Deze Montblanc collectie Princesse Grace de Monaco moet je gezien hebben

Ik snap het niet helemaal, om eerlijk te zijn - waarom zou een merk, dat extreem gespecialiseerd is in het vervaardigen van een exact assortiment artikelen, zich op relatief onbekende gebieden wagen. Is het omdat hun eigenlijke vakgebied economisch niet levensvatbaar is of gewoon een inval gebaseerd op nieuwsgierigheid? Toch slagen sommige merken erin om andere domeinen dan hun eigen domeinen te veroveren, zoals MontBlanc.
Een van's werelds beroemdste fabrikanten van schrijfinstrumenten is nu uit met een verbazingwekkende collectie, de MontBlanc Collection Princesse Grace de Monaco, die werd onthuld op de SIHH 2013, naast andere prachtige collecties - de TimeWalker Traveller Watches, de Villeret ExoTourBillon Chronograaf en Nicolas Rieussec stijgende uren. Heel duidelijk, het epicentrum van de collectie is een symbool van stijlvolle vrouwelijkheid, een charmante persoonlijkheid - Princesse Grace de Monaco.
De verbluffend mooie uurwerken van de MontBlanc-collectie Princesse Grace de Monaco pronkt met delicate kasten met een diameter van ongeveer 34 mm. Het merk heeft voor deze kasten de gebruikelijke ronde vorm gebruikt, maar de omringende randen en de wijzerplaatringen (Réhaut) zijn ovaal, met hun as langs de lengteas van het horloge, van 12 tot 6 uur. De zijkant van de kast wordt gedomineerd door een dynamisch silhouet met schuine nokken en een holle basis, voor de perfecte pasvorm. Het koepelvormige saffierkristalglas heeft dezelfde vorm en draagt bij aan het unieke algehele uiterlijk van de uurwerken.
De hele collectie prachtige polshorloges, onderscheidend van de vorige serie, is begiftigd met gecanneleerde kronen en beren, naast een geschroefde achterkant van de kast met saffierglas, die het innovatieve mechanisme onthult. Het uurwerk is mechanisch automatisch, de MB 4810/409 - het geeft zowel het innovatieniveau van deze horloges als hun aanzienlijke mate van elegantie en authenticiteit aan. Het kaliber MB 4810/409 zelf is een behoorlijk verbazingwekkend apparaat, perfect passend bij de principes achter de uitdrukking „Swiss made”.
Het wordt geleverd met automatische wikkeling en werkt bij 28.800 trillingen per uur, of 4 Hz. Daarnaast bevat het 25 juwelen en een gangreserve van ongeveer 42 uur. De kenmerken die de tijdwaarnemers van deze collectie onderscheiden, zijn de uren en minuten vanaf het centrum, voorzien van of zonder een middelste secondewijzer en datumvenster. De uurwerken van de MontBlanc Collection Princesse Grace de Monaco zijn gegarneerd met prachtige materialen en stenen, zoals de unieke MontBlanc Diamond.