Breguet s klassieke Tourbillon Collectie verwelkomt nieuwe juwelen

Breguet, het gerenommeerde horlogehuis dat al sinds 1775 bestaat, heeft recentelijk haar prestigieuze Classique Tourbillon-serie uitgebreid met twee nieuwe toevoegingen die bewondering afdwingen. De collectie, bekend om zijn traditionele esthetiek en innovatieve mechanica, wordt nu verrijkt met de lancering van de Classique Tourbillon Extra-Plat Squelette 5395 en de Classique Tourbillon Extra-Plat Automatique 5367.

De Classique Tourbillon Extra-Plat Squelette 5395 is een meesterwerk van vakmanschap dat de complexiteit en subtiliteit van uurwerken viert. Dit spectaculaire model is voorzien van een volledig skeletontwerp, waardoor de ingewikkelde binnenwerkingen van het uurwerk zichtbaar worden. Een bijzonder kenmerk van dit horloge is hoe het traditionele elementen combineert met hedendaagse flair. Het uurwerk, dat slechts 3 mm dik is, is gegraveerd met grote deskundigheid en precisie, wat resulteert in een horloge dat zowel technologisch geavanceerd als artistiek is.

Het skeletmechanisme wordt met de hand vervaardigd, wat elk stuk uniek maakt. De transparantie niet alleen onthult de technische aspecten, maar vestigt ook de aandacht op de esthetische details die kenmerkend zijn voor Breguet'sdesignfilosofie. Het horloge is opgebouwd uit 18-karaats goud en presenteert een tourbillon die draait in een titanium kooi. Bovendien draagt het 80 uur aan gangreserve bij zich, wat ervoor zorgt dat de drager van het horloge zich niet elke dag druk hoeft te maken over het opwinden ervan.

De Classique Tourbillon Extra-Plat Automatique 5367 brengt daarentegen een meer gestroomlijnde elegantie naar de collectie. Dit horloge belichaamt de essentie van Breguet’s streven om esthetische zuiverheid te combineren met technische prestaties. Het heeft een grand feu emaille wijzerplaat die zorgt voor een stralende witheid die niet vervaagt over tijd. Deze versie van het horloge wordt geleverd zonder traditioneel uurwerk, waarbij de focus ligt op de tourbillon die prominent wordt weergegeven op 5 uur.

De 5367-modellen zijn beschikbaar in zowel roségoud als platina uitvoeringen, elk met hun eigen specifieke charmes. De platina versie springt in het oog door een blauw-witte kleurschema met een blauwe alligator lederen band, terwijl de roségouden versie een warme, uitnodigende gloed uitstraalt met een bruine lederen band.

Beide modellen bevatten een automatisch opwind-mechanisme dat innovatie en verfijning vertegenwoordigt. De zelfopwindende tourbillon is een hoogtepunt en blijft een van de meest bewonderde technische prestaties in de hedendaagse horlogemakerij. De precisie van deze uurwerken is ongeëvenaard en ze zijn beide uitgerust met een siliconen balansveer. Siliconen heeft het voordeel dat het ongevoelig is voor magnetische velden, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en nauwkeurigheid van het horloge.

Voor verzamelaars en liefhebbers van fijne horlogerie toont Breguet'suitbreiding van de Classique Tourbillon-serie een diep respect voor traditie terwijl het tegelijkertijd grenzen verlegt op het gebied van moderne horlogemakelij. De nieuwe modellen benadrukken Breguet'stoewijding aan zowel esthetische verfijning als technologische innovatie, en bieden een tastbare connectie tussen het verleden en de toekomst van uurwerken.

De introductie van deze nieuwe modellen is een bewijs van Breguet'svoortdurende invloed in de wereld van luxe horloges. Het bedrijf, opgericht door Abraham-Louis Breguet – een pionier in de horlogemakerij – blijft trouw aan zijn erfgoed door geavanceerde en aantrekkelijke uurwerken te creëren die de tijd met elegantie en precisie markeren.

De nieuwe modellen in de Classique Tourbillon-serie zijn meer dan alleen tijdsaanduidingen. Ze zijn een viering van kunstzinnigheid, geschiedenis en wetenschappelijke vooruitgang, verankerd in een erfenis die terugreikt tot de 18e eeuw. Met deze recente toevoegingen bewijst Breguet wederom dat ze een tijdloos merk zijn dat zich blijft ontwikkelen zonder de banden met zijn historische wortels te verliezen.

In de wereld van haute horlogerie, waar elke millimeter en elk detail telt, hebben de Classique Tourbillon Extra-Plat Squelette 5395 en de Classique Tourbillon Extra-Plat Automatique 5367 een blijvende indruk achtergelaten. Ze herinneren ons eraan dat ware schoonheid niet alleen te vinden is in de uiterlijke verschijningsvorm, maar evenzeer in de ingenieuze mechanica die met passie en precisie onder de oppervlakte werkt.

Verzamelaars van luxe horloges zien deze nieuwe modellen als waardevolle toevoegingen aan hun collecties. De uurwerken zijn geen alledaagse aankopen; ze zijn investeringen in erfgoed, kunst en technologie die met trots gedragen en doorgegeven kunnen worden aan toekomstige generaties. Het bezitten van een Breguet is een statement, een eerbetoon aan een tijdloze vorm van vakmanschap dat met elke tik van de secondewijzer het verhaal van zijn maker vertelt.

Naarmate Breguet doorgaat met het innoveren en verfijnen van hun uurwerkcollectie, blijft de vraag naar deze exclusieve horloges stijgen onder kenners die op zoek zijn naar authenticiteit, prestige en perfectie. En terwijl de wereld verandert, zijn er maar weinig dingen die zo consistent en betrouwbaar zijn als de toewijding van Breguet aan uitmuntendheid in elk horloge dat ze maken.

De Classique Tourbillon Extra-Plat Squelette 5395 en de Classique Tourbillon Extra-Plat Automatique 5367 zijn beide getuigenissen van Breguet’s onberispelijke stijl en technologische vooruitgang. Ze zijn pronkstukken binnen de wereld van horlogemakerij en vormen een aanhoudende bron van inspiratie voor zowel makers als verzamelaars van luxehorloges over de hele wereld.

Terwijl we de komst van deze adembenemende nieuwe modellen verwelkomen, kijken we reikhalzend uit naar wat Breguet nog meer in petto heeft voor de toekomst. Het is een toekomst die, net als hun horloges, ongetwijfeld zowel tijdloos als revolutionair zal zijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Mob Wife Look - hoe beheers je deze stijlvolle Aesthetic In de kijker

De Mob Wife look is een esthetiek die tegelijkertijd zowel tijdloos als statement-making is. Het roept beelden op van de glamoureuze vrouwen uit mi...