Ontdek de luxe en avontuur met Hermès Oud Alezan parfum

Hermès' Oud Alezan is een fascinerende geur die avontuur en elegantie uitstraalt, eigenschappen die onlosmakelijk verbonden zijn met het luxe merk Hermès. Dit Eau de Parfum brengt een ode aan de rijke en gelaagde essentie van oudhout, of agarhout, een ingrediënt dat al eeuwen gewaardeerd wordt in de wereld van de parfumerie om zijn diepe, harsachtige geur.

De term 'Alezan', Frans voor 'kastanjebruin', verwijst naar de kleur die vaak wordt geassocieerd met de kracht en gratie van een edel paard. Deze naam is zeer toepasselijk, gezien Hermès' diepgewortelde historie in de paardensport. De geur zelf is net zo complex en veelzijdig als de naam doet vermoeden, met een evenwichtige combinatie van lederachtige, houtachtige en kruidige tonen die samen een warm, verleidelijk en uitnodigend aroma vormen.

Bij de eerste verneveling onthult Oud Alezan een krachtige en verfijnde geur van oudhout, onmiddellijk herkenbaar aan zijn rijke en rokerige karakter. Deze wordt zachtjes omarmd door accenten van leer en saffraan, die een intrigerende diepte en warmte toevoegen. Naarmate de geur zich verder ontwikkelt, verschijnen er subtiele noten van amandel en kaneel, die een zoete, bijna culinaire kwaliteit leveren die het zware oudhout perfect in evenwicht brengt.

De basisnoten bestaan uit een rijke mix van amber, sandelhout en vanille, die een blijvende indruk nalaten en het parfum afronden met een rijk en bevredigend slot. Deze elementen geven het parfum een gevoel van duurzaamheid en tijdloosheid, waardoor Oud Alezan een reis belooft door exotische landschappen en onbekende wegen.

Oud Alezan van Hermès is meer dan een parfum; het is een uitnodiging om de wereld van luxe en avontuur te ontdekken, zoals alleen Hermès dat kan uitdragen. Het richt zich op de connaisseur die de nuances van fijne parfumerie weet te waarderen en op zoek is naar een geur die zowel uniek als tijdloos is. Met zijn verfijnde samenstelling en diepgaande, boeiende aroma, belichaamt Oud Alezan de kunst van parfumcreatie, een eerbetoon aan de schoonheid en complexiteit van de natuur.

De creatie van L'Hermessence Oud Alezan kwam tot stand door de ontmoeting van Christine Nagel, parfumeur bij Hermès, met een buitengewoon oudhout. Ze beschrijft deze ervaring als het duiken in een zeer intieme en sensuele materie, die haar deed denken aan de indrukwekkende aanblik en geur van een kastanjebruin paard.

De geur wordt gekenmerkt door een betoverende, subtiele en majestueuze harmonie tussen een uitzonderlijk oudhout en een contrasterend duo van rozen, wat een ervaring biedt die zowel mannen als vrouwen aanspreekt.

Het design van de flacon wordt versterkt door een gelakte pruimenbruine kleur op het glas, in contrast met een krijtkleurig leder op de dop. Hermès zet zich in voor duurzaamheid door de mogelijkheid te bieden de 100 ml en 200 ml flacons te hervullen met een 200 ml navulling, een verantwoordelijke keuze voor een product dat gemaakt is om lang mee te gaan.

De iconische 'lanterne' flacon van het huis symboliseert een unieke en tijdloze stempel, gekenmerkt door een lederen dop met het kenmerkende zadelsteekpatroon, bekroond met een gravure van de Hermès zadelspijker.

Met hoofdingrediënten zoals uitzonderlijk oudhout en een contrasterend duo van rozen, biedt Oud Alezan een warme, sensuele olfactorische ervaring. Geproduceerd in Frankrijk, benadrukt dit parfum de toewijding van Hermès aan kwaliteit en vakmanschap, waarbij het gebruik maakt van ingrediënten zoals alcohol, parfum (fragrance), aqua (water), en diverse andere componenten die bijdragen aan zijn unieke geurprofiel. Deze lijst kan in de loop van de tijd evolueren; het is daarom aan te raden om de meest actuele ingrediëntenlijst op de verpakking te raadplegen voor de meest accurate informatie.

Meer over Oud Alezan van Hermès

De geur Oud Alezan van Hermès is een meesterwerk dat de essentie van luxe, avontuur en de natuurlijke wereld vangt. Het is een zorgvuldig samengestelde symfonie van geuren, ontworpen om de drager mee te nemen op een reis van ontdekking en verfijning. Elk ingrediënt is zorgvuldig geselecteerd om bij te dragen aan de complexe, diepgaande ervaring die dit parfum biedt.

De hoofdingrediënten, waaronder het uitzonderlijke oudhout en een uniek duo van contrasterende rozen, vormen de ruggengraat van dit parfum. Oudhout, bekend om zijn rijke, harsachtige en rokerige aroma, biedt een diepe, aardse basis die intrigerend en onweerstaanbaar is. De toevoeging van rozen brengt een subtiele bloemige toets die de zwaarte van het oudhout oplicht en een zekere frisheid en verfijning introduceert.

De lijst van ingrediënten in Oud Alezan is een getuigenis van de aandacht voor detail en kwaliteit die Hermès in elk van zijn producten legt. Ingrediënten zoals alcohol, parfum (fragrance), aqua (water), citronellol, limonene, dibutyl adipate, benzyl salicylate, linalool, geraniol, alpha-isomethyl ionone, butyl methoxydibenzoylmethane, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate, citral, ethylhexyl triazone, eugenol, en benzyl alcohol zijn zorgvuldig gekozen om de unieke geur en kwaliteit van het parfum te waarborgen.

Het is belangrijk op te merken dat de lijst van ingrediënten met de tijd kan veranderen, wat gebruikelijk is in de wereld van de parfumerie als reactie op innovaties, beschikbaarheid van ingrediënten of regelgevende veranderingen. Hermès adviseert dan ook om altijd de meest actuele informatie op de verpakking van het product te raadplegen voor de meest accurate en up-to-date lijst van ingrediënten.

Verder benadrukt Hermès zijn toewijding aan duurzaamheid en verantwoordelijkheid door de optie aan te bieden om de 100 ml en 200 ml flacons te hervullen met een 200 ml navulverpakking. Dit initiatief onderstreept het ethos van het merk om luxeproducten te creëren die niet alleen van de hoogste kwaliteit zijn, maar ook met respect voor het milieu en met een visie op de lange termijn.

De verpakking van Oud Alezan zelf is een object van schoonheid en elegantie, met een flacon die de kenmerkende esthetiek van Hermès uitdraagt. De pruimenbruine lak op het glas in combinatie met het krijtkleurige leder op de dop creëert een visueel aantrekkelijk contrast dat luxe en verfijning uitstraalt. De iconische 'lanterne' flacon, versierd met een lederen dop voorzien van het Hermès zadelsteekpatroon en bekroond met een gravure van de Hermès zadelspijker, symboliseert de unieke en tijdloze designfilosofie van het merk.

Oud Alezan is niet zomaar een parfum; het is een viering van de kunst van het parfum maken, een eerbetoon aan de rijkdom van de natuur en een uitnodiging aan de drager om een wereld van luxe en avontuur te verkennen. Met zijn diepe, sensuele en warme olfactorische emotie spreekt het zowel mannen als vrouwen aan, en belichaamt het de essentie van wat Hermès als merk vertegenwoordigt: kwaliteit, verfijning en een tijdloze elegantie.

In het hart van Oud Alezan ligt de filosofie van Hermès om geuren te creëren die meer zijn dan alleen parfum; het zijn verhalen, emoties en ervaringen die gedragen kunnen worden. Elk aspect van Oud Alezan, van de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten tot de stijlvolle verpakking, is ontworpen om deze filosofie tot leven te brengen. Dit parfum nodigt de drager niet alleen uit om de rijke en complexe wereld van geuren te verkennen, maar ook om deel te nemen aan een groter verhaal van traditie, innovatie en duurzaamheid.

De betrokkenheid van Hermès bij duurzaamheid is niet alleen zichtbaar in het navulbare ontwerp van de flacon, maar weerspiegelt ook een dieper engagement voor milieubewustzijn en ethische verantwoordelijkheid. Door klanten aan te moedigen hun flacons te hervullen, draagt Hermès bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van een circulaire economie binnen de luxe-industrie. Dit initiatief benadrukt de verantwoordelijkheid die het merk neemt voor zijn impact op de planeet, en bevestigt zijn toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid.

Verder gaat de schoonheid van Oud Alezan verder dan het olfactorische. Het is een meesterwerk van design, waarbij elk element, van de kleur van de flacon tot de textuur van de dop, zorgvuldig is overwogen om een object te creëren dat zowel visueel als tactiel aantrekkelijk is. De flacon, die zowel de erfenis als de innovatie van Hermès belichaamt, is een kunstwerk op zich, ontworpen om een blijvende indruk achter te laten.

De creatie van Oud Alezan door Christine Nagel, de parfumeur van Hermès, markeert een hoogtepunt in de kunst van de parfumerie. Nagel's vermogen om complexe geuren te vangen en te vertalen naar boeiende parfums toont haar meesterschap en diepe begrip van de emotionele kracht van geur. Haar inspiratie, getrokken uit de intieme en sensuele aard van oudhout en de herinnering aan een kastanjebruin paard, vertelt een verhaal dat zowel persoonlijk als universeel is, waardoor Oud Alezan een geur wordt die resoneren met een breed publiek.

Oud Alezan is een ode aan de schoonheid van de natuur, de kunst van het parfum maken en de rijke geschiedenis van Hermès. Het is een geur die staat voor tijdloze elegantie, ontworpen voor diegenen die waardering hebben voor de subtiele details en de diepere betekenissen achter een parfum. Met zijn warme, sensuele en rijke olfactorische karakter, is Oud Alezan niet alleen een parfum; het is een uitnodiging aan de drager om een wereld van verfijning en avontuur te betreden, een reis die bij elke toepassing opnieuw begint.

In deze geest van ontdekking en waardering voor kwaliteit, blijft Hermès een leider in de luxe-industrie, altijd strevend naar uitmuntendheid in elk aspect van zijn creaties. Oud Alezan is een getuigenis van deze toewijding, een geur die de essentie van Hermès belichaamt en de drager meeneemt op een onvergetelijke reis van de zintuigen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...