CLOT x Air Jordan 5

In de dynamische wereld van streetwear en sneakers blijven samenwerkingen tussen vooraanstaande merken en ontwerpers een bron van opwinding en vernieuwing. CLOT, opgericht door Edison Chen en Kevin Poon, is een merk dat trouw blijft aan zijn wortels terwijl het een moderne draai geeft aan traditionele elementen. Hun filosofie, die Oosterse traditie met Westerse trends vermengt, heeft CLOT tot een favoriet in de internationale modewereld gemaakt.

Deze keer heeft CLOT zich verenigd met Air Jordan om een iconisch stuk uit hun respectievelijke erfgoederen te herscheppen: de Air Jordan 5 sneaker. Met de onthulling van de CLOT x Air Jordan 5 Jade laten deze giganten een samensmelting zien van cultureel erfgoed en vooruitstrevende esthetiek, en brengen ze hulde aan een materiaal dat diep geworteld is in de Chinese cultuur - jade.

Jade, al lang vereerd in China, staat symbool voor schoonheid, nobiliteit en de hoogste ethische waarden. Het is dus geen verrassing dat de CLOT x Air Jordan 5 Jade sneakers worden gekenmerkt door hun subtiele elegantie en hoogwaardige materialen. Ze stralen niet alleen luxe uit, maar weerspiegelen ook waarden als zuiverheid en morele kracht. De schoenen tonen zilveren accenten en een unieke groene glans op de zool, die respectvol knikt naar de Jade-zolen van de historische Air Jordan collectie uit 2005.

Het ontwerp van de sneaker verweeft wit zijden textiel met wit lakleer, wat zorgt voor een contrast dat traditioneel vakmanschap met hedendaagse designelementen combineert. Dit zorgt voor een onvergetelijke indruk en benadrukt de uitgesproken identiteit van beide merken. De sneakers vormen een fysieke representatie van de dialoog tussen oud en nieuw, Oost en West, en tussen duurzaamheid en esthetiek.

Maar CLOT zou CLOT niet zijn als er geen uitgebreide selectie van merchandise en accessoires samen met de schoenen gelanceerd zou worden. Deze collectie, die varieert van zijden shorts tot hoodies en tanktops, wordt allemaal doordrenkt met hetzelfde gevoel voor detail en ontwerpfilosofie. Elk kledingstuk reflecteert de fusion-stijl die CLOT zo uniek maakt en laat de drager deel uitmaken van iets dat meer is dan een modetrend; het is een beweging die culturele expressie opnieuw definieert.

Bovendien, voor de echte verzamelaars, wordt er een speciaal leder gebonden boek uitgebracht met daarin fotografie en interviews die de reis van de samenwerking documenteren. Het is een exclusief kijkje achter de schermen bij de creatie van de Jade en biedt fans de kans om dieper in te gaan op het verhaal achter de schoen.

De release van de Air Jordan 5 Jade wordt verwacht als een beperkte editie. Dit maakt het een kostbaar object voor sneakerliefhebbers en verzamelaars wereldwijd. De lancering staat gepland op 19 september, met prijzen die beginnen bij €180 voor de sneakers en een merch-lijn die prijzen heeft variërend van €30 tot €150. Beschikbaarheid zal beperkt zijn tot selecte retailers, JUICE winkels en via de Nike SNKRS-app.

De CLOT x Air Jordan 5 Jade is meer dan een mode-item; het is een statement van culturele waardering en de eindeloze mogelijkheden van creatieve samenwerking. Voor diegenen die de waarde erkennen van het combineren van erfgoed met innovatie en die een diepe waardering hebben voor de esthetiek van zowel streetwear als modern China, belooft deze collectie een plek te veroveren in de annalen van de sneaker geschiedenis.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...