Sapporo en Joey Gollish - nieuwe dimensie in fashion met Sukajan Jack

Sapporo en Joey Gollish - Nieuwe Dimensie in Fashion met Sukajan Jack

Het Japanse stadsbeeld van Sapporo, bekend om zijn sneeuwfestival en de gerenommeerde brouwerij, is een plek waar traditioneel en modern naadloos samensmelten. Zo ook in het nieuwste creatieve project van deze stad, een intrigerende fusie die de wereld van mode en cultuur raakt. Sapporo heeft namelijk de krachten gebundeld met Joey Gollish - oprichter van het luxueuze herenkledingmerk Mr. Saturday - om een exclusief Sukajan jack te ontwerpen dat de essentie van beide werelden vangt.

Deze collaboratie is geen toevallige samenloop; ze weerspiegelt de verbondenheid van Oost en West. De geschiedenis van Sapporo bier draagt een soortgelijk verhaal van culturele vermenging. Oprichter Seibei Nakagawa vertrok uit Japan om de fijne kneepjes van het brouwersvak te leren in Duitsland en bracht deze kennis terug naar zijn geboortegrond Hokkaido. Daar wist hij een brug te slaan tussen de Oosterse en Westerse brouwtechnieken, en schiep zo het oudste biermerk van Japan. Sapporo'srijke erfgoed en Mr. Saturday'stoewijding aan het vertellen van verhalen door kleding komen samen in dit bijzondere kledingstuk.

Het Sukajan jack, dat oorspronkelijk in Yokosuka ontstond, was een manier voor Japanse ambachtslieden om hun vaardigheden te tonen door Amerikaanse bomberjassen te versieren met gedetailleerde borduursels. Deze jacks werden een symbool van een internationaal Japan en een canvas voor culturele expressie. Met de creatie van dit nieuwe jack, viert Sapporo niet alleen zijn eigen verhaal, maar bouwt het verder op deze traditie van cultureel vakmanschap.

Joey Gollish heeft een reputatie als ontwerper die bekend is om zijn werk waarin hij historische en culturele verhalen vertaalt naar hedendaagse mode. Zijn visie op het Sukajan jack brengt een ode aan het culturele erfgoed door stijl en symboliek te combineren. Hij koos voor het beeld van twee verenigde kranen, zwevend boven een kersenbloesem en onder de zon, als iconografie die de synthese tussen Oost en West voorstelt.

De communicatieve kracht van het Sukajan jack ligt niet alleen in zijn artistieke esthetiek maar ook in de gelaagdheid van de symboliek. Zo staat de kraanvogel binnen vele Aziatische culturen als een geluksbrenger en de kersenbloesem, of sakura, belichaamt de vergankelijke schoonheid van het leven. Door deze elementen te combineren met de Sapporo zon, wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de legende van het Sukajan jack.

Dit project is meer dan een mode-item; het is een samenvloeiing van verhalen, vakmanschap en cultureel begrip. Het demonstreert hoe kleding kan dienen als een medium voor het delen van geschiedenissen en het bouwen van bruggen tussen culturen. Het gezamenlijke Sukajan jack is een beperkte oplage, bedoeld voor familie en vrienden, maar de impact ervan strekt veel verder. Het bevordert een dialoog over culturele uitwisseling in mode, iets waar Joey Gollish en Sapporo beider hartstochtelijk voor staan.

CRUEL, het creatieve bureau uit Toronto, is al langer partner van Mr. Saturday en heeft samen met Joey Gollish en Sapporo het complexe concept voor dit kledingstuk ontwikkeld. Hun bijdrage omvat niet alleen de ontwikkeling van het jack zelf maar ook de productie van een indrukwekkende video die het verhaal achter de Sukajan verkent en het ontwerpproces illustreert.

Het Sukajan jack van Sapporo en Joey Gollish is daarmee een markeringspunt in de mode-industrie, een stuk dat de verbondenheid van de wereldgemeenschap viert en een nieuwe dimensie in fashion introduceert. Het is een tastbare herinnering aan het feit dat, ondanks onze verschillen, we allemaal verbonden zijn door een gedeelde waardering voor kunst, schoonheid en het menselijke verhaal.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...