Jackie 1961 Gucci handtas – een investering van langleven

Ondanks de veranderende trends in de wereld van designer handtassen, blijft de Gucci Jackie tas een tijdloos klassiek stuk. De Jackie tas, ontworpen in de jaren '50 en oorspronkelijk de Fifties Constance genoemd, kreeg haar huidige naam toen voormalig first lady Jackie Kennedy in de jaren '70 werd gefotografeerd terwijl ze zichzelf met deze tas afschermde van de paparazzi. Sindsdien is de tas synoniem geworden met haar elegante stijl.

De tas heeft haar populariteit behouden sinds ze de goedkeuring van Kennedy kreeg, en is al decennia lang een vast onderdeel van Gucci'scollectie. Ze is vaak opnieuw geïnterpreteerd in verschillende bloemenpatronen en het kenmerkende 'GG' Supreme print, en werd opnieuw op de catwalk gebracht door Gucci'screatieve directeuren Tom Ford in 1999 en Frida Giannini in 2009. In 2014 gaf een campagne met Kate Moss de tas een nieuwe impuls zonder haar erfgoed te compromitteren; het supermodel werd gefotografeerd terwijl ze de tas gebruikte als een schild tegen de paparazzi, net zoals Jackie Kennedy dat decennia eerder deed.

Voor de herfst/wintercollectie van 2020 heeft de huidige creatieve directeur Alessandro Michele de Jackie 1961 tas opnieuw tot leven gebracht, dit keer in strakke, gladde lederen afwerkingen. Verkrijgbaar in medium, klein en mini varianten, wordt deze moderne draai aan een nostalgische silhouet al bewonderd door mode-influencers en beroemdheden zoals Harry Styles en Kaia Gerber.

Hoewel de Gucci Jackie tas momenteel een echte heropleving beleeft, kunnen we je verzekeren dat dit accessoire niet snel uit de mode zal raken. Met dat in gedachten hebben we een handige gids samengesteld voor alle nieuwe seizoens Jackie tassen waarin je nu kunt investeren - evenals tips over hoe je enkele vintage pareltjes kunt scoren. Blijf lezen voor de laatste informatie over waar en hoe je de meest trendy versies voor 2022 en daarna kunt kopen.

Klassieke Gucci Jackie Tas Bij designer tassen, of je nu investeert in je eerste stuk of je uitgebreide collectie aanvult, kun je niet fout gaan met een klassieke kleurstelling. Veel mensen kiezen voor zwart vanwege de tijdloosheid en het vermogen om slijtage beter te maskeren dan lichtere tinten. Gucci'sJackie Schoudertas is de perfecte dagelijkse metgezel. Vervaardigd uit glad zwart leer, heeft het een slouchy maar gestructureerde vorm, een afneembare schouderriem en goudkleurige hardware accenten. Het is gevoerd met een suède-achtige microfiber stof en heeft een open zak en een ritszak.

Als je graag enkele niet-traditionele maar toch altijd klassieke tinten wilt uitproberen, waarom kies je dan niet voor de versie in rood leer? Een bijzonder trendy tint voor de herfst, de dieprode kleur werkt goed wanneer ze gestyled wordt als een statement stuk tegen een volledig zwarte outfit. In lijn met de grote heropleving van de gerespecteerde tas in de jaren '60, biedt de witte kleurstelling een nostalgische draai aan het hedendaagse stuk. Dit seizoen zullen we de onze dragen met wijde denim en een andere retro must-have: witte laarzen met hakken.

Pastel Gucci Jackie Tas Pasteltinten worden misschien geassocieerd met de lente, maar dat betekent niet dat je ze niet in donkerdere seizoenen kunt dragen. Sterker nog, een vleugje pastel is de leukste manier om elke herfst/winter look op te fleuren. We houden van de Gucci Jackie 1961 Small Shoulder Bag in lichtroze leer, die groot genoeg is voor dagelijks gebruik. Het heeft de kenmerkende gouden gespsluiting en wordt geleverd met een afneembare schouderriem, hoewel we het liever op de schouder dragen. Als roze een beetje te meisjesachtig voor je is, is dezelfde tas verkrijgbaar in lichtblauw leer, wat we geweldig vinden voor een ijzige winterlook.

Liefhebbers van maximalistische mode, vrees niet! De traditionele strakke afwerking van de Jackie tas is bijgewerkt in een reeks bedrukte versies die liefhebbers van OTT-stijl zullen bevredigen. Het is geen geheim dat Alessandro Michele een fan is van bloemen, aangezien ze in recente seizoenen te zien zijn geweest in Gucci'sdames- en herencollecties. Zelfs Michele'seerste geur voor het label heette Gucci Bloom. Het lijkt alleen maar passend dat de Jackie tas een soortgelijke bloemrijke make-over zou krijgen.

Traditionalisten zijn echter misschien meer geneigd te investeren in de patchwork versie die Gucci'sGG monogram bevat. Combineer dit stuk met een wit shirt en lichtgewassen jeans en laat de tas al het werk voor je doen.

Vintage Gucci Tas De originele Jackie tas werd ontworpen in de jaren '50, en haar hobo-vorm was populair in de bohemien jaren '60 en '70. Ze werd beroemd opnieuw uitgevonden door Gucci'screatieve directeuren Tom Ford in 1999 en Frida Giannini in 2009. Aangezien deze klassieke tas in bijna 70 jaar meerdere variaties heeft gezien, zijn er talloze stijlen van vintage Jackie tassen beschikbaar om nu te kopen. Om ervoor te zorgen dat je vintage designer tas authentiek is, raden we aan te winkelen via retailers zoals Farfetch (die een 'pre-loved' categorie heeft) of doorverkoopplatformen zoals Vestiaire Collective.

Onze huidige favoriete Jackie tas heeft een slouchy silhouet met een levendig rode voorkant die ervoor zorgt dat je opvalt in de menigte. Het is een welkome verfrissing van de meer recente versies op de markt, die ongetwijfeld overal op onze sociale media feeds zullen zijn. Het kopen van vintage designer handtassen is een duurzamere manier van winkelen dan het kopen van nieuwe, maar ze kunnen evenveel gevraagd zijn.

 

- Laat je inspireren door de Jackie 1961 Gucci Handtas en investeer in stijl. Gemaakt met behulp van een precisiewerk dat geen compromissen toelaat, deze tas is solide en tijdloos. Verfijnde gouden gespen met dubbelgeruite afwerking, duurzame hardware en hoogwaardige Italiaanse leersoorten garanderen de authenticiteit van deze luxe accessoire.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...