Greubel Forsey onthult twee nieuwe exclusieve horlogemodellen

Het gerenommeerde Zwitserse luxe horlogemerk Greubel Forsey staat bekend om zijn innovatieve horlogerie die de grenzen van precisie en vakmanschap voortdurend verlegt. Het merk heeft recent twee nieuwe horloges onthuld, elk een toonbeeld van hun expertise in het creëren van technisch complexe en esthetisch verbluffende tijdmeesters.

Het eerste model dat Greubel Forsey presenteert, is de 'Balancier S', een horloge dat naast zijn technische uitmuntendheid ook opvalt door zijn gedurfde design. Dit uurwerk belichaamt een sportieve elegantie en is ontworpen met de moderne drager in gedachten. Het horloge heeft een onderscheidende gebogen kast van titanium die niet alleen licht is van gewicht, maar ook een hoge mate van comfort biedt. De kast meet 43 millimeter in doorsnede en 13,75 millimeter in hoogte, waardoor het horloge een robuuste aanwezigheid heeft zonder log te zijn.

De 'Balancier S' heeft een opvallend geïnclineerde balanswiel, een exclusief kenmerk van Greubel Forsey, dat gepositioneerd is om de effecten van zwaartekracht op de nauwkeurigheid van het uurwerk te minimaliseren. Deze uniciteit wordt versterkt door de 30°-hoek van de balans, wat een technische prestatie op zich is. Het uurwerk binnenin het horloge is eveneens indrukwekkend, met een gangreserve van 72 uur, wat wijst op de efficiëntie en duurzaamheid van het mechanisme.

Het tweede model dat Greubel Forsey aankondigt, is nog exclusiever door zijn beperkte oplage. De 'GMT Quadruple Tourbillon' is een sensationeel kunstwerk dat de vaardigheid en precisie van het merk benadrukt. Dit horloge huisvest het complexe GMT-mechanisme samen met een viervoudige tourbillon, een innovatie die de precisie van het uurwerk naar een hoger niveau tilt. De 'GMT Quadruple Tourbillon' is beperkt tot slechts 66 exemplaren wereldwijd, waarmee Greubel Forsey de exclusiviteit van dit meesterlijke horloge garandeert.

De complexiteit van dit horloge komt ook tot uiting in de indeling van de wijzerplaat. Het bezit een draaiende globe die als GMT-indicatie dient, een dag/nacht-indicator en een extra tijdzone op de achterkant van het uurwerk. Dit alles is samengebracht in een stijlvolle witgouden kast van 46,5 millimeter in diameter, die, ondanks zijn grootte, elegantie uitstraalt.

De 'GMT Quadruple Tourbillon' toont de wereldwijde tijd op een innovatieve manier en levert een technische vooruitgang die bijdraagt aan het prestige van Greubel Forsey als leider in de haute horlogerie. De combinatie van de globe, de dag/nacht-indicator en de tourbillons maakt het een uurwerk van uitzonderlijke schoonheid en functionaliteit.

Beide modellen weerspiegelen het vakmanschap, de innovatie en de toewijding van Greubel Forsey aan de kunst van het uurwerkmaken. Elk detail getuigt van het minutieuze werk dat in elk horloge wordt geïnvesteerd en de passie voor perfectie die het merk uitstraalt.

Greubel Forsey blijft trouw aan hun missie om horloges van het hoogste kaliber te vervaardigen, en deze nieuwste toevoegingen aan hun collectie zijn daar geen uitzondering op. Hoewel de prijzen voor deze exclusieve horloges niet zijn onthuld, valt te verwachten dat ze de waarde van de technologische innovatie en het esthetische vakmanschap die ze vertegenwoordigen weerspiegelen.

Greubel Forsey, opgericht in 2004 door Robert Greubel en Stephen Forsey, is een bedrijf dat gestoeld is op het principe van het overtreffen van de conventionele uurwerknormen. Hun ongeëvenaarde technische capaciteiten en esthetische expressie hebben hen een reputatie bezorgd als prodigies in de wereld van de haute horlogerie.

Het in Chaux-de-Fonds gevestigde bedrijf is niet alleen bekend om zijn vernieuwende complicaties, zoals de tourbillon met meerdere assen, maar ook om zijn filosofie van transparantie en perfectionisme. Hun diepgewortelde overtuiging dat schoonheid en functionaliteit hand in hand gaan, resulteert in uurwerken die even fascinerend zijn om te bewonderen als om te dragen.

Greubel Forsey beschouwt elk horloge als een individueel kunstwerk, waarbij elk onderdeel met de hand wordt geassembleerd en afgewerkt door hun team van deskundige uurwerkmakers. Deze specialisten besteden honderden uren aan elk uurwerk, waarbij ze materialen zoals goud, staal en saffierglas transformeren in verfijnde toonbeelden van tijdmeting. De nauwkeurigheid en complexiteit van de mechanismen die in hun studio'sworden gecreëerd, zijn een huldebetoon aan de jaren van onderzoek en ontwikkeling die aan de creatie van elk model voorafgaan.

De horloges van Greubel Forsey onderscheiden zich door hun opvallende ontwerpkeuzes, zoals asymmetrische kasten, multilevel wijzerplaten en zichtbare wielwerken, die allemaal bijdragen aan een kenmerkende en herkenbare esthetiek. Ze streven ernaar om visuele harmonie te bereiken zonder afbreuk te doen aan de leesbaarheid of functionaliteit van het uurwerk.

Het merk is eveneens toegewijd aan educatie en erfgoedbehoud binnen de horloge-industrie. Zo heeft Greubel Forsey het 'Naissance d’une Montre'-project gelanceerd, dat tot doel heeft traditionele uurwerktechnieken te behouden en te promoten voor toekomstige generaties. Samen met het Time Aeon Foundation leidt het bedrijf jonge ambachtslieden op en stimuleert het hen om oude technieken te behouden en nieuwe innovaties in uurwerktechnologie te ontwikkelen.

De introductie van de 'Balancier S' en de 'GMT Quadruple Tourbillon' vormen een felicitatie aan het huidige vakmanschap van Greubel Forsey en zetten een nieuwe standaard van uitmuntendheid in het veld. Welgestelde verzamelaars en liefhebbers van fijne uurwerken kijken reikhalzend uit naar de mogelijkheid om een van deze exclusieve creaties aan hun collectie toe te voegen. Het is een unieke kans om niet alleen een precisie-instrument, maar ook een stukje geschiedenis van de uurwerkkunst te bezitten.

In de wereld waar snelle consumptie en massaproductie vaak de boventoon voeren, blijft Greubel Forsey een bastion van toewijding aan kwaliteit en ambacht. Met elk nieuw ontwerp versterken ze hun positie als trendzetters in de hoogste regionen van de horloge-industrie, en zorgen ze ervoor dat hun naam synoniem blijft voor innovatie en verfijning.

Elk horloge dat de ateliers van Greubel Forsey verlaat, is het resultaat van ongeëvenaarde technische expertise, artistieke visie en een onverzettelijke zoektocht naar perfectie. Het zijn deze eigenschappen die de horloges van Greubel Forsey niet gewoon tijdwaarnemingsinstrumenten maken, maar dragers van een filosofie waarin tijd en kunst op een zeldzame en kostbare manier samenkomen.

Nu we een basis hebben gelegd over de recente onthullingen van Greubel Forsey en hun filosofie, zullen we verdiepen in de wereld van haute horlogerie en de betekenis van hun creaties in het grotere plaatje van horlogemakerij en luxe goederen. We zullen kijken naar de trends, het vakmanschap en de geschiedenis die deze horloges beïnvloeden, en hoe zij passen binnen de culturele en esthetische waarden van onze hedendaagse samenleving.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...