Ontdek de top 6 horloges van LVMH Watch Week 2024

De LVMH Watch Week is een jaarlijks evenement waar luxe horlogemerken van de LVMH Groep hun nieuwste creaties tonen. De editie van 2024 beloofde een opwindend aanbod van innovatie en vakmanschap. We presenteren u een selectie van de zes meest indrukwekkende tijdmeesters die tijdens dit prestigieuze evenement zijn onthuld.

- Bulgari Octo Finissimo Ultra 10th Anniversary : Bulgari zette zijn streven naar ultradunne uurwerken voort met de viering van het tienjarig bestaan van de Octo Finissimo collectie. Dit model, slechts 1,80 millimeter dik, heeft het record voor het dunste mechanische horloge verbroken. De innovatie ligt in het integreren van onderdelen direct in het kastmateriaal, waardoor traditionele indelingen overbodig zijn. De wijzerplaat onthult een gedeelte van het uurwerk, een kenmerk van het ultradunne design. Een QR-code, gegraveerd op een van de elementen van het uurwerk, biedt toegang tot exclusieve digitale content.

- TAG Heuer Carrera Plasma : TAG Heuer lanceerde de Carrera Plasma, een horloge dat diamant in al zijn vormen omarmt. De technologie achter dit model is de Diamant-Aluminide CVD (Chemical Vapor Deposition), die het mogelijk maakt om diamantstructuren op het oppervlak van materialen te kweken. Het horloge schittert met talloze geslepen diamanten op de wijzerplaat, kroon en zelfs in de uurwerkmodule. De innovatieve toepassing van diamant, niet alleen als decoratief element maar ook binnen de werking van het uurwerk, markeert een primeur in de horloge-industrie.

- Zenith Defy Extreme E 'Island X Prix' : Zenith presenteerde een nieuw model in de Defy Extreme E-collectie, geïnspireerd door de gelijknamige off-road race. Het horloge, genaamd 'Island X Prix', valt op door zijn robuuste uitstraling en duurzame materialen. Het uurwerk functioneert perfect in extreme omstandigheden en is een ode aan de adrenaline en het avontuur van de race. Met een geavanceerde chronograaf en een behuizing vervaardigd uit gerecyclede en milieuvriendelijke materialen, weerspiegelt het model het engagement van Zenith voor duurzaamheid.

- Hublot Big Bang Tourbillon Samuel Ross : Hublot sloeg de handen ineen met de Britse kunstenaar Samuel Ross om de Big Bang Tourbillon te herinterpreteren. Het resultaat is een horloge dat kunst met geavanceerde horlogerie combineert. De transparante saffierkast en unieke designtaal maken het uurwerk tot een echt kunstobject, en de integratie van een tourbillon benadrukt de technische expertise van Hublot. De speciale aandacht voor structuur en materiaal weerspiegelt de stijl van Ross en voegt een nieuwe dimensie toe aan de Big Bang collectie.

- Louis Vuitton Tambour Street Diver : Met de Tambour Street Diver presenteert Louis Vuitton een duikhorloge dat stedelijke flair combineert met de vereisten van een professioneel duikinstrument. Het horloge, dat comfort en stijl biedt voor zowel het dagelijkse leven als onderwateravonturen, heeft een draaibare lunette en is waterbestendig tot 100 meter. De levendige kleurstellingen en het kenmerkende LV-logo geven het een modieuze uitstraling die zowel in de stad als in de diepzee past.

- Zenith Defy 21 Chroma : Zenith trok opnieuw de aandacht met de introductie van de Defy 21 Chroma. Dit model kenmerkt zich door een explosie van kleur en innovatie. Het witte keramieken uurwerk is versierd met een regenboog van gekleurde elementen, van de wijzers tot de tandwielen binnen het El Primero 21 uurwerk. De veelkleurige details schitteren tegen de witte achtergrond, waardoor dit horloge een opvallend en vrolijk karakter heeft.

Terwijl deze zes horloges de show stalen tijdens LVMH Watch Week 2024, vertegenwoordigen ze slechts een fractie van de creativiteit en expertise die de wereld van luxe horlogerie te bieden heeft. Elk model is een getuigenis van de grenzen die verlegd worden in ontwerp, materiaalgebruik en technische innovatie.

Naast deze zes opvallende horloges, die de aandacht trokken tijdens de LVMH Watch Week van 2024, zijn er nog vele andere aspecten waardoor dit evenement een must-visit is voor liefhebbers van horlogerie en degenen die werkzaam zijn in de industrie. De LVMH Watch Week brengt niet slechts de nieuwste creaties samen; het is ook een platform voor dialoog, trends en strategieën binnen de luxe horlogebranche. Het biedt merken de mogelijkheid om direct in contact te komen met retailers, pers en verzamelaars, en om hun visie en vakmanschap te delen met een wereldwijd publiek.

Elk jaar trekken de onthullingen van LVMH Watch Week vele ogen, en de lanceringen van 2024 waren geen uitzondering. Naast de bovengenoemde innovaties, legt de week ook de nadruk op de evolutie van duurzaamheid in de luxe-industrie, met merken die meer en meer gebruikmaken van milieuvriendelijke materialen en ethisch gewonnen edelstenen. Zo wordt niet alleen de schoonheid en precisie van de horloges getoond, maar ook hun toewijding aan verantwoordelijk en bewust ondernemen.

De creatieve impulsen en technologische vooruitgang die elk jaar tijdens LVMH Watch Week worden gepresenteerd, zijn een drijvende kracht voor de sector. Ze inspireren andere merken en horlogemakers om hun grenzen te verleggen en nieuwe hoogten van innovatie te bereiken. In de wereld van haute horlogerie is het niet alleen voldoende om tijd bij te houden, maar ook om voorop te lopen in de race van vernieuwing en esthetiek.

Daarnaast biedt de week een podium voor gasten om te netwerken, partnerships te vormen en om de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt te bespreken. Wanneer deze bruisende ontmoeting van geesten en talenten samenkomt, worden de fundamenten gelegd voor toekomstige samenwerkingen, ontwerpen en technieken die de horloge-industrie blijven transformeren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...