Laurent Malecaze benoemd tot President-CEO van Chloé

Het prestigieuze Zwitserse luxegoederenbedrijf Richemont heeft bekendgemaakt dat Laurent Malecaze met ingang van 1 december is benoemd tot de nieuwe President en Chief Executive Officer van het Franse modehuis Chloé. Deze aankondiging volgt op het vertrek van voormalig CEO Geoffroy de la Bourdonnaye, die het merk gedurende een decennium van transformatie heeft geleid en een significante groei voor het bedrijf heeft gerealiseerd.

Laurent Malecaze brengt een schat aan ervaring mee naar zijn nieuwe rol bij Chloé. Voorheen was hij CEO van AZ Factory, het modeproject gelanceerd door de late Alber Elbaz. Eerder bekleedde Malecaze diverse functies bij andere hoogstaande modehuizen. Zijn achtergrond in business en management, gecombineerd met zijn bewezen staat van dienst in de mode-industrie, maakt hem tot een uitstekende kandidaat om Chloé naar een volgende fase van succes te leiden.

Voorafgaand aan zijn tijd bij AZ Factory, was Malecaze actief bij de internationale strategieconsultant Bain & Company. Daar specialiseerde hij zich in consumentengoederen en retail, waardoor hij relevante ervaring opdeed die goed van pas zal komen bij Chloé. Deze benoeming markeert een belangrijk moment voor het modehuis, dat al geruime tijd wordt erkend om zijn innovatieve en vrouwelijke ontwerpen.

Johann Rupert, voorzitter van de Raad van Bestuur van Richemont, heeft zijn volledige vertrouwen in Malecaze uitgesproken. Hij benadrukt dat de expertise van Malecaze in zowel mode als management van cruciaal belang zal zijn om Chloé'sambitieuze doelstellingen te bereiken en het merk te blijven ontwikkelen in het huidige snel veranderende consumentenlandschap.

Chloé, opgericht in 1952 door Gaby Aghion, is een toonaangevend merk in de luxe modewereld en staat bekend om zijn bohemian-chique esthetiek. Met een sterke nadruk op vrouwelijkheid en zachtheid in haar collecties, heeft het merk een duidelijke identiteit opgebouwd die vrouwen over de hele wereld aanspreekt. Naast prêt-à-porter biedt Chloé ook lederwaren, accessoires en geuren aan, waarmee het een veelzijdig en compleet portfolio aan producten heeft.

De benoeming van Malecaze komt op een moment dat de mode-industrie steeds meer nadruk legt op duurzaamheid en sociaal bewuste praktijken. Chloé heeft bij deze trends aangesloten door sterke duurzaamheidsinitiatieven te implementeren en door een pionier te zijn in de ontwikkeling van ethische mode. De verwachting is dat Malecaze voortborduurt op deze principes en het merk blijft positioneren als een leider in verantwoorde luxe.

Richemont, als eigenaar van Chloé, heeft een indrukwekkend portfolio van andere luxemerken zoals Cartier, Van Cleef & Arpels, en Piaget. Het bedrijf richt zich op lange termijn groei en waardecreatie voor zijn merken, en de keuze voor Malecaze als nieuwe President-CEO van Chloé past binnen deze visie. Richemont heeft er vertrouwen in dat Malecaze'sleiderschap en frisse perspectieven zullen resulteren in verdere versterking van Chloé'smarktpositie.

Laurent Malecaze staat nu voor de uitdaging om zijn visie op mode en leiderschap te combineren met de rijke geschiedenis en waarden van Chloé. Hoewel hij hoge verwachtingen moet waarmaken, zijn experts in de branche ervan overtuigd dat zijn aanpak en talent voor innovatie Chloé zullen helpen groeien in een tijdperk waarin de consumenten steeds bewuster worden van de impact van hun aankopen.

Als nieuwe President-CEO zal Malecaze samenwerken met het creatieve team van Chloé, onder leiding van creatief directeur Gabriela Hearst, die ook bekend staat om haar inzet voor duurzaamheid in de mode. Samen zullen ze streven naar het creëren van mooie, duurzame collecties die de rijke erfgoed van Chloé eer aan doen en tegelijkertijd inspelen op de hedendaagse vraag naar verantwoordelijk geproduceerde mode.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...