MB&F en Emmanuel Tarpin onthullen LM FlyingT Ice Blizzard

In een mix van haute horlogerie en exquise sieradenkunst heeft MB&F, bekend om zijn inventieve en hoogwaardige horloges, samengewerkt met de jonge en getalenteerde sieraadontwerper Emmanuel Tarpin om een adembenemende creatie te onthullen: de Legacy Machine FlyingT Ice Blizzard. Deze samenwerking markeert een bijzondere mijlpaal waarbij twee domeinen van creatief vakmanschap samensmelten om iets werkelijk unieks te produceren.

De Legacy Machine FlyingT-lijn van MB&F werd voor het eerst gelanceerd in 2019 en vertegenwoordigt het eerste uurwerk van het merk dat specifiek voor vrouwen is ontworpen. Het onderscheidt zich door zijn elegante architectuur en dynamische design, gekenmerkt door een verheven, zwevend uurwerk en een schuine wijzerplaat die enkel voor de drager zichtbaar is. Het horloge was al snel een hit door de gewaagde mix van traditionele Zwitserse uurwerkmakerij met een verfrissend nieuw perspectief.

Voor de Ice Blizzard-versie hebben MB&F en Emmanuel Tarpin de esthetiek naar een geheel nieuw niveau getild. Tarpin, die in 2017 werd uitgeroepen tot "Young Jewellery Talent of the Year" door de Vogue Italia & The Dubai Mall, staat bekend om zijn vermogen om natuurlijke vormen en structuren te transformeren in adembenemende juwelencreaties. Zijn werk combineert organische inspiratie met een innovatieve benadering, wat resulteert in stukken die tegelijkertijd kunstzinnig en draagbaar zijn.

De LM FlyingT Ice Blizzard is geïnspireerd op de kracht en schoonheid van extreme weersomstandigheden. De kenmerkende 18-karaat witgouden kast van 38,5mm is bezet met baguette-geslepen diamanten, die een glinsterend sneeuwstormeffect geven. Deze diamanten zijn zorgvuldig met de hand gezet en creëren een betoverende illusie van beweging, vergelijkbaar met ronddwarrelende sneeuwvlokken in een storm.

Het hart van het horloge is het zwevende tourbillon-kaliber, dat de nauwkeurigheid en het vakmanschap van MB&F'suurwerkmakers tentoonspreidt. Met een gangreserve van 100 uur en een frequentie van 2.5Hz (18.000 bph), is dit uurwerk een technisch wonder. Het tourbillon is strategisch gepositioneerd zodat het lijkt alsof het letterlijk uit het midden van de wijzerplaat omhoogkomt, wat het idee van een driedimensionaal landschap versterkt.

Emmanuel Tarpin heeft niet alleen de buitenkant van de LM FlyingT Ice Blizzard ontworpen, maar ook zijn signatuur achtergelaten op de wijzerplaat zelf. Deze is voorzien van lak in verschillende tinten blauw die om de kast heen dansen en de suggestie wekken van een wervelende blizzard. Dit kleurenpalet contrasteert prachtig met de helderheid van de diamanten en voegt een extra laag van diepte en complexiteit toe aan het al fascinerende ontwerp.

Er zullen slechts acht exemplaren van de LM FlyingT Ice Blizzard gemaakt worden, waarmee het een uiterst exclusief horloge is dat alleen beschikbaar zal zijn via MB&F’s MAD Gallery en geautoriseerde retailers. Dit beperkte aantal en de handgemaakte details maken elk horloge tot een persoonlijk kunstwerk dat net zo uniek is als de vrouw die het draagt.

Maximilian Büsser, oprichter van MB&F, heeft altijd de overtuiging gehad dat horloges meer zijn dan tijdmeetinstrumenten. Ze zijn een canvas voor creativiteit en expressie, iets dat duidelijk geëerd wordt in deze samenwerking. Tarpin, door zijn frisse blik en meesterlijke behandeling van edelstenen, heeft een nieuw facet toegevoegd aan de reeds indrukwekkende Legacy Machine-collectie.

De LM FlyingT Ice Blizzard is een testament van wat kan worden bereikt wanneer gedurfde visies van vakmensen uit verschillende disciplines samenkomen. Het resultaat is een horloge dat niet alleen de tijd aangeeft maar ook fungeert als een statement sieraad, een object van fascinatie en bewondering.

Met de lancering van de LM FlyingT Ice Blizzard continueren MB&F en Emmanuel Tarpin de traditie van horloge-innovatie en juwelierskunst, terwijl ze een nieuw terrein betreden met hun naadloze integratie van beide werelden. Liefhebbers van horlogerie en sieraden zullen ongetwijfeld gefascineerd zijn door deze majestueuze fusie van techniek en esthetiek.

Voortbouwend op de innovatieve fusie die de LM FlyingT Ice Blizzard belichaamt, kunnen horlogeliefhebbers niet anders dan zich verwonderen over de toekomst van horlogedesign en collaboration. De integratie van technische precisie van horlogerie met de verfijnde kunstzinnigheid van juwelenontwerp heeft een nieuwe niche in luxe uurwerken blootgelegd: horloges die niet alleen tijd aangeven maar ook dienen als een persoonlijke expressie en kunstwerk. In deze uitbreiding verkennen we verdere aspecten van deze boeiende symbiose.

MB&F, een acroniem voor Maximilian Büsser and Friends, heeft zich gedurende de jaren ontplooid als een toonaangevend horlogemerk dat de grenzen verlegt van wat mogelijk is binnen de wereld van haute horlogerie. Hun reputatie steunt op het produceren van kleine series ingewikkelde uurwerken, vaak met een speelse twist die innovatie en creativiteit accentueert. De samenwerking met kunstenaars en ambachtslieden uit diverse disciplines is hierbij een terugkerend thema. Elk nieuw model, of 'Machine' zoals MB&F ze noemt, is het resultaat van een team van specialisten die hun krachten bundelen om een verhaal te vertellen door middel van zowel design als functionaliteit.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Mob Wife Look - hoe beheers je deze stijlvolle Aesthetic In de kijker

De Mob Wife look is een esthetiek die tegelijkertijd zowel tijdloos als statement-making is. Het roept beelden op van de glamoureuze vrouwen uit mi...