Braun BN0279 Unieke Limited Editions voor Hodinkee

De Duitse fabrikant van consumentenproducten, Braun, staat bekend om zijn kenmerkende benadering van industrieel ontwerp. In samenwerking met het horlogeplatform Hodinkee heeft Braun twee nieuwe, gelimiteerde horloges geïntroduceerd: de BN0279 Center Seconds en de BN0279 Sub Seconds. Deze horloges zijn een eerbetoon aan het erfgoed van Braun en de esthetiek van het merk—een combinatie van minimalisme en functionaliteit die duidelijk wordt weerspiegeld in zowel hun uiterlijk als hun gebruiksgemak.

Beide modellen zijn uitgerust in roestvrijstalen kasten van 38 millimeter met een dikte van slechts 8,5 millimeter, waardoor ze een comfortabele pasvorm hebben voor diverse polsmaten. De horloges zijn voorzien van een opvallende 'Bauhaus' geïnspireerde wijzerplaat, met aandacht voor leesbaarheid en een ongecompliceerd ontwerp. Een aspect dat direct in het oog springt, is de iconische gele secondewijzer, een handelsmerk van Braun dat hulde brengt aan hun rijke geschiedenis in het ontwerpen van tijdmeetinstrumenten.

De BN0279 Center Seconds beschikt over een centrale secondewijzer, terwijl de BN0279 Sub Seconds een aparte kleine wijzerplaat voor de secondewijzer heeft, net boven de 6-uur positie op de wijzerplaat. Beide versies zijn uitgerust met een Zwitsers quartz uurwerk, wat garant staat voor precisie en betrouwbaarheid in de tijdmeting.

De horloges worden geleverd met een bijpassende Milanese mesh band die elegantie uitstraalt en een mooi contrast vormt met het strakke ontwerp van de wijzerplaat. Bovendien zijn de horloges waterbestendig tot 50 meter, wat een zekere mate van duurzaamheid biedt voor dagelijks gebruik.

Deze samenwerking tussen Braun en Hodinkee is meer dan alleen een stilistische oefening. Elk horloge is streng gelimiteerd, met slechts 700 stuks van de Center Seconds versie en 300 van de Sub Seconds versie. Dit benadrukt de exclusiviteit van deze stukken en maakt ze tot begeerde items voor horlogeliefhebbers en verzamelaars.

Naast de fysieke kenmerken streefden Braun en Hodinkee naar een niveau van toegankelijkheid in prijs, wat resulteert in een betaalbaar luxe product. Dit was een belangrijk aspect van de samenwerking, omdat het de principes van Braun weerspiegelt om kwalitatief hoogwaardige producten aan te bieden die toegankelijk zijn voor een breed publiek.

De lancering van deze horloges is strategisch gepland voor de vroege dagen van maart en de verkoop vindt plaats exclusief via de Hodinkee webwinkel en de Hodinkee Shop in New York. Voorafgaand aan de release, werden potentiële kopers gestimuleerd om zich te registreren bij Hodinkee voor updates, wat een gevoel van anticipatie creëerde in de aanloop naar de verkoopdatum.

In de wereld van samenwerkingsprojecten is deze uitgave van Braun en Hodinkee een fraai voorbeeld van hoe twee bedrijven hun sterke punten kunnen bundelen om iets unieks te creëren. De BN0279 horloges combineren op naadloze wijze de filosofie van Braun's design met Hodinkee's expertise en gemeenschap van horlogeliefhebbers, hetgeen resulteert in horloges die niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een verhaal en betekenis hebben.

Terwijl het aantal beschikbare exemplaren beperkt blijft, belichaamt deze lancering de tijdloze aantrekkelijkheid van Braun's ontwerpprincipes—helderheid, eenvoud en functionaliteit. Het is een viering van hoe klassieke ontwerpen getransformeerd kunnen worden door subtiele innovaties en hedendaagse interpretaties, waarbij de essentie intact blijft voor nieuwe generaties bewonderaars.

Het succes van dergelijke gelimiteerde edities ligt in de kracht van de samenwerking en in het vermogen om nieuwe inzichten te injecteren in historisch beproefde concepten. Zowel voor Braun als voor Hodinkee markeert deze release een belangrijke mijlpaal die de tijdloze visie van beide merken bevestigt en viert. Het is een herinnering dat zelfs in de snel veranderende wereld van mode en technologie, sommige dingen - zoals een goed ontworpen horloge - echt kunnen standhouden tegen de tand des tijds.

De Braun BN0279 horloges vormen niet alleen een statement op zich maar nodigen uit tot reflectie op wat een samenwerking kan voortbrengen wanneer twee visionaire bedrijven hun krachten bundelen. Met hun strakke lijnen en ongecompliceerde elegantie staan de BN0279 Center Seconds en Sub Seconds modellen als symbolen van de tijdloze waarden van ontwerp en vakmanschap

Horloges zijn meer dan alleen tijdwaarnemers; ze zijn een uitdrukking van persoonlijke stijl, technische vindingrijkheid en vaak, de fysieke manifestatie van historische en culturele mijlpalen. Braun, opgericht in 1921 door Max Braun in Frankfurt, Duitsland, heeft diep gewortelde principes die synoniem staan voor functionaliteit, kwaliteit en esthetiek - kenmerken die duidelijk tot uiting komen in hun nieuwste samenwerking met het horlogeplatform Hodinkee: de BN0279 Center Seconds en BN0279 Sub Seconds horloges.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...