Unieke Louis Vuitton-tassen in liefdadigheidsveiling bij Sotheby s

In een unieke samenwerking tussen twee titanen van luxe en kunst, hebben Louis Vuitton en Sotheby'saangekondigd dat ze een liefdadigheidsveiling zullen organiseren. Deze veiling zal bestaan uit 22 unieke Artycapucines-tassen, elk opnieuw ontworpen door een andere kunstenaar. De opbrengst van de veiling zal ten goede komen aan verschillende liefdadigheidsinstellingen en niet-gouvernementele organisaties (NGO s).

De Artycapucines-collectie is een voortdurend project waarbij vooraanstaande hedendaagse kunstenaars de kans krijgen om hun unieke visie te verwerken in de iconische Capucines-tas van Louis Vuitton. De Capucines-tas is vernoemd naar de Rue Neuve-des-Capucines, de Parijse straat waar Louis Vuitton in 1854 zijn eerste winkel opende. Sinds 2019 nodigt de collectie elk jaar zes kunstenaars uit om hun eigen stempel op een tas te drukken. Elke ontworpen tas wordt vervolgens verkocht in een beperkte oplage van 200 voor elk kunstwerk.

De tassen die op de Sotheby'sveiling worden aangeboden, zijn echter uniek, waardoor ze nog exclusiever en begeerlijker zijn voor liefhebbers van luxe. De kunstenaars die aan dit project hebben deelgenomen, variëren van Amélie Bertrand en Daniel Buren tot Sam Falls en vele anderen. De opbrengst van elke verkochte tas gaat naar een specifieke liefdadigheidsinstelling of NGO die door de kunstenaar is gekozen. Deze organisaties omvatten prominente instellingen zoals UNICEF en NGO'sdie zich inzetten voor armoedebestrijding, rampenbestrijding, onderwijs en vluchtelingenrechten.

Elke tas wordt gepresenteerd in een met monogram bedekte Louis Vuitton Boîte Chapeau, of hoedendoos, geïnspireerd op een ontwerp van Vuitton uit 1924. Deze dozen zullen ook uniek worden aangepast door elk van de 22 kunstenaars, variërend van een eenvoudige handtekening tot meer uitgebreide ontwerpen, wat bijdraagt aan de artistieke waarde van elk stuk.

De veiling van de Artycapucines-tassen zal openstaan voor online biedingen van 28 juni tot 12 juli 2023. Detassen zullen ook openbaar tentoongesteld worden in het hoofdkantoor van Sotheby'sin Parijs van 1 tot 5 juli 2023. Deze tentoonstelling valt samen met de Couture Fashion Week in de Franse hoofdstad, waardoor het een perfecte gelegenheid is voor zowel kunstliefhebbers als modefanaten om de kruising van luxe, kunst en filantropie te ervaren.

De samenwerking tussen Louis Vuitton en Sotheby'smarkeert een belangrijke mijlpaal voor de Handtassen & Accessoires-afdeling van Sotheby s, in lijn met haar voortdurende inzet om opkomende kunstenaars en ontwerpers te ondersteunen. Het is een viering van de eeuwenlange relatie van Louis Vuitton met de kunsten, die teruggaat tot bijna een eeuw geleden toen Gaston-Louis Vuitton, de kleinzoon van de oprichter van het Maison, kunstenaars begon te vragen om etalages en kunstwerken voor Louis Vuitton-boetieks te creëren.

De deelnemende kunstenaars, waaronder Amélie Bertrand, Daniel Buren, Sam Falls, Urs Fischer en vele anderen, hebben elk een liefdadigheidsinstelling of NGO gekozen die hen na aan het hart ligt. Deze diverse groep kunstenaars vertegenwoordigt een wereldwijd spectrum van creativiteit en mededogen, waardoor het filantropische bereik van de veiling wordt versterkt.

Deze unieke samenwerking tussen Louis Vuitton en Sotheby'sbenadrukt de kracht van kunst en mode om een positieve impact te hebben op gemeenschappen over de hele wereld. Door kunst, mode en filantropie te verweven, streeft deze samenwerking ernaar om een positieve impact te hebben op gemeenschappen wereldwijd.

Voor meer informatie over de veiling en om online te bieden, kunt u terecht op de website van Sotheby'svan 28 juni tot 12 juli 2023.

Over Artycapucines-tassen

De Artycapucines-tassen zijn een speciale collectie van het Franse modehuis Louis Vuitton. De naam 'Artycapucines' is een combinatie van 'art' (kunst) en 'Capucines', de naam van een iconische tas van Louis Vuitton. De Capucines-tas is vernoemd naar de Rue Neuve-des-Capucines, de straat in Parijs waar Louis Vuitton in 1854 zijn eerste winkel opende.

De Artycapucines-collectie is een voortdurend project waarbij vooraanstaande hedendaagse kunstenaars worden uitgenodigd om hun unieke visie te verwerken in de Capucines-tas, waardoor deze een canvas wordt voor artistieke expressie. Sinds de start van de collectie in 2019 worden elk jaar zes kunstenaars uitgenodigd om hun eigen interpretatie van de tas te creëren. Elke ontworpen tas wordt vervolgens verkocht in een beperkte oplage van 200 voor elk kunstwerk.

De Artycapucines-tassen zijn dus niet alleen functionele mode-items, maar ook unieke kunstwerken die de creativiteit van de kunstenaars en de traditie van innovatie en vakmanschap van Louis Vuitton belichamen. Ze zijn een perfect voorbeeld van de eeuwenlange relatie van Louis Vuitton met de kunsten en zijn voortdurende inzet om kunst en mode samen te brengen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...