Converse en Phaidon ontwerpen een Skateboard voor het design museum

In een unieke symbiose van mode, design en cultuurbewustzijn hebben twee toonaangevende namen uit de creatieve industrie, Converse en Phaidon, de krachten gebundeld met het prestigieuze Design Museum in Londen. Hun gezamenlijke onderneming heeft geleid tot de creatie van een bijzonder skateboard, een object dat niet alleen symbolisch staat voor subculturen en bewegingsvrijheid, maar nu ook als canvas dient voor expressieve ondersteuning van de kunsten.

Het initiatief waarbij Phaidon, een gerenommeerde uitgeverij van kunst- en designboeken, en Converse, een iconisch merk in de wereld van sneakers en streetwear, samenwerkten met Hans Ulrich Obrist, conservator van het Design Museum, is een briljante zet. Het resultaat is een skateboard dat niet alleen functioneel is, maar ook een kritische reflectie van het museum en zijn ethos.

Het skateboard zelf is een meesterwerk van design en functionaliteit. Het vertegenwoordigt een hechte relatie tussen de ruimtelijke dynamiek van het Design Museum en de culturele impact ervan. Ontworpen met aandacht voor lokaal erfgoed, zoals de prominente London Bridge en de iconische Tower Bridge, maakt het bord een directe visuele verbinding met de omgeving van het museum. Elementen van de kunstcollectie en educatieve programma'svan het museum zijn ook subtiel geïntegreerd, wat bijdraagt aan de diepere betekenis van het bord.

Bij het construeren van dit unieke skateboard heeft het ontwerpteam gebruik gemaakt van traditioneel vakmanschap gecombineerd met moderne materialen en technologieën. De keuze voor een polyurethaanomhulling draagt bij aan de duurzaamheid en zorgt ervoor dat het skateboard bestand is tegen de rigoureuze eisen van het skaten. Afgemaakt met een herkenbare plaatje, The Design Museum/Phaidon X Converse , heeft het bord een onderscheidende uitstraling die het onmiskenbaar maakt als een collector'sitem.

Er zijn twee varianten van het skateboard beschikbaar. Eén is voor zien van traditionele wieltjes die een knipoog geven naar het klassieke erfgoed van het museum, terwijl de andere een moderne twist heeft met de kenmerkende Wielschoenen van Converse. Hiermee biedt het project iets voor zowel de puristen als liefhebbers van hedendaagse innovatie.

Het pakket wordt gecompleteerd met een assortiment aan accessoires: Converse sneakers, een helmset en een speciaal ontworpen tas, allemaal bedacht om de ervaring van het skaten of het simpelweg tonen van het skateboard als kunstobject te verrijken.

Met een prijspunt van €139,99 is dit limited edition skateboard toegankelijk voor verzamelaars en liefhebbers van design. Beschikbaar via het Design Museum zelf of via de webshop van Phaidon, belooft dit unieke stuk een wereldwijd publiek aan te spreken.

Deze samenwerking illustreert hoe commerciële merken op inventieve wijze kunnen bijdragen aan de financiering van culturele instellingen. Door een product te creëren dat nauw aansluit bij de missie en waarden van het museum, wordt een nieuw platform geboden voor zowel expressie als ondersteuning.

De keuze om het skateboard te vervaardigen temidden van een samensmelting van hout- en high-tech constructiemethoden spreekt van een diep begrip van zowel traditie als vooruitgang. Het is een tastbare manifestatie van de overtuiging dat design niet alleen esthetisch moet zijn, maar ook functioneel en inspirerend.

Door elementen uit de kunstcollecties en educatieve programma'svan het museum te integreren, is het skateboard meer dan alleen een sportartikel; het wordt een ambassadeur voor cultuur en educatie. Draag het trotse logo The Design Museum/Phaidon X Converse en draag bij aan de verspreiding van het belang van design en creativiteit.

Met deze gezamenlijke inspanning tonen Converse en Phaidon aan dat partnerships tussen verschillende disciplines kunnen resulteren in innovatieve manieren om de kunsten te ondersteunen en promoten. Het unieke skateboard is dus niet alleen een pronkstuk voor liefhebbers van design en skaten, maar ook een symbool van de gedeelde toewijding om cultuur toegankelijk te maken en te behouden voor toekomstige generaties.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...