Iconische designer tassen om herontdekt te worden deze winter

Mode is een cyclisch fenomeen waarbij bepaalde trends weer in de mode komen en iconische producten een comeback maken. Dit geldt zeker voor luxe handtassen, die vaak geassocieerd worden met status, stijl en kwaliteit. Deze winter zijn er vijf iconische tassen die opnieuw het straatbeeld sieren en door modeliefhebbers herontdekt worden. Of je nu een fervent verzamelaar bent van designeritems of gewoon iemand die waarde hecht aan tijdloze elegantie, deze klassieke tassen zijn de investering waard.

De eerste tas in de lijst is de '2.55' van het gerenommeerde huis Chanel. Deze handtas, gecreëerd door Gabrielle 'Coco' Chanel in februari 1955 – vandaar de naam –, staat symbool voor de liberatie van vrouwen. Met zijn doorgestikte leer, kettingschouderriem en het kenmerkende draaislot, is de '2.55' een toonbeeld van gemak en elegantie. Coco Chanel had als doel vrouwen te bevrijden van hun noodzaak om tassen in de hand te dragen, en dit ontwerp maakte het mogelijk om de tas over de schouder te dragen. Door de jaren heen heeft de '2.55' verschillende revisies ondergaan, maar het blijft een tijdloos stuk dat zijn charme en klasse nooit verliest.

Een tweede tas die elke winter weer haar weg vindt naar de armen van modebewuste individuen is de Birkin bag van Hermès. Deze tas, vernoemd naar actrice en zangeres Jane Birkin, kwam tot stand na een toevallige ontmoeting tussen Birkin en Jean-Louis Dumas, de toenmalige CEO van Hermès, in een vliegtuig. Het gesprek resulteerde in een tas die zowel chic als praktisch is, groot genoeg om alle benodigdheden in mee te kunnen nemen zonder in te boeten aan stijl. De Birkin bag komt in verschillende maten, materialen en kleuren, en is met de hand gemaakt, wat elk exemplaar uniek maakt. Ondanks de hoge prijs blijft de Birkin een statussymbool en een object van verlangen voor velen.

De Speedy van Louis Vuitton, oorspronkelijk gelanceerd als een reistas in de jaren 30 van de vorige eeuw, heeft zich gevestigd als een icoon in de handtassenwereld. Deze tas werd populair nadat Audrey Hepburn vroeg om een kleinere versie voor dagelijks gebruik. De Speedy is beschikbaar in verschillende maten en is vooral bekend in het traditionele monogram canvas, maar ook in andere patronen en materialen. Het is een veelzijdige tas die casual kan worden gedragen, maar ook elegant genoeg is voor formelere gelegenheden.

De Saddle Bag van Dior, oorspronkelijk ontworpen door John Galliano en gelanceerd in de lente/zomercollectie van 2000, maakt ook een sterke comeback. Met zijn kenmerkende zadeltasvorm en 'D' hangslot, vertegenwoordigt het de liefde voor het ruiterlijke en de avant-gardistische benadering van Galliano'sontwerpen. In recente collecties heeft Maria Grazia Chiuri, de huidige creatieve directeur van Dior, de Saddle Bag nieuw leven ingeblazen en aangepast voor de moderne vrouw.

Tenslotte is de Jackie van Gucci, genoemd naar de voormalige first lady Jacqueline Kennedy Onassis, een ander voorbeeld van een tas die haar tijdloze aantrekkingskracht behoudt. De tas, die kenmerkend is voor de jaren 70, staat bekend om zijn gebogen halve maan vorm en sluiting met zuigerdetail. Alessandro Michele, de artistieke directeur van Gucci, heeft de Jackie opnieuw geïntroduceerd en de tas past perfect bij de retro-geïnspireerde esthetiek die momenteel in de mode is.

Deze iconische tassen zijn niet alleen een knipoog naar het verleden, maar ze bieden ook duurzaamheid en vakmanschap waar hun hoge prijskaartjes voor staan. Ze zijn het levende bewijs dat sommige ontwerpen de tand des tijds kunnen doorstaan en generaties lang kunnen blijven verrukken.

Naast deze vijf iconische modellen zijn er ook andere tassen die deze winter aandacht verdienen. Veel merken zijn bezig met het vernieuwen van hun klassiekers, door ze te voorzien van nieuwe materialen, kleuren of kleine designveranderingen, om aan de moderne smaak en behoeften te voldoen. Deze trend laat zien dat duurzaamheid en tijdloosheid steeds belangrijker worden in de wereld van high fashion.

Bovendien spelen sociale media een grote rol in de heropleving van deze klassieke ontwerpen. Influencers en beroemdheden die foto'splaatsen met hun favoriete iconische tassen, dragen bij aan het verlangen van consumenten om deel uit te maken van een bepaalde lifestyle die deze tassen belichamen. Het resultaat is een hernieuwde interesse in luxe handtassen die zowel een stukje geschiedenis als een stukje hedendaagse cultuur weerspiegelen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...