Roger Dubuis lanceert de Excalibur Spider Huracán MB

Roger Dubuis staat bekend om zijn indrukwekkende en luxueuze tijdwerken die de grenzen van de traditionele horlogerie voortdurend verleggen. Een van de meest spraakmakende lanceringen van het merk is de Excalibur Spider Huracán MB, een horloge dat geïnspireerd is op de dynamiek en kracht van de Lamborghini Huracán superauto. In dit artikel duiken we in de wereld van deze fascinerende samenwerking tussen Roger Dubuis en Lamborghini Squadra Corse.

### De Synergie tussen Roger Dubuis en Lamborghini

De samenwerking tussen Roger Dubuis en Lamborghini Squadra Corse is niet zomaar een partnerschap; het is een fusie van twee werelden die worden gedreven door uitmuntendheid en prestaties. Beide merken delen een passie voor innovatieve ontwerpen, geavanceerde materialen en grensverleggende technologieën. De creativiteit en het vakmanschap van Roger Dubuis gecombineerd met de krachtige esthetiek en mechanische wonderen van Lamborghini leiden tot een reeks adembenemende uurwerken.

### De Excalibur Spider Huracán MB: Een Meesterwerk

De Excalibur Spider Huracán MB, uitgebracht als een onderdeel van de Excalibur-collectie, is meer dan een horloge; het is een statement. Het horloge wordt aangedreven door het kaliber RD630 met een 12° gekantelde balans, die referentie biedt aan de V10 motor in de Lamborghini Huracán. Met een 45mm kast, is het horloge gemaakt om op te vallen aan de pols.

Het ontwerp van de Excalibur Spider Huracán MB is duidelijk geïnspireerd op de automotive wereld. De skelettering van de wijzerplaat biedt een blik op het complexe binnenwerk van het horloge, vergelijkbaar met hoe een motorkap de krachtbron van een sportauto onthult. Het gebruik van hoogwaardige materialen zoals titanium en koolstof – essentieel in de productie van high-performance auto's – wordt ook toegepast in het uurwerk, wat zorgt voor een ultralichte maar robuuste behuizing.

### Technologische Hoogstandjes en Innovatie

De technische kenmerken van de Excalibur Spider Huracán MB zijn net zo indrukwekkend als zijn esthetiek. Het uurwerk heeft een flyback chronograaffunctie, wat betekent dat de gebruiker de chronograaf kan resetten en direct opnieuw kan starten met één druk op de knop. Dit detail is cruciaal voor coureurs die nauwkeurige tijdmetingen nodig hebben op het circuit. Daarnaast biedt de dubbele veerton een indrukwekkende gangreserve van 60 uur.

De band van de Excalibur Spider Huracán MB maakt ook gebruik van geavanceerde technologie. Het is vervaardigd uit bi-materiaal dat zowel de Alcantara® vezels gebruikt die men terugvindt in de sportstoelen van Lamborghini-auto's, als een rubberen onderlaag die is ontworpen voor optimaal comfort en duurzaamheid.

### Exclusief en Limited Edition

Net zoals de superauto's van Lamborghini, is de Excalibur Spider Huracán MB een symbool van exclusiviteit. Roger Dubuis produceert deze modellen vaak in beperkte oplages, waardoor ze zeer begeerd zijn onder verzamelaars en liefhebbers van zowel horloges als auto's. Elk individueel horloge is een toonbeeld van de ambacht en precisie die de essentie van het merk vormen.

### Slotoverwegingen

De Excalibur Spider Huracán MB is meer dan een tijdsaanduiding; het is een eerbetoon aan de techniek en designfilosofie van Lamborghini en de horlogerie-expertise van Roger Dubuis. Deze samenwerking tussen twee marktleiders heeft geresulteerd in een verbluffend mooi en technisch geavanceerd uurwerk dat de geest van beide merken belichaamt. Voor degenen die zich aangetrokken voelen tot het hoogste niveau van luxe en performance, zet de Excalibur Spider Huracán MB de standaard voor wat mogelijk is wanneer twee titanen van hun respectievelijke industrieën samenkomen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...