Berluti onthult vernieuwde flagship stores in Dubai

Berluti, het luxueuze Franse schoenen- en lederwarenmerk, heeft zijn aanwezigheid in Dubai aanzienlijk versterkt met de opening van twee vernieuwde flagship stores en de toevoeging van een derde winkel. Deze ontwikkelingen onderstrepen de betrokkenheid van het merk bij de Dubai-markt en haar ambitie om klanten in de regio een nog rijkere en meer gepersonaliseerde winkelervaring te bieden.

De eerste van de twee heropende winkels is gelegen in de Dubai Mall, een van de grootste winkelcentra ter wereld en een symbool van luxe en extravagantie in het Midden-Oosten. De boetiek, gelegen in de prestigieuze Fashion Avenue-uitbreiding van de mall, trekt de aandacht met zijn indrukwekkende nieuwe façade en ontwerp dat de waarden en esthetiek van Berluti uitermate goed weerspiegelt.

Bij binnenkomst in deze ruime winkel worden bezoekers begroet door een interieur dat elegantie en mannelijkheid uitstraalt. Het ontwerpconcept combineert traditionele materialen zoals hout en leer met modernere elementen, wat resulteert in een warme en uitnodigende ambiance die zowel de geschiedenis als de toekomstvisie van het merk belichaamt. Alle meubels en armaturen zijn zorgvuldig geselecteerd en geplaatst om een gevoel van luxe en exclusiviteit te bevorderen, terwijl het gelijktijdig de unieke producten van Berluti uitlicht.

De tweede vernieuwde locatie is te vinden in de Mall of the Emirates, een ander toonaangevend winkelcentrum in Dubai dat bekend staat om zijn gevarieerde mix van luxe retailmerken. De renovatie van deze winkel ging gepaard met een aanzienlijke uitbreiding, waardoor Berluti in staat is gesteld om klanten een nog completer assortiment van zijn verfijnde producten te presenteren. De ingetogen elegantie van de winkel en het doordachte gebruik van texturen en kleuren creëren een aangename omgeving waar klanten zich direct thuis voelen.

Behalve deze twee verbeterde locaties heeft Berluti ook een gloednieuwe boetiek geopend in City Walk, een buitenwinkelgebied dat steeds meer uitgroeit tot een belangrijk centrum voor high-end mode en lifestyle in Dubai. Deze derde winkel vormt een belangrijke aanvulling op de aanwezigheid van het merk in de stad en biedt weer een geheel andere winkelervaring, met een nadruk op ontspanning en gastvrijheid.

Elke winkel legt de nadruk op maatwerk en persoonlijke service, waardoor klanten in staat worden gesteld om hun eigen Berluti-producten te personaliseren. Deze diensten variëren van het kiezen van kleuren en materialen tot het laten graveren van initialen, waardoor klanten hun eigen unieke stijl kunnen uitdrukken via hun schoenen en lederwaren. Dit niveau van personalisatie is van cruciaal belang voor het merk, aangezien het zich positioneert als een leverancier van hoogwaardige, op maat gemaakte producten die de individuele smaak van de consument weerspiegelen.

De expansie in Dubai valt samen met een wereldwijde groeistrategie van Berluti, waarbij de focus ligt op het versterken van de band met bestaande klanten en het aantrekken van nieuwe klandizie. Voor de toekomst blijft Berluti zich inzetten om zijn erfgoed van vakmanschap en kwaliteit te handhaven, terwijl het tegelijkertijd innovatieve technieken en materialen introduceert om aan de veranderende eisen van de moderne consument te voldoen.

De opening van deze nieuwe en vernieuwde winkels in Dubai weerspiegelt het vertrouwen van Berluti in de veerkracht en het voortdurende potentieel van de luxemarkt in het Midden-Oosten. Het is een bewijs van het feit dat, ondanks economische schommelingen en veranderende marktdynamiek, er nog steeds een sterke vraag is naar premium kwaliteitsproducten en persoonlijke service in deze regio.

Berluti werd opgericht in 1895 door Alessandro Berluti en is door de jaren heen uitgegroeid tot een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn uitmuntende handgemaakt schoeisel en luxe lederwaren. Het merk, nu onderdeel van de LVMH-groep, heeft een lange geschiedenis van ambachtelijke perfectie en innovatie in design, waardoor het een favoriet is geworden bij kenners van mannenmode wereldwijd.

De signatuur van Berluti is niet alleen te vinden in hun schoeisel, maar ook in een breed scala aan producten, waaronder lederen tassen, portemonnees, riemen en zelfs ready-to-wear kledinglijnen. Elk stuk wordt gekenmerkt door de kenmerkende patina van het merk, een unieke tint die wordt aangebracht door een complexe afwerkingstechniek.

De verfijning die Berluti-producten uitstralen, komt mede voort uit het gebruik van hoogwaardige materialen, waaronder Venezia-leer, een speciale ledersoort die specifiek voor het merk is ontwikkeld. Klanten kunnen kiezen uit een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waardoor elk stuk echt persoonlijk en uniek is.

In de loop der jaren heeft Berluti samengewerkt met diverse kunstenaars en ontwerpers om grenzen te verleggen en nieuwe interpretaties van klassieke stijlen te bieden. Van samenwerkingen met meubelontwerpers tot limited edition collecties met bekende kunstenaars, het merk streeft altijd naar vernieuwing zonder de kernwaarden van ambacht en kwaliteit uit het oog te verliezen.

De recente uitbreidingen in Dubai zijn slechts een deel van Berluti'salgehele groei. Met winkels in alle grote modesteden, van Parijs tot Tokio, blijft het merk zijn wereldwijde invloed versterken. Naast fysieke winkels is Berluti ook actief bezig met digitale innovatie en online aanwezigheid om nieuwe generaties klanten te bereiken die waarde hechten aan gemak en snelheid, zonder in te boeten op persoonlijk advies en op maat gemaakte ervaringen.

De beslissing om te investeren in de vernieuwing van bestaande winkels en de opening van nieuwe locaties in Dubai is ook indicatief voor de bredere trends in de luxeretailindustrie. Terwijl sommige merken zich richten op het verminderen van fysieke retail ten gunste van e-commerce, erkent Berluti het belang van tastbare ervaringen en de kracht van een weloverwogen fysieke aanwezigheid in sleutelmarkten.

Het luxesegment blijft groeien, vooral in regio'szoals het Midden-Oosten, waar de vraag naar hoogwaardige en exclusieve producten blijft bestaan. Merken zoals Berluti, die zich richten op kwaliteit, ambacht en een gepersonaliseerde benadering, zijn goed gepositioneerd om deze marktkansen te benutten. Met de recente toevoegingen in Dubai zet Berluti de toon voor een nog succesvollere toekomst.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...