurzaamheid, wat essentieel is voor een horloge dat bedoeld is voor avontuur.

Verder, om trouw te blijven aan Unimatic'stoewijding aan kwaliteit en exclusiviteit, is elk 'Arctic Fox' GMT horloge individueel genummerd en wordt het geleverd met een garantie van twee jaar. Dit benadrukt dat klanten niet alleen een uniek product ontvangen, maar ook de geruststelling van ondersteuning en vakmanschap op lange termijn.

De presentatie van het horloge is net zo indrukwekkend als het horloge zelf, met een speciale verpakking die de esthetiek en het thema van de 'Arctic Fox' weerspiegelt. Dit maakt het unboxing moment een bijzondere ervaring en een extra toevoeging aan de collectie van een horlogeliefhebber.

Bij de lancering van dit horloge merkten de makers op dat het doel was om iets te maken dat zowel mooi als functioneel was, een accessoire dat een verlengstuk zou zijn van de persoonlijkheid en de levensstijl van de drager. In deze geest is het 'Arctic Fox' GMT horloge een symbool van avontuur en veerkracht, gemaakt voor degenen die geen grenzen kennen.

Het 'Arctic Fox' GMT horloge belichaamt de filosofie van alle betrokken partijen: Unimatic'saandacht voor detail, Revolution en The Rake'soog voor stijl en functionaliteit, en een gezamenlijke passie voor ambachtelijke uitmuntendheid. Met zijn gelimiteerde oplage en opmerkelijke ontwerp zal dit horloge ongetwijfeld snel hun weg vinden naar de collecties van horlogeliefhebbers en wereldreizigers.

Verdergaand op de details van de 'Arctic Fox' verwijst de naam niet alleen naar de kleurselectie, maar ook naar het duurzame aspect dat het merk nastreeft. De Arctische Vos als diersoort staat ook symbool voor veerkracht en overleven in barre omstandigheden. Dit weerspiegelt de ethos van het horloge om bestand te zijn tegen de zwaarste uitdagingen, zij het natuurlijk of stedelijk.

Laten we eens een diepgaandere blik werpen op enkele van de meest cruciale kenmerken van dit exclusieve horloge:

- Het klokmechanisme is een perfect voorbeeld van Zwitserse vakmanschap, bekend om zijn nauwkeurigheid en duurzaamheid.

- De behuizing van roestvrijstaal zorgt voor stevigheid zonder afbreuk te doen aan stijl of comfort.

- Een bezel uit één stuk die de klassieke duikstijl combineert met de functionaliteit van een GMT-horloge.

- Een hoogwaardige sapphire crystal beschermt de wijzerplaat tegen krassen en andere vormen van slijtage.

- De bandjes zijn verwisselbaar, waardoor de drager de look kan aanpassen aan verschillende situaties en voorkeuren.

- Een waterbestendigheid tot 300 meter maakt dit horloge ook geschikt voor watersport en duikactiviteiten.

De Modello Uno GMT 'Arctic Fox' is een eerbetoon aan de immer voortschrijdende wereld van horlogerie, waarbij functie en mode naadloos worden versmolten tot een product dat meer is dan de som der delen. Het is een horloge dat het avontuurlijke leven ondersteunt en tegelijkertijd een blijvend symbool is van elegantie en verfijning.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...