Richard Mille 72-01 Le Mans Classic - bijzondere horlogeperformance

Richard Mille, een gerenommeerd horlogemerk uit Zwitserland, heeft met de 72-01 Le Mans Classic een indrukwekkend uurwerk op de markt gebracht. Dit horloge is niet alleen een toonbeeld van topkwaliteit, maar het eert ook de iconische 24 Uur van Le Mans race in Frankrijk. Het is een verzamelobject met een minutieuze constructie en tal van technische innovaties. Zijn verfijnde uitstraling zal zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van luxe horloges.

De 72-01 Le Mans Classic, ontworpen door Richard Mille, belichaamt de prestatie en luxe waar het merk voor staat. Het horloge heeft een robuuste titanium kast van 42mm diameter en 13,5mm hoogte. Het saffierkristal beschermt het automatische uurwerk tegen schokken, terwijl de titanium kroon is ingekapseld met een nylon droger en PEEK-ringen. Het horloge is uitgerust met een reeks functies, waaronder een stopwatch, een chronograaf, een kalender, een dag/nachtindicator en een einde-van-de-maand-herinnering.

De kast, gemaakt van titanium, geeft het horloge een buitengewone kracht en duurzaamheid. Titanium is licht en slijtvast, wat de 72-01 Le Mans Classic tot een perfect accessoire maakt voor wie op zoek is naar een stevig en duurzaam horloge.

Voor vintage horlogeliefhebbers heeft de Richard Mille 72-01 Le Mans Classic veel te bieden. Het wordt geleverd in een donkergroene leren koffer met vier extra banden en een tweejarige internationale garantie. Het is raadzaam om het horloge regelmatig te laten onderhouden, vooral als het niet dagelijks wordt gedragen. Bij aankoop bij een gecertificeerde Richard Mille dealer kan men zelfs profiteren van een gratis servicebeurt.

Dit horloge is een ware investering. Het is het resultaat van jarenlang onderzoek en vakmanschap. Het titanium ontwerp maakt het duurzaam en schokbestendig. Het unieke design is geïnspireerd op de beroemde 24 Uur van Le Mans race, een evenement dat al meer dan een eeuw symbool staat voor kwaliteit, stijl en durf.

De 72-01 Le Mans Classic is een eerbetoon aan de legendarische race en weerspiegelt de prestaties en uitstraling van het merk Richard Mille. Het horloge biedt de drager de kans om ultieme luxe te ervaren. Bovendien is het een waardevolle investering, wat het een uitstekende keuze maakt voor diegenen die een luxueuze levensstijl willen benadrukken.

Richard Mille'sbetrokkenheid bij de autowereld is diepgeworteld. Sinds 2002 werkt het merk samen met de Le Mans Classic en heeft het voor elke editie sinds 2008 speciale horloges ontworpen in de kleuren van het evenement. De RM 72-01 Le Mans Classic, gelimiteerd tot 150 stuks, viert het honderdjarig bestaan van de 24 Uur van Le Mans race.

Het horloge heeft een in-house kaliber CRMC1, een skeletbeweging met automatische bidirectionele opwinding en diverse functies. De kast is gemaakt van Quartz TPT®, bestaande uit meer dan 600 lagen van parallelle filamenten verkregen uit gescheiden silica draden. Elk onderdeel is uniek door het willekeurige patroon van de Quartz TPT® lagen. Het drievoudige kastontwerp is waterdicht tot 30 meter.

De technologische vooruitgang van Richard Mille is niet alleen beperkt tot het ontwerp en de functies van de 72-01 Le Mans Classic. De diepgaande betrokkenheid van het merk bij de autosport heeft geleid tot een horloge dat de essentie van snelheid, precisie en innovatie belichaamt.

Een van de meest opvallende kenmerken van de 72-01 Le Mans Classic is het gebruik van Quartz TPT® in de kast. Dit materiaal, dat bestaat uit meer dan 600 lagen van parallelle filamenten, is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar biedt ook een ongeëvenaarde sterkte en duurzaamheid. Het productieproces van Quartz TPT® is intensief: de lagen, niet dikker dan 45 micron, worden verzadigd in een speciaal voor Richard Mille ontwikkelde hars en vervolgens geweven op een speciale machine. Na verhitting tot 120°C en onder druk gezet in een autoclaaf, wordt het materiaal bewerkt op een CNC-machine in de fabriek van Richard Mille. Het resultaat is een kast die niet alleen uniek is in zijn soort, maar ook bestand is tegen de zwaarste omstandigheden.

Bovendien is de 72-01 Le Mans Classic uitgerust met een flyback chronograaf met oscillerende tandwielen, een gepatenteerd mechanisme van Richard Mille. Dit type chronograaf verdeelt het koppel dat over de verschillende tellers van de chronograaf wordt gegenereerd. Hierdoor kan het horloge de tijd nauwkeurig meten zonder dat dit ten koste gaat van de dagelijkse tijdmeting. Het is een bewijs van het technische vernuft en de innovatie die Richard Mille in elk van zijn creaties stopt.

De toewijding van Richard Mille aan de autosport blijkt ook uit de details. De rode 16 op de uurteller is een knipoog naar het traditionele starttijdstip van de uithoudingsrace. Daarnaast maakt de functie-indicator, vergelijkbaar met de versnellingsbak van een auto, het mogelijk om de opwind-, neutrale en handinstelposities te identificeren wanneer de kroon wordt uitgetrokken.

In een wereld waarin luxe horloges vaak worden gezien als statussymbolen, onderscheidt de Richard Mille 72-01 Le Mans Classic zich door zijn technische superioriteit en zijn eerbetoon aan de autosport. Het is niet zomaar een horloge; het is een stukje geschiedenis, een symbool van passie en een toonbeeld van vakmanschap. Voor degenen die de fijnere dingen in het leven waarderen en een passie hebben voor snelheid en precisie, is de 72-01 Le Mans Classic de ultieme keuze.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...