Hublot Big Bang Unico Full Magic Gold 44mm een luxe horloge onthuld

Het Zwitserse luxehorlogemerk Hublot staat bekend om zijn vooruitstrevende ontwerpen en gebruik van onconventionele materialen. Een van de meest onderscheidende creaties uit hun collectie is de Hublot Big Bang Unico Full Magic Gold 44mm. Dit horloge is niet alleen een hoogtepunt op het gebied van uiterlijk, maar het is ook een technologische doorbraak, mede dankzij het gebruik van het gepatenteerde Magic Gold - het enige krasvaste goud ter wereld.

De Big Bang Unico Full Magic Gold 44mm heeft een indrukwekkende aanwezigheid, met een diameter van 44 millimeter en een dikte die een robuuste en mannelijke uitstraling geeft. De kast is vervaardigd uit Magic Gold, een materiaal dat in 2011 werd ontwikkeld door Hublot in samenwerking met de École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL). Dit unieke materiaal is een fusie van 24-karaats goud en keramiek, waardoor het buitengewoon krasbestendig is en een hardheid heeft van bijna 1000 Vickers - veel meer dan het 400 Vickers van traditioneel 18-karaats goud.

De behuizing van het horloge is zorgvuldig samengesteld uit 18K Magic Gold onder een inert gas bij een hoge temperatuur, wat helpt om de integriteit van het materiaal te behouden en oxidatie tijdens het productieproces te voorkomen. Dit leidt tot een geëindigd product dat zijn glans behoudt en vrijwel immuun is voor krassen, zelfs na jaren van dagelijks gebruik.

Het gezicht van het horloge is net zo opmerkelijk. Het beschikt over een matzwarte wijzerplaat die een aantrekkelijk contrast vormt met de gouden toon van de kast en de saffierkristallen die de wijzerplaat bedekken, bieden een duidelijk zicht op de binnenwerking van het uurwerk. De wijzers en indexen zijn bedekt met een lichtgevend materiaal dat zorgt voor uitstekende leesbaarheid, zelfs in het donker. Het uurwerk zelf is het HUB1242 UNICO manufactuur-kaliber, een in-huis ontwikkeld en geproduceerd chronograaf uurwerk dat te zien is door de open achterkant van het horloge.

Hublot'saandacht voor detail reikt verder dan alleen het uiterlijk. Het uurwerk is uitgerust met een flyback-functie, waardoor de gebruiker de chronograaf kan resetten zonder eerst te moeten stoppen, wat ideaal is voor tijdmetingen. Daarbij komt ook de waterbestendigheid van het horloge, dat tot 100 meter (10 ATM) kan weerstaan, wat betekent dat het geschikt is voor zwemmen en snorkelen.

Het horloge heeft een stevige bouw, maar comfort is niet opgeofferd. Het wordt geleverd met een structuurband van zwart rubber en Alcantara, die veilig aan de pols wordt bevestigd met een zwarte keramische en zwarte titanium vouwsluiting. Deze combinatie van materialen zorgt voor duurzaamheid en draagcomfort.

Uiteraard komt exclusiviteit met een prijs en de Big Bang Unico Full Magic Gold 44mm is geen uitzondering. Hoewel de prijs niet expliciet vermeld wordt in het oorspronkelijke artikel, wordt verwacht dat dit luxe horloge tot de hogere prijsklasse behoort, in lijn met de reputatie van Hublot en de geavanceerde materialen en technologieën die in het horloge worden gebruikt.

Hublot heeft zichzelf altijd gepositioneerd als een merk dat grenzen verlegt en nieuwe normen stelt in de luxe horlogewereld. Met de creatie van de Big Bang Unico Full Magic Gold 44mm blijven ze trouw aan deze filosofie. Het horloge belichaamt de essentie van innovatie en vakmanschap, een echt kunstwerk dat zowel in technologie als in esthetiek uitblinkt.

De lancering van dit model toont aan dat Hublot vast van plan is toonaangevend te blijven in de horloge-industrie, waarbij zij het perfecte evenwicht vinden tussen traditioneel vakmanschap en moderne technologie. Voor verzamelaars en liefhebbers van luxe horloges is de Big Bang Unico Full Magic Gold 44mm een blijk van Hublots toewijding aan uitmuntendheid, een uurwerk dat zeker een plaats zal vinden in de geschiedenis van iconische horloges.

Voortbouwend op de indrukwekkende eigenschappen van de Big Bang Unico Full Magic Gold 44mm, is het belangrijk om ook de bredere context van Hublot'sportfolio en de horloge-industrie te beschouwen. Horloges zijn al lang niet meer alleen instrumenten om de tijd te meten; ze zijn uitgegroeid tot symbolen van status, smaak en persoonlijke expressie. Het begrip van luxe horloges heeft zich ontwikkeld tot een samenspel van traditie, nauwkeurigheid, design en innovatie.

Een kijkje in de geschiedenis van Hublot laat zien hoe het merk zich heeft ontwikkeld sinds de oprichting in 1980 door Carlo Crocco. De ontwerptaal van Hublot, vaak gekenmerkt door gedurfde lijnen en het gebruik van ongebruikelijke materialen, is vanaf het begin een onderscheidende factor geweest. Dit wordt weerspiegeld in hun eerste modellen, die meteen de aandacht trokken door het gebruik van natuurlijk rubberen banden – iets wat destijds revolutionair was in de luxe horlogewereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...