KEEN Open Air Sneaker viert 10-jarig jubileum met nieuwe release

KEEN Footwear staat bekend om zijn innovatieve aanpak van schoenontwerp, gericht op functionaliteit en duurzaamheid. Dit jaar markeert een bijzonder moment voor het merk, aangezien het zijn 10-jarig jubileum viert van één van hun meest iconische producten - de Open Air sneaker. Speciaal voor deze gelegenheid introduceert KEEN een gloednieuwe versie van dit populaire model, waarin zowel de kernwaarden als de voortdurende evolutie van het merk worden weerspiegeld.

De originele Open Air sneaker werd tien jaar geleden gelanceerd en onderscheidde zich door zijn unieke ontwerp dat open ruimtes in het bovenwerk van de schoen integreerde. Hierdoor ontstond een luchtige, comfortabele schoen die ideaal was voor buitenactiviteiten. Het was niet alleen het onderscheidende ontwerp dat de sneaker populair maakte; de balans tussen functionaliteit en milieubewustzijn speelde ook een grote rol. KEEN's toewijding aan duurzaamheid zorgde ervoor dat de materialen en productieprocessen zo milieuvriendelijk mogelijk waren.

Voor de 10e verjaardag is de Open Air sneaker opnieuw ontworpen met de hedendaagse technologieën en inzichten. De vernieuwde sneaker belooft nog steeds dezelfde buitenfunctionaliteit waar KEEN om bekend staat, maar nu met een verbeterde focus op milieuvriendelijke praktijken. Een van de belangrijkste kenmerken is het gebruik van gerecyclede materialen, die een substantieel deel van de schoen uitmaken. Hiermee blijft KEEN vooroplopen in de schoenenindustrie als het gaat om duurzaamheid.

De lancering van de vernieuwde sneaker gaat gepaard met een marketingcampagne die duurzaamheid en gemeenschapszin benadrukt. KEEN begrijpt dat hun klanten niet alleen op zoek zijn naar kwaliteitsschoenen, maar ook willen bijdragen aan een betere wereld. Daarom stimuleert het merk activiteiten en levensstijlen die harmonie met de natuur bevorderen. De sneakercampagne weerspiegelt dit ethos door te focussen op avontuur, het buitenleven en de verantwoordelijkheid die we allemaal dragen voor de planeet.

Bovendien biedt de sneaker de kenmerkende comfortabele pasvorm waar het merk om bekend staat, wat wordt bereikt door de expertise van KEEN in ergonomisch ontwerp. De schoen is ontworpen om de hele dag gedragen te worden, of je nu de stad verkent of ruige natuurpaden bewandelt. Deze veelzijdigheid is te danken aan de innovatieve zooltechnologie die zowel grip als flexibiliteit biedt.

Ook het visuele aspect is niet vergeten. Hoewel het duurzaamheidsaspect zwaar weegt in de bedrijfsfilosofie van KEEN, is stijl nog steeds van groot belang. De nieuwe Open Air sneaker biedt daarom een reeks van kleurstellingen die zowel trendy als tijdloos zijn, waardoor ze passen bij uiteenlopende modetrends en persoonlijke smaken.

Als erkenning van de aanhoudende populariteit van de Open Air sneaker en ter viering van het decenniumsucces, organiseert KEEN diverse evenementen en partnerships. Deze activiteiten zijn gericht op zowel oude fans als het aantrekken van nieuwe, en versterken het beeld van KEEN als een merk dat zich inzet voor het welzijn van zowel de consument als de aarde.

De releasedatum van de nieuwe Open Air sneaker is vastgesteld op 15 april 2024, samen met een speciale campagne die zich richt op de thema's van avontuur en duurzaamheid. KEEN nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de viering van hun erfgoed door middel van innovatie en toewijding aan het milieu.

Met de herlancering van de Open Air sneaker laat KEEN zien dat het trouw blijft aan zijn principes, terwijl het zich aanpast aan de veranderende eisen van de markt en milieuoverwegingen. Het is een stap voorwaarts voor het bedrijf en een uitnodiging aan consumenten om zich bij hen aan te sluiten in de beweging naar een meer duurzame toekomst.

KEEN Footwear heeft in de afgelopen jaren een groeiend bewustzijn van het belang van duurzaamheid in de mode-industrie laten zien. Dit komt vooral tot uiting in hun productlijnen, waarbij ze zich richten op het verminderen van de ecologische voetafdruk door middel van innovatieve processen en materialen. De hernieuwde Open Air sneaker is slechts één voorbeeld van hun inzet voor het milieu.

Een belangrijk aspect van KEEN’s duurzaamheidsbeleid is de transparantie over waar en hoe hun producten worden gemaakt. KEEN werkt samen met fabrieken die zich inzetten voor verantwoorde productiepraktijken, zoals het minimaliseren van waterverbruik en het efficiënt gebruiken van grondstoffen. Ze zijn ook toegewijd aan sociaal verantwoorde arbeidsvoorwaarden, waarbij ze erop toezien dat werknemers in hun fabrieken een eerlijk loon krijgen en werken onder veilige omstandigheden.

Wat betreft het materiaalgebruik, maakt KEEN vaak gebruik van gerecyclede kunststoffen en niet-giftige kleurstoffen, waarmee ze de impact op het milieu verkleinen. Voor de nieuwe Open Air sneaker bijvoorbeeld, is een deel van de schoen vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen, waarmee het merk bijdraagt aan het verminderen van plastic afval in oceanen en stortplaatsen. Daarnaast onderzoekt KEEN voortdurend nieuwe milieuvriendelijke materialen zoals biologisch afbreekbare stoffen en plantaardige materialen, die de toekomst van duurzaam schoeisel verder kunnen vormgeven.

Het comfort van de drager wordt uiteraard ook niet over het hoofd gezien. KEEN's ergonomisch ontworpen voetbed en pasvormtechnologieën, zoals het metatomical footbed design, zorgen ervoor dat elke schoen een ondersteunende en comfortabele ervaring biedt. Dit maakt de sneakers niet alleen geschikt voor alledaags gebruik, maar ook voor de meer actieve outdoorliefhebber.

De diversiteit in het assortiment van KEEN spreekt een breed publiek aan. Naast de Open Air sneaker heeft KEEN een scala aan schoenen ontwikkeld voor verschillende activiteiten en seizoenen, van zware wandelschoenen tot lichte sandalen. Hierdoor kunnen klanten voor elke outdooractiviteit een passende KEEN-schoen vinden die bij hun behoeften past.

In het kader van de viering van het 10-jarig jubileum van de Open Air sneaker, zet KEEN zich ook in voor maatschappelijke projecten. Zo hebben zij programma's lopen die gericht zijn op het beschermen van de natuur en het ondersteunen van gemeenschappen. Hun 'KEEN Effect' initiatief bijvoorbeeld, geeft subsidies aan non-profitorganisaties die zich inzetten voor de bescherming van de natuur en het welzijn van gemeenschappen wereldwijd.

Daarnaast zet KEEN zich in voor het vergroten van het bewustzijn rondom milieukwesties door middel van educatieve programma's en samenwerkingen met scholen en andere organisaties. Door jongeren en volwassenen te informeren over het belang van duurzaamheid, hoopt KEEN een generatie van milieubewuste consumenten te inspireren die waarde hechten aan de keuzes die ze maken bij het kopen van producten.

Samengevat brengt de lancering van de vernieuwde Open Air sneaker KEEN's toewijding tot leven. Het biedt niet alleen een product dat is ontworpen met oog voor het milieu, maar het ondersteunt ook een grotere missie om sociale en ecologische verandering te stimuleren. Met elk paar Open Air sneakers dat wordt verkocht, zet KEEN een stap verder in de richting van een duurzamere toekomst, waarbij het merk aan consumenten vraagt om hen te volgen op dit pad.

KEEN heeft met de nieuwe Open Air sneaker een balans gevonden tussen stijl, comfort en duurzaamheid. Met een sterke focus op kwaliteit, innovatie en een positieve impact op het milieu blijft het merk de grenzen van mogelijke verduurzaming in de schoenenindustrie verleggen. Terwijl ze hun 10-jarig jubileum vieren, kijken ze uit naar de toekomst, met de hoop dat hun inspanningen zullen bijdragen aan een wereld waarin verantwoordelijk schoeisel de norm is.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...