Jacques Marie Mage en Union lanceren stijlvolle eyewear

De wereld van luxe eyewear heeft een opmerkelijke samenwerking verwelkomd tussen twee prominente namen: Jacques Marie Mage (JMM) en Union, de iconische streetwear- en lifestyleboetiek uit Los Angeles. Deze unieke samenwerking brengt de vakmanschap van JMM samen met de onderscheidende culturele invloeden van Union om een exclusieve collectie zonnebrillen te creëren.

De collectie bestaat uit drie gelimiteerde modellen die elk sterk beïnvloed zijn door de esthetiek van het verleden, terwijl ze toch de moderne edge behouden waar zowel JMM als Union om bekend staan. Het idee achter deze samenwerking is geboren uit de gedeelde waardering voor kwaliteit en een unieke benadering van design.

Jacques Marie Mage, bekend om hun handgemaakte brilmonturen, slaagt erin om kunst en vakmanschap samen te smelten waardoor elke bril een klein kunstwerk op zich wordt. De monturen worden gekarakteriseerd door hun gedurfde lijnen en aandacht voor detail. Voor deze collectie is er gebruikgemaakt van acetaat van plantenbasis en de zorgvuldig gefabriceerde monturen zijn voorzien van details zoals 18-karaats vergulde scharnieren, waardoor de brillen zowel luxueus als duurzaam zijn.

Union, opgericht in 1989, staat bekend om het brengen van underground en avant-garde mode naar de voorgrond van de streetwear-scene. Hun vermogen om voortdurend de grenzen te verleggen en samenwerkingsverbanden aan te gaan met vernieuwende merken, heeft hen een reputatie van innovator opgeleverd in de modewereld.

De ontwerpen van de collectie zijn geïnspireerd door verschillende decennia van stijl, variërend van het creatieve optimisme van de jaren '60 tot de gedurfde esthetiek van de jaren '90. Elk model heeft zijn unieke karakteristieken, van oversized ronde vormen tot markante hoekige frames, waardoor er voor elke persoonlijke stijl en smaak wel een passend model beschikbaar is.

De eerste bril in de collectie, de 'Don C,' is een eerbetoon aan de oprichter van Union, Chris Gibbs, en is vernoemd naar zijn bijnaam. Het ontwerp combineert sportieve elegantie met een vleugje vintage, wat resulteert in een zonnebril die zowel casual als sophisticated is.

Het tweede model, 'The Carter,' weerspiegelt de kenmerkende stijl van JMM met zijn strakke lijnen en krachtige silhouet. Dit ontwerp borduurt voort op de nostalgie naar de jaren '80, met een eigentijdse draai die het relevant maakt voor de moderne drager.

De derde bril, 'The Shaun,' is geïnspireerd door de invloedrijke fotograaf Shaun Waldron, wiens werk bekend staat om zijn doordringende blootstelling van stedelijke culturen en landschappen. Met een focus op vierkante vormen en een robuust ontwerp, belichaamt dit model de essentie van stoere, onverschrokken stijl.

Bovendien is er een speciale aandacht besteed aan de duurzaamheid en ethische aspecten van de productie. JMM zet zich in voor ecologische verantwoordelijkheid door gebruik te maken van biologisch afbreekbare materialen en ook Union heeft een geschiedenis van ondersteuning aan maatschappelijk verantwoorde initiatieven. Samen onderstrepen ze de noodzaak van milieubewuste beslissingen binnen de mode-industrie.

Beide merken erkennen ook het belang van exclusiviteit. De collectie zal slechts in beperkte oplage beschikbaar zijn, waardoor elke bril een verzamelobject wordt voor de echte liefhebbers van unieke mode-items. Dit beperkte karakter weerspiegelt ook de toewijding van beide merken aan kwaliteit boven kwantiteit, waarbij de nadruk ligt op uitzonderlijk handwerk boven massaproductie.

Deze zonnebrillencollectie biedt niet alleen een assortiment van esthetisch aantrekkelijke en kwalitatief hoogstaande monturen; het vertegenwoordigt ook een samensmelting van twee culturen die elkaar vinden in een gedeelde visie op mode en vakmanschap. Voor hen die zowel houden van streetwear als luxe accessoires, levert deze samenwerking het beste van twee werelden.

Met een mix van artistieke flair en een diepe waardering voor culturele subtiliteiten, zet de collectie van Jacques Marie Mage en Union een nieuwe standaard in de wereld van eyewear. Het is de combinatie van klassieke invloeden en hedendaagse trends die ervoor zorgt dat deze collectie een blijvende indruk achterlaat in de mode-industrie.

Naast de drie hoofdmodellen in de collectie, wordt elk stuk geleverd met speciale verpakking en branding die de exclusiviteit en het partnerschap tussen Jacques Marie Mage en Union viert. Klanten die een van deze zonnebrillen aanschaffen, zullen ook extra'sontvangen zoals een op maat gemaakt brillendoekje en een uniek genummerd certificaat van authenticiteit. Dit benadrukt de verzamelaarswaarde en de luxueuze ervaring die klanten krijgen bij de aanschaf van deze limited edition brillen.

De lancering van de collectie ging gepaard met een marketingcampagne die de ethos van beide merken uitstraalt. Een serie stijlvolle beelden toont de zonnebrillen tegen achtergronden die herinneren aan de culturele erfenissen die hebben bijgedragen aan het ontwerp van de collectie. Door gebruik te maken van iconische locaties en figuren uit de straatcultuur en de modewereld, creëren de campagnebeelden een verhaal dat zowel de geest van Los Angeles als de tijdloze elegantie van de brillen perfect weergeeft.

JMM en Union nemen ook hun sociale verantwoordelijkheid serieus en hebben een deel van de opbrengsten toegezegd aan liefdadigheid. Hiermee laten zij zien dat fashion niet alleen gaat over het uiterlijk, maar ook over het steunen van goede doelen en het leveren van een positieve bijdrage aan de samenleving.

De lancering van de collectie heeft veel aandacht gekregen in de pers en op sociale media, waar influencers en mode-iconen de unieke stukken hebben laten zien. De hype rondom de collectie versterkt het imago van exclusiviteit en de vraag onder verzamelaars en fashionista s.

De brillen van Jacques Marie Mage en Union zijn niet alleen een modeaccessoire, maar ook een expressie van individualiteit en een statement van zelfbewustzijn. Ze zijn gemaakt voor diegenen die durven te staan voor wie ze zijn en die kleding en accessoires zien als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

In een tijd waarin duurzaamheid en ethiek steeds belangrijker worden in de modewereld, zetten deze merken de toon met hun commitment aan kwaliteit en milieu. Hun focus op beperkte edities stimuleert consumenten ook om bewuster na te denken over hun aankopen en de levensduur van producten.

De brillenmarkt is vaak verzadigd met generieke ontwerpen en massaproductie. De samenwerking tussen JMM en Union is daarom verfrissend anders en zorgt voor een golf van vernieuwing. Door de grenzen van design en cultuur te overstijgen, hebben ze een reeks brillen gecreëerd die niet alleen mooi zijn, maar ook een diepere betekenis en waarde hebben.

Het succes van deze collectie kan ook een katalysator zijn voor toekomstige samenwerkingsverbanden tussen high-end merken en streetwear labels. Het laat zien dat er een markt is voor hoogwaardige, exclusieve producten die een verhaal vertellen en die een diverse groep consumenten aanspreekt.

Fans van zowel Jacques Marie Mage als Union kijken al uit naar mogelijke toekomstige projecten die deze pioniers van stijl kunnen ondernemen. Met hun bewezen vermogen om baanbrekende ontwerpen te produceren en een sterke connectie met hun publiek te onderhouden, is het duidelijk dat elke volgende stap die ze zetten in de gaten gehouden moet worden door iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van mode-accessoires.

Deze samenwerking tussen Jacques Marie Mage en Union vertegenwoordigt niet alleen een mijlpaal voor beide bedrijven, maar ook voor de grotere context van modetrends en consumentengedrag. Het toont aan dat de vraag naar producten met een verhaal, gemaakt met integriteit en vakmanschap, levendiger is dan ooit. Terwijl de wereld van mode en accessoires blijft evolueren, zal deze collectie ongetwijfeld herinnerd worden als een toonbeeld van hoe synergie tussen merken nieuwe hoogtes kan bereiken in de creatie van unieke, begerenswaardige producten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...