Bottega Veneta s nieuwe opleidingscentrum - Accademia Labor et Ingenium

Bottega Veneta, het wereldberoemde Italiaanse luxemerk, heeft haar nieuwe opleidingscentrum, genaamd 'Accademia Labor et Ingenium', onthuld. Dit centrum staat symbool voor de toewijding van het merk aan vakmanschap, innovatie en creativiteit. Het vormt een belangrijke stap voor het merk in de richting van haar doel om een nieuwe generatie ambachtslieden op te leiden en de kennis en technieken van dit erfgoedmerk te verspreiden.

Het opleidingscentrum ligt in een prachtig gerestaureerd 18e-eeuws gebouw in Vicenza, Italië, dat vroeger diende als een zijdespinnerij. Het gebouw met zijn fascinerende geschiedenis dient nu als broedplaats voor toekomstige talenten in de mode-industrie. Bij binnenkomst word je begroet door een grote open ruimte, die is ontworpen om samenwerking en interactie te bevorderen.

De academie is verdeeld in verschillende afdelingen, waaronder leer bewerken, textiel bewerken, metaalwerk, juwelen ontwerpen en zelfs een afdeling voor experimentele mode. Elke afdeling is uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur om studenten de kans te geven om te experimenteren en te innoveren.

Accademia Labor et Ingenium is een weerspiegeling van Bottega Veneta'sbetrokkenheid bij duurzaamheid. Het merk zet zich in om de ecologische voetafdruk te verkleinen door het gebruik van gerecyclede materialen en de toepassing van milieuvriendelijke technieken in het hele gebouw. De academie biedt ook een curriculum dat zich richt op duurzame mode, waarbij studenten worden aangemoedigd om milieuvriendelijke ontwerpkeuzes te maken.

De opening van het centrum weerspiegelt de toewijding van Bottega Veneta aan het behoud van traditionele ambachten en de overdracht van vaardigheden en kennis aan nieuwe generaties. Door het combineren van traditie met innovatie streeft het merk ernaar om een brug te slaan tussen het verleden en de toekomst van modeambachten.

Dit initiatief zou een enorme impact kunnen hebben op de toekomst van de mode-industrie. Met de juiste begeleiding en onderwijs zou de volgende generatie ontwerpers en ambachtslieden kunnen bijdragen aan een meer duurzame en ethische industrie.

Op de academie kunnen studenten hun vaardigheden aanscherpen en leren van ervaren vakmensen. Er worden ook regelmatig workshops en masterclasses georganiseerd door gerenommeerde ontwerpers en professionals uit de mode-industrie. Daarnaast biedt Bottega Veneta beurzen aan voor getalenteerde studenten, wat aantoont dat het merk de toegang tot mode-educatie wil democratiseren en exclusiviteit wil verminderen in deze vaak ontoegankelijke industrie.

Bottega Veneta'sAccademia Labor et Ingenium lijkt zeker een waardevolle bijdrage te leveren aan de mode-industrie. Met zijn nadruk op vakmanschap, duurzaamheid, en innovatie, kan de academie een inspirerende omgeving zijn voor aspirant-modeprofessionals wereldwijd.

 

• Waar bevindt zich Bottega Veneta'sopleidingscentrum, 'Accademia Labor et Ingenium'? Het opleidingscentrum ligt in Vicenza, Italië.
• Wat was de vroegere functie van het gebouw waarin de academie zich bevindt? Het diende vroeger als een zijdespinnerij.
• Welke afdelingen heeft de academie? De academie is verdeeld in verschillende afdelingen waaronder leer bewerken, textiel bewerken, metaalwerk, juwelen ontwerpen en een afdeling voor experimentele mode.
• Wat weerspiegelt 'Accademia Labor et Ingenium'? Het weerspiegelt Bottega Veneta'sbetrokkenheid bij duurzaamheid en de toewijding aan het behoud van traditionele ambachten.
• Wat biedt Bottega Veneta aan voor getalenteerde studenten? Het merk biedt beurzen aan voor getalenteerde studenten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...