Ontdek de ASICS GEL-1130 Black Carbon Sneaker

ASICS, een toonaangevend merk in de wereld van hardloopschoenen en sportkleding, staat niet alleen bekend om zijn geavanceerde technologieën maar ook om zijn stijlvolle ontwerpen die de tand des tijds doorstaan. Een opvallend voorbeeld hiervan is de ASICS GEL-1130, een sneaker die zowel qua design als comfort de spijker op zijn kop slaat. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1949, is ASICS een merk dat zich heeft ontwikkeld door constant te luisteren naar de behoeften van atleten en door technologische innovatie te combineren met praktisch ontwerp.

De ASICS GEL-1130 is een model dat voortborduurt op het rijke erfgoed van het merk, met een moderne twist die het aantrekkelijk maakt voor zowel atleten als sneakerliefhebbers. Het ontwerp van de GEL-1130 is geïnspireerd op modellen uit het begin van de jaren 2000 en combineert nostalgische elementen met hedendaagse technologieën. Deze specifieke uitvoering, de Black Carbon, valt op door zijn ingetogen kleurenpalet dat gemakkelijk te combineren is met verschillende outfits.

De bovenkant van de sneaker is uitgevoerd in een mix van mesh en synthetisch leer, wat bijdraagt aan zowel de duurzaamheid als de esthetische uitstraling van de schoen. Het zwarte kleurenschema wordt aangevuld met subtiele carbon-achtige details die de sneaker een premium uiterlijk geven, terwijl de zilverkleurige strepen en branding de herkenbare ASICS-identiteit benadrukken. Het silhouet van de GEL-1130 is gestroomlijnd, met strakke lijnen en een laag profiel dat past bij de huidige trends in sneakerdesign.

Een kernaspect van de ASICS GEL-1130 is het comfort dat deze biedt, een kenmerk waar ASICS-sneakers om bekendstaan. Centraal in dit comfort staat de GEL-dempingstechnologie, waarnaar de schoen vernoemd is. Deze technologie absorbeert schokken en biedt een responsieve ervaring bij elke stap die je zet. Het is dan ook geen verrassing dat het GEL-systeem de ruggengraat vormt van dit model en bijdraagt aan de veelzijdigheid ervan. Of je nu een rondje gaat rennen of de stad in gaat, de ASICS GEL-1130 zorgt ervoor dat je voeten ondersteund en comfortabel blijven.

De middenzool van de sneaker is ook uitgerust met de DUOMAX-supporttechnologie. Dit systeem helpt om de voet te stabiliseren en overpronatie tegen te gaan, waardoor het risico op blessures vermindert tijdens het lopen. De buitenzool is gemaakt van slijtvast rubber en bevat strategisch geplaatste flexgroeven die de natuurlijke beweging van de voet bevorderen en voor een goede grip zorgen op uiteenlopende ondergronden.

Afgezien van de technologische aspecten en het comfort, speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol in de ontwerpfilosofie van ASICS. De materialen die gebruikt worden voor de GEL-1130 zijn gekozen met oog op hun levensduur en het minimaliseren van de milieu-impact. Hiermee laat ASICS zien dat ze zich inzetten voor duurzaamheid zonder in te leveren op kwaliteit of prestatie.

De ASICS GEL-1130 Black Carbon is meer dan een gewone sneaker; het is een combinatie van traditie en innovatie, verpakt in een tijdloos ontwerp. Voor zowel de fervente hardloper als de casual sneakerdrager biedt deze schoen een balans tussen functionaliteit en mode, waardoor hij een plaats verdient in de garderobe van iedere sneakersliefhebber.

Naast de ASICS GEL-1130 Black Carbon biedt ASICS een breed scala aan andere modellen en kleurstellingen, die allemaal de unieke combinatie hebben van technische specificaties en stijlvol ontwerp. Met een voortdurende focus op ontwikkeling en het verbeteren van de sportprestaties van dragers, blijft ASICS toonaangevend in de sport- en lifestylemarkt.

ASICS is een acroniem dat staat voor 'Anima Sana In Corpore Sano', een Latijnse uitdrukking die kan worden vertaald als 'een gezonde geest in een gezond lichaam'. Dit motto reflecteert de filosofie van het bedrijf en de toewijding aan het bevorderen van totale gezondheid en fitness. De oprichter van het merk, Kihachiro Onitsuka, begon schoenen te produceren in de naoorlogse periode met het doel om de jeugd van Japan te helpen een betere, gezondere levensstijl te ontwikkelen door middel van sport.

Door de jaren heen heeft ASICS zich sterk gemaakt voor innovatie en onderzoek, met een speciaal onderzoekscentrum in Kobe, Japan, waar wetenschappers en ontwerpers samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe materialen en technologieën. Het merk heeft verschillende baanbrekende technologieën geïntroduceerd, zoals het ASICS High Abrasion Rubber (AHAR), dat wordt gebruikt in de buitenzolen van de schoenen voor superieure duurzaamheid.

Een ander belangrijk kenmerk van ASICS-schoenen is de Impact Guidance System (IGS) technologie, die een holistische ontwerpaanpak vertegenwoordigt. Dit systeem zorgt ervoor dat de schoen de natuurlijke gang van de voet volgt en ondersteunt, hetgeen tot een meer efficiënte loopbeweging leidt. De integratie van dit systeem in de GEL-1130-serie versterkt de claim dat deze sneakers een optimale balans vinden tussen steun en flexibiliteit.

Over de hele wereld heeft ASICS de steun gekregen van professionele atleten en sportteams, waardoor het merk een prominente plaats heeft verworven binnen diverse sportdisciplines, zoals atletiek, tennis, voetbal en volleybal. De sponsoring van evenementen en sporters helpt bij de ontwikkeling van nieuwe producten, omdat feedback van topsporters rechtstreeks bijdraagt aan het ontwerp- en innovatieproces.

Het merk is zich ook bewust van zijn verantwoordelijkheden ten opzichte van de planeet en zijn impact op het milieu. Naast het gebruik van duurzame materialen, streeft ASICS ernaar om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen door middel van initiatieven zoals het reduceren van CO2-uitstoot en het verminderen van afval in haar productieprocessen. Het bedrijf werkt ook aan programma'svoor recycling en het terugwinnen van energie en water tijdens de vervaardiging van haar producten.

ASICS loopt ook voorop in de trend van aangepaste sneakers, waarbij klanten de mogelijkheid hebben om hun eigen unieke paar schoenen te ontwerpen. Met de personalisatieservice van het merk kunnen consumenten verschillende aspecten van de schoen aanpassen, inclusief kleuren en materialen, om een uniek product te creëren dat past bij hun persoonlijke stijl en voorkeuren.

Het succes van ASICS kan worden toegeschreven aan zowel de technologische prestaties van de producten als de toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid. Terwijl de GEL-1130 Black Carbon een momentopname biedt van het erfgoed en de innovatie van het merk, is het slechts één voorbeeld in een lange lijn van hoogwaardige schoenen die ASICS op de markt heeft gebracht. Met een voortdurende drang naar verbetering en een passie voor sport en gezondheid is ASICS vastbesloten om sporters van alle niveaus te blijven voorzien van de tools die ze nodig hebben om te presteren en te schitteren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...