Onbetaalbare schoonheden - de meest waardevolle edelstenen wereldwijd

De Blauwe Maan Diamant, een zeldzaam juweel dat zijn naam dankt aan zijn unieke kleur en het feit dat het slechts eens in de 'blauwe maan' voorkomt, is een van de meest waardevolle edelstenen ter wereld. Deze steen, die in 2014 werd ontdekt in de Cullinan-mijn in Zuid-Afrika, werd verkocht voor een verbazingwekkende €41,5 miljoen, waardoor het de duurste diamant ooit verkocht op een veiling is. De Blauwe Maan Diamant weegt ongeveer 2,41 gram (12,03 karaat) en heeft een onberispelijke helderheid, waardoor het een van de meest gewilde edelstenen ter wereld is.

De Hope Diamant, een andere zeer waardevolle edelsteen, heeft een rijke en kleurrijke geschiedenis. Deze blauwe diamant, die naar schatting €171-214 miljoen waard is, is berucht om de vloek die er naar verluidt mee gepaard gaat. De Hope Diamant, die ongeveer 9,1 gram (45,52 karaat) weegt, is nu te zien in het Smithsonian Institution in Washington, D.C., waar hij jaarlijks door miljoenen mensen wordt bekeken.

De Pink Star Diamant, die in 1999 werd ontdekt door De Beers in Afrika, is de grootste Fancy Vivid Pink diamant ooit gegradeerd door het Gemological Institute of America (GIA). Deze steen, die €61 miljoen opbracht bij een veiling in 2017, weegt ongeveer 11,92 gram (59,60 karaat) en is een van de meest waardevolle edelstenen ter wereld.

De Koh-i-Noor, of 'Mountain of Light' in het Perzisch, is een andere zeer waardevolle diamant. Deze steen, die een lange en tumultueuze geschiedenis heeft, is nu te zien in de Tower of London als onderdeel van de Britse kroonjuwelen. De exacte waarde van de Koh-i-Noor is onbekend, maar hij wordt geschat op honderden miljoenen euro s.

Naast diamanten zijn er ook andere edelstenen die een hoge waarde hebben. De Sunrise Ruby, bijvoorbeeld, is de duurste robijn ter wereld. Deze steen, die €26,1 miljoen opbracht bij een veiling in 2015, weegt ongeveer 5,12 gram (25,59 karaat) en heeft een levendige, verzadigde rode kleur.

De Jadeite, een zeldzame en waardevolle vorm van jade, is een andere edelsteen die een hoge waarde heeft. Deze steen, die bekend staat om zijn rijke, groene kleur, kan tot €2,57 miljoen per karaat opbrengen.

De Grandidierite, een zeldzaam blauwgroen mineraal dat voor het eerst werd ontdekt in Madagaskar, is een van de zeldzaamste edelstenen ter wereld. Deze steen, die tot €17.150 per karaat kan opbrengen, is zeer gewild vanwege zijn unieke kleur en zeldzaamheid.

De Blue Garnet, een zeldzame variant van granaat die van kleur verandert afhankelijk van het licht, is een andere zeer waardevolle edelsteen. Deze steen, die tot €1.285 per karaat kan opbrengen, is bekend om zijn unieke kleurveranderende eigenschappen.

De Serendibite, een extreem zeldzame blauwe edelsteen die voor het eerst werd ontdekt in Sri Lanka, is een van de zeldzaamste en meest waardevolle edelstenen ter wereld. Deze steen, die tot €1,71 miljoen per karaat kan opbrengen, is zeer gewild vanwege zijn zeldzaamheid en mooie blauwe kleur.

Elk van deze edelstenen heeft zijn eigen unieke kenmerken en geschiedenis, waardoor ze zeer gewild zijn bij verzamelaars en liefhebbers van edelstenen. Of het nu gaat om de diepblauwe kleur van de Blauwe Maan Diamant, de rijke geschiedenis van de Hope Diamant, of de zeldzaamheid van de Serendibite, elk van deze edelstenen heeft iets unieks te bieden.

In de wereld van edelstenen is schoonheid slechts een deel van de aantrekkingskracht. De waarde van een edelsteen wordt bepaald door een combinatie van factoren, waaronder kleur, helderheid, gewicht en zeldzaamheid. Maar misschien is het meest intrigerende aspect van edelstenen hun vermogen om ons te fascineren en te betoveren met hun ongeëvenaarde schoonheid en mysterie.

Lijst meest waardevolle edelstenen wereldwijd

  • Blauwe Maan Diamant, een zeldzaam en adembenemend juweel, is een van de meest waardevolle edelstenen ter wereld. Deze bijzondere diamant, die zijn naam dankt aan zijn unieke blauwe kleur en de zeldzaamheid van zijn voorkomen, is een wonder van de natuur dat zowel verzamelaars als juwelenliefhebbers over de hele wereld fascineert. De Blauwe Maan Diamant werd in 2014 ontdekt in de Cullinan-mijn in Zuid-Afrika, een mijn die bekend staat om zijn productie van enkele van de meest indrukwekkende diamanten ter wereld. De ontdekking van deze diamant was een zeldzaam en opwindend moment in de wereld van de edelstenen, aangezien blauwe diamanten slechts sporadisch worden gevonden en zeer gewild zijn vanwege hun ongeëvenaarde schoonheid en zeldzaamheid. Deze bijzondere diamant werd verkocht voor een verbazingwekkende €41,5 miljoen, een prijs die de uitzonderlijke waarde en zeldzaamheid van deze edelsteen onderstreept. De Blauwe Maan Diamant weegt ongeveer 2,41 gram, een indrukwekkend gewicht dat bijdraagt aan zijn hoge waarde. Maar wat deze diamant echt onderscheidt, is zijn onberispelijke helderheid. De Blauwe Maan Diamant is geclassificeerd als een Type IIb diamant, wat betekent dat het bijna geen stikstof bevat, het element dat verantwoordelijk is voor de gele kleur in veel diamanten. Het gebrek aan stikstof in de Blauwe Maan Diamant draagt bij aan zijn uitzonderlijke helderheid en intens blauwe kleur, waardoor het een van de meest gewilde edelstenen ter wereld is. De Blauwe Maan Diamant is meer dan alleen een prachtige edelsteen; het is een symbool van de wonderen van de natuur en de ongelooflijke schoonheid die kan worden gevonden in de diepten van de aarde. Het is een herinnering aan de zeldzaamheid en waarde van natuurlijke edelstenen, en een testament van de eindeloze fascinatie die ze opwekken bij degenen die het geluk hebben ze te bezitten.

  • De Hope Diamant, een van de meest beroemde en mysterieuze edelstenen ter wereld, is een object van fascinatie en bewondering. Deze uitzonderlijke blauwe diamant, die naar schatting tussen de €170-212,5 miljoen waard is, heeft een rijke en kleurrijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. De diamant, die oorspronkelijk uit India komt, werd voor het eerst gedocumenteerd in de bezittingen van Jean-Baptiste Tavernier, een Franse juwelier en reiziger. Tavernier verkocht de diamant aan koning Lodewijk XIV van Frankrijk, die hem liet herslijpen tot een hartvormige edelsteen die bekend stond als de 'French Blue' of 'Tavernier Blue'. Na de Franse Revolutie, waarbij de Franse kroonjuwelen werden gestolen, verdween de diamant uit het zicht om pas in 1812 weer op te duiken in Londen, al was hij opnieuw geslepen tot zijn huidige vorm. De diamant kreeg zijn huidige naam van Henry Philip Hope, een Londense bankier en verzamelaar van edelstenen, die de diamant in 1839 verwierf. Na zijn dood werd de diamant doorgegeven aan zijn nakomelingen, maar na een reeks financiële problemen en juridische geschillen werd de diamant uiteindelijk verkocht aan een Amerikaanse juwelier, die hem tentoonstelde in een rondreizende tentoonstelling. De Hope Diamant is berucht om de vloek die er naar verluidt mee gepaard gaat. Volgens de legende brengt de diamant ongeluk en rampspoed over iedereen die hem bezit. Hoewel er geen historisch bewijs is voor deze vloek, heeft de diamant inderdaad een reeks ongelukkige eigenaren gehad, waaronder enkele die failliet gingen, anderen die zelfmoord pleegden, en nog anderen die werden vermoord. In 1958 werd de Hope Diamant gedoneerd aan het Smithsonian Institution in Washington, D.C., door de juwelier Harry Winston. Sindsdien is de diamant een van de meest populaire tentoonstellingen van het museum, waar hij jaarlijks door miljoenen mensen wordt bekeken. De Hope Diamant, die 45,52 karaat weegt (ongeveer 9,1 gram), is een van de grootste en meest perfecte blauwe diamanten ter wereld. De Hope Diamant blijft een symbool van schoonheid, mysterie en intrige. Zijn rijke geschiedenis, unieke eigenschappen en de legendarische vloek die ermee gepaard gaat, maken hem tot een van de meest fascinerende en waardevolle edelstenen ter wereld.

  • Pink Star Diamant is een waar meesterwerk van de natuur, een symbool van schoonheid en zeldzaamheid. Deze opmerkelijke edelsteen werd ontdekt door De Beers in Afrika in 1999 en heeft sindsdien de wereld verbaasd met zijn ongeëvenaarde schoonheid en waarde. De Pink Star Diamant is de grootste Fancy Vivid Pink diamant die ooit is gegradeerd door het Gemological Institute of America (GIA), een organisatie die bekend staat om haar strenge en nauwkeurige beoordelingsnormen. Met een gewicht van ongeveer 11,92 gram, of 59,60 karaat, is deze diamant een zeldzaamheid in de wereld van edelstenen. Maar wat maakt de Pink Star Diamant zo speciaal? Het antwoord ligt in zijn kleur. De Fancy Vivid Pink kleur is uiterst zeldzaam in de wereld van diamanten. Het is een kleur die wordt gekenmerkt door zijn intensiteit en verzadiging, en het is deze levendige roze tint die de Pink Star Diamant zo gewild maakt. Bovendien heeft de Pink Star Diamant een onberispelijke helderheid, wat betekent dat er geen insluitsels of onvolkomenheden zichtbaar zijn voor het blote oog. Dit draagt bij aan de algehele schoonheid en waarde van de diamant. In 2017 werd de Pink Star Diamant geveild voor een verbazingwekkende €61 miljoen, waardoor het een van de duurste edelstenen ooit verkocht op een veiling is. Deze verkoopprijs weerspiegelt niet alleen de zeldzaamheid en schoonheid van de diamant, maar ook de groeiende vraag naar gekleurde diamanten in de wereld van juwelen en luxe goederen. De Pink Star Diamant is meer dan alleen een edelsteen. Het is een symbool van zeldzaamheid en schoonheid, een herinnering aan de wonderen die de natuur kan voortbrengen. Het is een edelsteen die de kracht heeft om te fascineren en te betoveren, en het is deze onweerstaanbare aantrekkingskracht die de Pink Star Diamant tot een van de meest waardevolle edelstenen ter wereld maakt.

  • Koh-i-Noor, of 'Mountain of Light' in het Perzisch, is een diamant die doordrenkt is van geschiedenis en mysterie. De exacte oorsprong van de diamant is onbekend, maar het is bekend dat het al eeuwenlang een belangrijk onderdeel is van de geschiedenis van Zuid- en Centraal-Azië. De diamant werd voor het eerst vermeld in de geschriften van de 14e eeuw, waar hij werd beschreven als een indrukwekkend juweel in het bezit van verschillende Indiase en Perzische koningen. De Koh-i-Noor heeft een tumultueuze geschiedenis doorgemaakt, waarbij hij vele malen van eigenaar is veranderd door verovering en diefstal. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van vele rijken, waaronder het Mogolrijk, het Perzische Rijk, het Sikh Rijk en het Britse Rijk. De diamant werd vaak gezien als een symbool van macht en prestige, en werd begeerd door vele heersers en koningen. In 1849, na de Tweede Sikh Oorlog, kwam de Koh-i-Noor in het bezit van de Britse Oost-Indische Compagnie. De diamant werd vervolgens aan koningin Victoria geschonken als onderdeel van de Vredesverdrag van Lahore. De diamant werd opnieuw geslepen en gezet in de kroon van koningin Victoria, en is sindsdien een belangrijk onderdeel van de Britse kroonjuwelen. De Koh-i-Noor is nu te zien in de Tower of London, waar hij wordt tentoongesteld samen met de andere Britse kroonjuwelen. De diamant is een indrukwekkend gezicht, met zijn grote formaat en schitterende schittering. Ondanks zijn schoonheid is de diamant ook het onderwerp van controverse, met meerdere landen, waaronder India en Pakistan, die de teruggave van de diamant eisen. De exacte waarde van de Koh-i-Noor is onbekend, maar het wordt geschat op honderden miljoenen dollars. Ondanks zijn waarde is de diamant onbetaalbaar in termen van zijn historische en culturele betekenis. De Koh-i-Noor blijft een van de meest beroemde en iconische diamanten ter wereld, een symbool van macht, rijkdom en de tumultueuze geschiedenis van de regio'swaar hij ooit deel van uitmaakte.

  • Sunrise Ruby, een ongeëvenaarde schoonheid in de wereld van edelstenen, is een verbluffend voorbeeld van de natuurlijke pracht die de aarde te bieden heeft. Deze robijn, die zijn naam ontleent aan een gedicht van de 13e-eeuwse Perzische dichter Rumi, is een van de meest waardevolle edelstenen ter wereld. De Sunrise Ruby werd in 2015 geveild bij Sotheby'sin Genève voor een verbazingwekkende €26,1 miljoen, waarmee het de duurste robijn ter wereld werd. Deze prijs was bijna drie keer de oorspronkelijke schatting, wat de uitzonderlijke kwaliteit en zeldzaamheid van deze edelsteen onderstreept. De robijn weegt ongeveer 5,12 gram, wat overeenkomt met 25,59 karaat. Maar het is niet alleen de grootte die deze robijn zo waardevol maakt. De Sunrise Ruby heeft een levendige, verzadigde rode kleur die zelden wordt gezien in robijnen van deze grootte. De kleur wordt vaak omschreven als 'duivenbloed', een term die in de edelsteenindustrie wordt gebruikt om de meest gewilde tint rood in een robijn aan te duiden. De Sunrise Ruby is ook bijzonder vanwege zijn helderheid en transparantie. Het is geclassificeerd als een 'type II' edelsteen, wat betekent dat het van nature enkele insluitsels bevat. Echter, deze insluitsels zijn zo klein dat ze niet zichtbaar zijn voor het blote oog, waardoor de robijn een uitzonderlijke helderheid heeft. De robijn is gezet in een ring van Cartier, geflankeerd door twee diamanten in de vorm van een halve maan. De combinatie van de prachtige robijn en de schitterende diamanten maakt de ring een waar kunstwerk. De Sunrise Ruby is een perfect voorbeeld van de schoonheid en waarde die edelstenen kunnen hebben. Het is een steen die niet alleen een hoge monetaire waarde heeft, maar ook een rijke geschiedenis en een diepe culturele betekenis. Het is een herinnering aan de wonderen van de natuur en de manier waarop deze wonderen ons kunnen fascineren en inspireren.

  • Jadeite, een van de meest waardevolle en zeldzame edelstenen ter wereld, is een fascinerend juweel dat bekend staat om zijn intense en levendige groene kleur. Deze edelsteen, die tot wel €2,57 miljoen per karaat kan opbrengen, is een van de meest gewilde edelstenen op de markt. Jadeiet is een pyroxeenmineraal dat voornamelijk bestaat uit natrium- en aluminiumrijke silicaten. Het is een van de twee mineralen die als jade worden geclassificeerd, de andere is nefriet. Hoewel beide als jade worden beschouwd, is jadeiet de zeldzamere en waardevollere van de twee. Jadeiet is ook harder dan nefriet, waardoor het beter bestand is tegen krassen en slijtage. De waarde van jadeiet wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder kleur, transparantie, textuur en grootte. De meest waardevolle jadeiet is wat men noemt 'Imperial Jade', dat een intense, smaragdgroene kleur heeft. De kleur van jadeiet kan variëren van wit tot groen, en zelfs paars, afhankelijk van de aanwezigheid van andere mineralen. Jadeiet wordt al duizenden jaren gewaardeerd door verschillende culturen. In Meso-Amerika werd jadeiet bijvoorbeeld gebruikt door de Maya'sen de Azteken voor rituele voorwerpen en sieraden. In China wordt jade al sinds de neolithische tijd gebruikt en wordt het vaak geassocieerd met moraliteit, zuiverheid en spirituele kracht. Hoewel jadeiet over de hele wereld kan worden gevonden, zijn de belangrijkste bronnen van hoogwaardige jadeiet Myanmar (voorheen Birma), Guatemala en Rusland. De jadeiet uit Myanmar wordt vaak als de beste ter wereld beschouwd vanwege zijn superieure kleur en transparantie. Jadeiet is niet alleen waardevol vanwege zijn zeldzaamheid en schoonheid, maar ook vanwege zijn symbolische betekenis. In veel culturen wordt jadeiet gezien als een symbool van geluk, welvaart en een lang leven. Het wordt vaak gebruikt in sieraden en amuletten als een manier om deze positieve eigenschappen aan te trekken. Ondanks zijn hoge waarde en zeldzaamheid, is jadeiet een relatief onbekende edelsteen bij het grote publiek. Dit komt deels doordat het vaak wordt verward met goedkopere vormen van jade, zoals nefriet. Echter, voor degenen die de unieke schoonheid en waarde van jadeiet kennen, is het een van de meest gewilde en gewaardeerde edelstenen ter wereld.

  • Grandidierite, een van de zeldzaamste mineralen op aarde, is een edelsteen die de aandacht trekt van zowel verzamelaars als juweliers vanwege zijn unieke blauwgroene kleur en extreme zeldzaamheid. Deze edelsteen werd voor het eerst ontdekt in 1902 in Zuid-Madagaskar door de Franse mineraloog Alfred Lacroix, die de steen vernoemde naar de Franse ontdekkingsreiziger en natuuronderzoeker Alfred Grandidier. Grandidieriet is een blauwgroen mineraal dat behoort tot de groep van de orthosilicaten. Het is een aluminium boorsilicaat met de formule (Mg,Fe2+)(Al,Fe3+)_3(BO_3)(SiO_4)O_2. De kleur varieert van licht tot donker blauwgroen en kan transparant tot doorschijnend zijn. De intensiteit van de kleur wordt beïnvloed door de hoeveelheid ijzer in de kristalstructuur. Deze edelsteen is vooral bekend om zijn pleochroïsme, een optisch fenomeen waarbij de steen verschillende kleuren kan tonen, afhankelijk van de hoek waaronder hij wordt bekeken. Bij grandidieriet kunnen deze kleuren variëren van blauw tot groen en bijna kleurloos. Grandidieriet is een extreem zeldzame edelsteen. Het wordt voornamelijk gevonden in Madagaskar, maar er zijn ook kleinere afzettingen ontdekt in andere delen van de wereld, waaronder Noorwegen en Sri Lanka. Vanwege zijn zeldzaamheid en schoonheid kan grandidieriet tot €17.150 per karaat opbrengen. Grandidieriet wordt vaak gebruikt in sieraden, waar het wordt gewaardeerd om zijn unieke kleur en zeldzaamheid. Het is echter een uitdaging om te snijden en te polijsten vanwege zijn perfecte splijting in één richting, vergelijkbaar met topaas. Dit maakt het een moeilijke, maar lonende keuze voor sieradenmakers. In de wereld van edelstenen is grandidieriet een verborgen schat, een zeldzame en prachtige steen die de aandacht trekt van verzamelaars en liefhebbers van edelstenen over de hele wereld. Met zijn unieke blauwgroene kleur en extreme zeldzaamheid is grandidieriet een waardevolle aanvulling op elke edelsteenverzameling.

  • Blue Garnet is een van de meest intrigerende edelstenen ter wereld, vooral vanwege zijn vermogen om van kleur te veranderen. Deze zeldzame variant van granaat is niet alleen bekend om zijn unieke kleurveranderende eigenschappen, maar ook om zijn hoge waarde, die kan oplopen tot €1.285 per karaat. Blauwe Granaat werd voor het eerst ontdekt in de late jaren 1990 in Madagascar. Sindsdien zijn er ook deposito'sgevonden in andere delen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten, Rusland en Turkije. Ondanks deze ontdekkingen blijft de Blauwe Granaat een van de zeldzaamste edelstenen ter wereld. Wat de Blauwe Granaat echt onderscheidt, is zijn vermogen om van kleur te veranderen. In daglicht heeft de steen een rijke, blauwgroene kleur. Maar onder gloeilamplicht verandert de kleur naar een diep paars. Deze kleurverandering wordt veroorzaakt door het hoge gehalte aan vanadium in de steen, een element dat bekend staat om zijn kleurveranderende eigenschappen. De Blauwe Granaat is ook bekend om zijn hoge helderheid en transparantie, wat bijdraagt aan zijn aantrekkelijkheid en waarde. De steen heeft een hardheid van 7 tot 7,5 op de Mohs-schaal, wat betekent dat hij redelijk duurzaam is en geschikt voor allerlei soorten sieraden. Ondanks zijn schoonheid en zeldzaamheid, is de Blauwe Granaat relatief onbekend bij het grote publiek. Dit komt deels doordat de steen zo zeldzaam is dat hij zelden wordt gezien in traditionele sieradenwinkels. Echter, voor degenen die het geluk hebben om een Blauwe Granaat te bezitten, is het een edelsteen die zowel fascinerend als waardevol is. In de wereld van edelstenen is de Blauwe Granaat een echte zeldzaamheid. Met zijn unieke kleurveranderende eigenschappen en hoge waarde, is het een steen die zowel verzamelaars als edelsteenliefhebbers fascineert. Of het nu wordt bewonderd in het daglicht of onder het zachte gloed van een gloeilamp, de Blauwe Granaat blijft een van de meest intrigerende en waardevolle edelstenen ter wereld.

  • Serendibite, een van de meest zeldzame en waardevolle edelstenen ter wereld, is een ware schat voor verzamelaars en edelsteenliefhebbers. Deze extreem zeldzame blauwe edelsteen, die voor het eerst werd ontdekt in Sri Lanka, kan tot €1,71 miljoen per karaat opbrengen en is zeer gewild vanwege zijn zeldzaamheid en mooie blauwe kleur. Serendibite is vernoemd naar Serendib, de oude Perzische naam voor Sri Lanka. Het werd voor het eerst ontdekt in 1902 door Dunil Palitha Gunasekera en is sindsdien slechts in een paar andere locaties wereldwijd gevonden, waaronder Myanmar en Madagascar. De zeldzaamheid van deze edelsteen draagt bij aan zijn hoge waarde en maakt het een zeer gewilde toevoeging aan elke edelsteenverzameling. Deze edelsteen is bekend om zijn diepe blauwe kleur, die kan variëren van lichtblauw tot diepblauw, afhankelijk van de lichtomstandigheden en de hoek van waaruit het wordt bekeken. Deze kleurverandering, bekend als pleochroïsme, draagt bij aan de unieke aantrekkingskracht van serendibite. Serendibite is een borosilicaatmineraal, wat betekent dat het silicium, boor en zuurstof bevat in zijn chemische structuur. Het is een hard en duurzaam mineraal, met een hardheid van 6,5 tot 7 op de Mohs-schaal, wat het geschikt maakt voor gebruik in sieraden. Ondanks zijn schoonheid en zeldzaamheid, is serendibite relatief onbekend buiten de wereld van edelsteenverzamelaars en -liefhebbers. Dit komt deels doordat het zo zeldzaam is dat het zelden wordt gezien in sieraden of andere commerciële toepassingen. De waarde van serendibite wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder de grootte, kleur, helderheid en algemene kwaliteit van de steen. Vanwege zijn zeldzaamheid en schoonheid, kan serendibite tot €1,71 miljoen per karaat opbrengen, waardoor het een van de meest waardevolle edelstenen ter wereld is. Voor degenen die het geluk hebben om een serendibite in hun bezit te hebben, is het meer dan alleen een edelsteen. Het is een stukje van de aarde'sgeschiedenis, een zeldzaam juweel dat de wonderen van de natuurlijke wereld belichaamt.

Elk van deze edelstenen heeft zijn eigen unieke kenmerken en geschiedenis, waardoor ze zeer gewild zijn bij verzamelaars en liefhebbers van edelstenen. Of het nu gaat om de diepblauwe kleur van de Blauwe Maan Diamant, de rijke geschiedenis van de Hope Diamant, of de zeldzaamheid van de Serendibite, elk van deze edelstenen heeft iets unieks te bieden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...