Ulysse Nardin lanceert beperkte oplage UFO-tafelklokken

Ulysse Nardin, een gerenommeerde Zwitserse horlogemaker bekend om zijn baanbrekende mechanische creaties, heeft een exclusieve serie UFO-tafelklokken op de markt gebracht, beschikbaar in bronzen of stalen behuizingen.

Het ontwerp van de UFO-tafelklok van Ulysse Nardin vindt zijn inspiratie in de vliegende objecten uit de jaren '50. Het is de perfecte uitbreiding van de unieke X-UFO collectie van Ulysse Nardin, die in 2016 werd geïntroduceerd ter viering van hun 160-jarig jubileum.

Uitgerust met een draaiende ring en oscillerende pendules, wordt de klok aangedreven door een krachtig en betrouwbaar mechanisch uurwerk. Het gebruikte materiaal, een mix van staal en brons, komt van de meest prestigieuze leveranciers, inclusief urethaan, keramiek en brons. De klok is ook voorzien van een SMARTRepetition label, waardoor gebruikers het kunnen bewonderen vanaf elke gewenste plek.

Wat echt de aandacht trekt, is de aanwezigheid van een LED-display op de tafelklok, wat het een moderne flair geeft. Dankzij dit display kun je snel de tijd, datum, dag van de week, maand, jaar, buitentemperatuur, binnentemperatuur en vochtigheidsgraad aflezen. Daarnaast heeft de klok een geavanceerd alarmsysteem dat een melodie afspeelt om je tijdig te wekken.

Ontworpen met oog voor duurzaamheid, heeft deze elegante klok een goede batterijlevensduur en bevat het een Dolby Digital chronometer die bijna geluidloos werkt.

Ulysse Nardin produceert een breed scala aan klokken, waaronder chronografen, nette horloges, en robuuste sport- en militaire uurwerken, allemaal samenvoegend kwaliteit met innovatief design. De Ulysse Nardin UFO-tafelklok is hierop geen uitzondering, en levert geavanceerde technologische functionaliteit in een opvallend design. Wil je een luxueus statement stuk toevoegen aan je verzameling? Overweeg dan om deze beperkte editie UFO-tafelklokken van Ulysse Nardin te kopen voor €10.800.

Over Ulysse Nardin

Ulysse Nardin is een Zwitsers luxehorlogebedrijf met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1846. Het werd opgericht door Ulysse Nardin, een getalenteerde horlogemaker die zijn vak leerde van zijn vader, Leonard-Frederic Nardin, evenals enkele van de meest gerespecteerde horlogemakers in Neuchatel, Zwitserland.

Ulysse Nardin werd al snel bekend om zijn maritieme chronometers, die in de 19e en vroege 20e eeuw ongeëvenaard waren in precisie en betrouwbaarheid. Deze horloges werden gebruikt door vele marines over de hele wereld, waaronder die van de Verenigde Staten en Rusland. In feite, zo vertrouwden navigatoren op Ulysse Nardin chronometers dat het bedrijf in 1975 het Guinness World Record ontving voor het produceren van de meeste marine chronometers in de wereld.

Hoewel het bedrijf door de jaren heen eigendom is veranderd, heeft Ulysse Nardin altijd vastgehouden aan zijn traditie van vakmanschap en innovatie. Het was een van de eerste horlogemerken die begon met het gebruik van materialen zoals silicium in zijn uurwerken, wat resulteerde in horloges met een grotere precisie en duurzaamheid.

Vandaag de dag wordt Ulysse Nardin beschouwd als een van de meest innovatieve horlogemerken, bekend om zijn unieke en vaak avant-gardistische ontwerpen. Het assortiment omvat alles van relatief eenvoudige tijd-en-datumschermen tot ingewikkelde horloges met tourbillons, eeuwigdurende kalenders en minuutrepeaters.

Een opmerkelijk stuk uit hun collectie is de 'Freak', een horloge zonder wijzers, kroon of wijzerplaat dat in 2001 werd geïntroduceerd. De Freak wordt vaak gecrediteerd als een van de horloges die de moderne trend van 'haute horlogerie' in gang heeft gezet.

Ulysse Nardin blijft in de voorhoede van de horloge-industrie, niet alleen vanwege zijn technische expertise en vindingrijkheid, maar ook vanwege zijn bereidheid om risico'ste nemen en de grenzen van het horlogedesign te verleggen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...