Reebok x Eames Office lanceert derde en laatste collectie

Het vermaarde schoenenmerk Reebok heeft voor de derde en laatste keer de handen ineengeslagen met de prestigieuze ontwerpstudio, het Eames Office. Deze samenwerking heeft een nieuwe schoenencollectie voortgebracht die kunst en design samenbrengt in een serie opvallende schoenen. De collectie omvat twee versies van het iconische Club C-model van Reebok, waarvan één wordt gekenmerkt door een minimalistisch zwart ontwerp en de andere door een opvallend patroon dat is geïnspireerd op de werken van de legendarische Charles en Ray Eames.

Het ontwerp van de eerste sneaker in deze collectie is gebaseerd op de Eames-stoel, bekend om zijn tijdloze stijl en invloed in de wereld van design. Deze schoen is vervaardigd met een bovenwerk van premium zwarte leer, wat een subtiele knipoog is naar het luxueuze materiaalkeuze gebruikt in de stoelen. Daarnaast is het Eames Office-logo discreet geplaatst op de tong van de schoen als een teken van samenwerking tussen de twee merken.

De tweede sneaker is daarentegen uitgevoerd in een opvallend ontwerp, met een levendig patroon dat rechtstreeks afkomstig lijkt te zijn uit de archieven van het Eames Office. Dit patroon, 'Composition', weerspiegelt de artistieke benadering van het duo, die vaak speelde met kleur, vorm en ruimte. Het resultaat is een gedurfd en uniek paar sneakers die zowel de liefhebbers van streetwear als design-enthousiastelingen zal aanspreken.

Beide schoenen zijn voorzien van een co-branding op de hiel, wat de samenwerking tussen Reebok en het Eames Office bevestigt. De inlegzolen zijn eveneens gedecoreerd met het Eames Office-patroon, waardoor de connectie met de ontwerpstudio nog duidelijker wordt.

De derde en laatste collectie van de Reebok x Eames Office samenwerking werd op 17 december 2023 uitgebracht en was enkel verkrijgbaar bij geselecteerde retailers. De release ging gepaard met een exclusieve lancering via de website van Reebok. Bij de lancering werden beide schoenen aangeboden tegen een prijs die de kwaliteit en de exclusiviteit van de samenwerking weerspiegelt. Fans van zowel Reebok als het werk van Charles en Ray Eames grepen hun kans om een stukje mode- en designgeschiedenis in handen te krijgen.

Deze baanbrekende collaboratie herdefinieert de grenzen tussen functioneel ontwerp en mode, en getuigt van een fusie van industriële kunst binnen de hedendaagse straatcultuur. Door de krachten van Reebok'sexpertise in schoenproductie en de designfilosofie van het Eames Office te verenigen, is er een collectie ontstaan die zowel eer betuigt aan het erfgoed van de Eameses als aan de innovatie van Reebok.

Het samenspel tussen fashion en design is geen nieuw concept, maar de manier waarop Reebok en het Eames Office dit concept hebben vormgegeven, verdient speciale aandacht. De schoenencollectie, die zowel een statement maakt in de modewereld als trouw blijft aan de designprincipes van de Eameses, is het resultaat van een zorgvuldige afweging van esthetiek en functionaliteit.

Charles en Ray Eames waren pioniers op het gebied van modern design en hebben een onuitwisbare impact achtergelaten op de wereld van architectuur, meubeldesign en visuele kunst. Hun werk kenmerkte zich door een vooruitstrevende benadering, met een focus op betaalbaar, maar hoogwaardig en toegankelijk design. Dit ethos vindt zijn weg naar de Reebok x Eames Office schoenencollectie, waar elk paar een verhaal vertelt en een directe link legt naar de designfilosofie van de Eameses.

De keuze voor de Club C van Reebok als model voor deze samenwerking is ook geen toevallige. Dit model, gelanceerd in de jaren '80 en oorspronkelijk bedoeld als een tennisschoen, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een streetwear-icoon. Net als het iconische Eames Lounge Chair and Ottoman, welke nu als een hoogtepunt van modern meubeldesign wordt gezien, vertegenwoordigt de Club C een tijdloos design dat culturen en generaties overstijgt.

Dit concept van tijdloosheid en de mix van functie met hoge kunst is wat de Reebok x Eames Office collectie zo speciaal maakt. Elke sneaker is een draagbaar kunstwerk dat respect toont voor het verleden terwijl het ook de blik richt op het heden en de toekomst van design.

In de cultuur van samenwerkingen en limited edition releases is deze collectie opvallend door zijn diepte en betekenis. Voor verzamelaars en liefhebbers biedt de Reebok x Eames Office collectie meer dan alleen een unieke stijl; het biedt een verbinding met de designgeschiedenis en een herinnering aan hoe ver our vision of art, design, and consumer goods can evolve together.

In een tijdperk waar duurzaamheid en bewuste productie steeds belangrijker worden, zet de Reebok x Eames Office collectie ook nieuwe standaarden op het gebied van ethische productiepraktijken. Reebok heeft zich toegewijd aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk en het gebruiken van duurzamere materialen in hun producten, wat zich weerspiegelt in deze collectie.

De reactie van het publiek op de release was veelbelovend, met veel enthousiasme en bewondering voor het samensmelten van twee zeer verschillende werelden. Het succes van deze samenwerking laat zien dat er een groeiende waardering is voor design dat verder gaat dan uiterlijk en zich richt op het vertellen van een verhaal en het creëren van betekenis.

Alles bij elkaar genomen, markeert de Reebok x Eames Office schoenencollectie een opmerkelijk moment in de geschiedenis van samenwerkingen. Het vertegenwoordigt een weerspiegeling van respect, innovatie en een streven naar design dat de beleving van de drager verrijkt. Met de release van de derde en laatste collectie wordt een hoofdstuk afgesloten, maar de invloed ervan zal nog lang voelbaar zijn in de werelden van zowel mode als design.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...