Leselles - duurzame - stijlvolle knitwear voor de moderne vrouw

In de hedendaagse modewereld staat het merk 'Leselles' symbool voor een unieke combinatie van vrouwelijke elegantie, kleurrijke diversiteit en duurzaam engagement. Dit Belgische knitwearlabel, opgericht door de onderneemster Liesbet Allaer uit Denderhoutem, is een inspirerend voorbeeld van hoe mode en ecologisch bewustzijn hand in hand kunnen gaan. Met jarenlange ervaring in de mode- en retailsector lanceerde zij in 2019 haar eigen merk voor gebreide kleding, specifiek gericht op sjaals en knitwear, verkrijgbaar in een rijke variëteit aan kleuren.

Leselles blinkt uit door de productie van sjaals en truien in Europa, met een bijzondere nadruk op het hergebruik van restjes mohair-wol. Dit illustreert de kernwaarden van Leselles: vrouwelijkheid, kleurrijkheid en vooral duurzaamheid.

Het unieke aan Leselles is het gebruik van wolresten of overstock voor het vervaardigen van de meeste sjaals en truien. Tijdens een fabrieksbezoek werd Liesbet geconfronteerd met de enorme hoeveelheden kwalitatieve wolresten, wat haar inspireerde om hier meer mee te doen. Dit leidde tot de creatie van de eerste twee sjaals, ‘Jille’ en ‘Helene’, liefdevol vernoemd naar haar dochters. Liesbet'spersoonlijke betrokkenheid bij het kiezen van de kleuren en overschotten garandeert de stijl, kleur en kwaliteit van elk stuk.

Leselles zet sterk in op duurzaamheid, niet alleen door het hergebruiken van wolresten maar ook qua kwaliteit en transparantie in de productie. De kledingstukken worden ontworpen in België en geproduceerd in Portugal en Italië, waarbij enkel duurzame mohair-wol wordt gebruikt. Deze keuze voor hoogwaardige mohair-wol, bekend om zijn lichtheid, comfort, elasticiteit, duurzaamheid en natuurlijke glans, onderstreept de toewijding van Leselles aan kwaliteit.

Leselles gaat verder dan het produceren van duurzame kleding; het merk verzekert dat de knitwear een lang leven heeft, zelfs na de verkoop. Alle stukken zijn wasbaar, wat hun levensduur verlengt, en worden voorgewassen om het risico op krimpen of verkleuren te minimaliseren.

De missie van Leselles is om de wereld, of op zijn minst jouw wereld, mooier te maken. Met hun producten streven zij ernaar warmte, comfort, zachtheid en persoonlijkheid toe te voegen aan jouw leven, zodat elke drager zich 'more you' kan voelen.

Leselles streeft naar een wereld die niet alleen esthetisch mooier is, maar ook een wereld waar duurzaamheid en persoonlijke expressie hand in hand gaan. De sjaals en truien van het merk zijn meer dan zomaar kledingstukken; ze zijn een verlengstuk van de drager, ontworpen om een gevoel van unieke identiteit en vrouwelijke kracht uit te stralen.

De keuze voor mohair-wol, met zijn lichte textuur en natuurlijke glans, is niet toevallig. Het weerspiegelt de filosofie van Leselles : dat luxe en comfort naadloos kunnen samenvloeien met milieubewustzijn. De wol wordt zorgvuldig geselecteerd en verwerkt, waarbij elk stuk getuigt van een compromisloze kwaliteitsnorm en een heldere visie op mode die zowel tijdloos als actueel is.

De reis van Leselles, van het eerste fabrieksbezoek tot het uitkiezen van de fijnste wolresten, is er een van toewijding en visie. Liesbet Allaer, de drijvende kracht achter het merk, heeft met haar jarenlange ervaring en passie voor mode, een platform gecreëerd waar vrouwelijkheid, kwaliteit en duurzaamheid elkaar ontmoeten.

In een wereld waar mode vaak synoniem staat voor snelle consumptie, biedt Leselles een alternatief pad. Een pad waar elk stuk kleding een verhaal vertelt, een pad waar de waarden van de maker resoneren in elke draad. Door te kiezen voor leselles kies je niet alleen voor een kledingstuk, je kiest voor een statement, een belofte voor een betere, mooiere en duurzamere toekomst.

Zo wordt Leselles niet enkel herinnerd als een merk, maar als een beweging die de manier waarop we denken over mode, vrouwelijkheid en duurzaamheid transformeert. Het is een uitnodiging om deel uit te maken van een verhaal dat verder reikt dan de stof zelf, een verhaal waarin elke vrouw zich empowered voelt en waar mode een middel is om niet alleen de wereld om ons heen, maar ook onszelf te verrijken.  >>> www.leselles.be


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...