Sasquatchfabrix lanceert SS24 collectie geïnspireerd op oogsttijd

Het Japanse kledingmerk Sasquatchfabrix heeft voor het lente-/zomerseizoen van 2024 een nieuwe collectie uitgebracht die de titel 'Harvest Time' draagt. Deze collectie is een treffende weergave van de voortdurende dialoog tussen traditionele Japanse esthetiek en moderne modetrends. Met gerecyclede materialen en een duidelijke focus op duurzaamheid is de reeks een eerbetoon aan de cycli van natuur en landbouw, wat inherent verbonden is met het concept van de oogst.

De 'Harvest Time' collectie van Sasquatchfabrix voor SS24 omarmt rustieke thema'sen combineert deze met een eigentijdse benadering van design. Het resultaat is een unieke mix van kleding die comfort en stijl naadloos aan elkaar verbindt. De items in de collectie variëren van lichte overjassen tot losvallende broeken, allemaal vervaardigd met aandacht voor detail en kwaliteit. De ontwerpen kenmerken zich door een rijke textuur en het gebruik van natuurlijke kleurenpaletten die doen denken aan het platteland en de natuurlijke wereld.

Een opvallend kenmerk van de collectie is het gebruik van gerecyclede stoffen, wat niet alleen de toewijding van Sasquatchfabrix aan duurzame modetechnieken laat zien, maar ook een dieper begrip van de waarde van hergebruik en milieubewustzijn onderstreept. Dit past perfect binnen de filosofie van het merk, dat al lang streeft naar innovatie binnen de mode-industrie, terwijl het tegelijkertijd respect heeft voor traditionele ambachten en technieken.

De lookbookbeelden voor de 'Harvest Time' collectie tonen de stukken in een idyllische, landelijke setting, waardoor de inspiratie achter de ontwerpen nog eens extra wordt benadrukt. Het landschap, met zijn uitgestrekte velden en rustieke achtergrond, creëert een visuele synergie met de kleding, wat bijdraagt aan het narratief van de collectie. Deze omgeving biedt een contrast met de vaak stedelijke achtergrond die veel hedendaagse modehuizen gebruiken voor hun campagnes en benadrukt nogmaals de verbinding met de natuur die Sasquatchfabrix nastreeft.

Elk kledingstuk binnen de 'Harvest Time' collectie spreekt tot de creativiteit en het doorzettingsvermogen van het merk om mode te creëren die zowel esthetisch als ethisch aantrekkelijk is. Sasquatchfabrix vervlecht op slimme wijze culturele referenties met een modern begrip van kleding, wat resulteert in stukken die zowel vernieuwend als tijdloos zijn. Het merk slaagt erin om belangrijke modethema'szoals duurzaamheid, comfort en functionaliteit aan de orde te stellen, zonder in te leveren op stijl of originaliteit.

Met de introductie van de 'Harvest Time' collectie voor het lente-/zomerseizoen van 2024 zet Sasquatchfabrix weer een stap vooruit in de wereld van vooruitstrevende mode. De collectie belooft een impact te hebben op het modische landschap en vormt een inspirerend voorbeeld voor andere labels om soortgelijke paden te bewandelen, waarbij respect voor traditie en milieu centraal staat.

Sasquatchfabrix blijft trouw aan zijn wortels met een benadering van mode die de grenzen opzoekt van wat mogelijk is wanneer traditioneel vakmanschap hand in hand gaat met eigentijdse ontwerpprincipes. Het merk, opgericht in 2003 door ontwerper Daisuke Yokoyama, heeft bekendheid verworven voor het fuseren van Japanse heritage met streetwear-invloeden. Hun voortdurende streven om cultuur en kleding samen te brengen is evident in elke collectie die ze uitbrengen.

De 'Harvest Time' collectie belichaamt deze filosofie in elk aspect. Zo is er bewust gekozen voor materialen die een verhaal vertellen. Het gebruik van gerecycled katoen en linnen bijvoorbeeld, benadrukt een verantwoord inkoopbeleid en een ambachtelijke verwerkingstechniek die de kleding een authentieke uitstraling geeft. Daarbij zijn sommige stukken voorzien van subtiele prints of patronen die refereren aan de rijpe velden en het landbouwproces.

Wat betreft de silhouetten in de collectie, is er een duidelijke neiging naar comfort en praktische toepasbaarheid. Oversized pasvormen domineren, geïnspireerd door de werkkleding die vaak gedragen wordt in landbouwgemeenschappen. Deze esthetiek wordt gecombineerd met moderne snits en afwerkingen, waardoor de stukken zowel in een landelijke als in een stedelijke omgeving gedragen kunnen worden.

De kleurenschema'sblijven trouw aan de oogstthema'smet aardse bruinen, groene tinten van gewassen en het blauw van de open hemel. Hierdoor stralen de kledingstukken een zekere rust en verbondenheid uit met de cycli van de aarde. De collectie is niet alleen een ode aan de natuur, maar ook een uitnodiging aan de drager om te reflecteren op de herkomst van kleding en de impact ervan op de omgeving.

Bijzondere aandacht gaat ook uit naar de accessoires die deel uitmaken van de 'Harvest Time' collectie. Hoeden en tassen zijn vervaardigd met dezelfde zorg en aandacht voor duurzaamheid als de kleding zelf, waardoor een complete en coherent gestileerde look ontstaat die de drager volledig onderdompelt in de esthetiek van Sasquatchfabrix.

Naast de nadruk op duurzaamheid, is Sasquatchfabrix ook bekend om zijn aandacht voor sociale verantwoordelijkheid. Het bedrijf werkt samen met lokale ambachtslieden en kleine fabrieken om niet alleen de kwaliteit van hun producten te waarborgen, maar ook om bij te dragen aan de lokale economie en gemeenschap. Elk kledingstuk uit de SS24-collectie is dan ook het resultaat van een nauwe samenwerking tussen ontwerpers en makers.

De presentatie van de lookbookbeelden speelt ook een cruciale rol in hoe Sasquatchfabrix haar collecties op de markt brengt. Door te kiezen voor natuurlijke landschappen, in plaats van de betonnen jungle van de stad, schept Sasquatchfabrix een visueel verhalend element dat de kijker meeneemt in de wereld van de collectie. Dit verhalende aspect is essentieel voor een volledige waardering van de kleding; het levert niet alleen een context voor het ontwerp, maar nodigt ook uit tot een dialoog tussen de drager en de ontwerper over de relevantie van mode in ons dagelijks leven.

Sasquatchfabrix blijft zijn reputatie als pionier in de branche waarmaken door steeds weer grensverleggende collecties te presenteren. Met 'Harvest Time' is het duidelijk dat het merk blijft innoveren op het gebied van mode, duurzaamheid, en sociaal bewustzijn, terwijl het vasthoudt aan zijn kernwaarden en principes. Het is een collectie die meer doet dan enkel kleding bieden; het presenteert een levensfilosofie die is verankerd in respect voor traditie en omgeving. Zo wordt Sasquatchfabrix een merk dat niet alleen wordt herinnerd voor zijn esthetische bijdragen aan de mode, maar ook voor de impact die het heeft op de manier waarop wij denken over kleding en cultuur.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...