Bell & Ross BR-X5 Green Lum - pionier in lichtgevende horloges

Bell & Ross, het gerenommeerde horlogemerk dat bekend staat om zijn luchtvaart-geïnspireerde uurwerken, heeft onlangs een nieuw meesterwerk onthuld: de BR-X5 Green Lum. Dit horloge markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Bell & Ross door innovatieve luminescentie en een opvallend design samen te brengen.

De BR-X5 Green Lum is niet alleen een toonbeeld van esthetiek, maar ook van technische finesse. Het horloge wordt gekenmerkt door een robuuste roestvrijstalen behuizing met een diameter van 41 millimeter, die zowel elegantie als duurzaamheid uitstraalt. De constructie is goed voor een waterdichtheid tot 100 meter, waardoor het een geschikte keuze is voor zwemmers en duikers.

Het meest opvallende kenmerk van de BR-X5 Green Lum is echter de 'lum', afgeleid van de term luminescentie, dat refereert aan het vermogen van een materiaal om licht uit te stralen. Dit model neemt luminescentie naar nieuwe hoogtes met zijn indrukwekkende groene Super-LumiNova® C3-behandeling die zowel de wijzers als de uurindexen siert. Deze specifieke vorm van Super-LumiNova® staat bekend om zijn uitzonderlijke helderheid en langdurige gloed, waardoor de tijd onder alle lichtomstandigheden perfect leesbaar is.

Naast zijn verlichte eigenschappen biedt de BR-X5 Green Lum ook bewonderenswaardige interne mechanica. Het horloge wordt aangedreven door een automatisch kaliber BR-CAL.322, dat ontwikkeld is op basis van het Sellita SW300-1 uurwerk. Dit betrouwbare mechanisme biedt een gangreserve van ongeveer 42 uur, waarmee het de precisie en prestaties van het horloge lange tijd waarborgt.

De wijzerplaat van de BR-X5 Green Lum is een kunstwerk op zich. De combinatie van zwarte en groene tinten creëert een krachtig contrast, terwijl de textuur van de wijzerplaat diepte en karakter geeft. De datumvenster bevindt zich op een conventionele plek bij de 3-uurpositie, en wordt gecomplimenteerd met een vergrootglas dat een gemakkelijke afleesbaarheid garandeert.

Een ander opmerkelijk aspect van dit horloge is de band. Bell & Ross heeft gekozen voor een stijlvolle, zwarte rubberen band die comfort biedt en bijdraagt aan de sportieve uitstraling. De band is uitgerust met een roestvrijstalen gesp die het gemakkelijk maakt het horloge veilig om de pols te bevestigen.

Het ontwerp van de kast van de BR-X5 wordt verder versterkt door de integratie van een merktypische vierkante vorm met afgeronde hoeken – een subtiele knipoog naar de cockpitinstrumenten van vliegtuigen. Dit geeft het horloge een onderscheidende identiteit die fans van het merk zeker zullen waarderen.

Bell & Ross blijft met de BR-X5 Green Lum toewijding tonen aan zowel vorm als functie. Dit horloge laat zien hoe het merk continue grenzen verlegt, zowel in termen van ontwerp als technologie. De mix van geavanceerde luminescentie, nauwkeurige uurwerken en een gedurfd esthetisch statement maakt van de BR-X5 Green Lum een opmerkelijke aanwinst voor elke horlogecollectie.

Met zijn avant-garde luminescentie en verfijnde details, staat de BR-X5 Green Lum symbool voor de reis van Bell & Ross in de wereld van horloge-innovatie. Het is duidelijk dat dit model ontworpen is voor liefhebbers van luxe horloges die een stuk willen dat zowel visueel als functioneel indruk maakt.

In de aanvulling op deze beschrijving van de Bell & Ross BR-X5 Green Lum is het interessant om te weten dat Bell & Ross opgericht is in 1992 door Bruno Belamich (Bell) en Carlos A. Rosillo (Ross), twee vrienden die hun passie voor horloges deelden. Het merk is al snel een referentie geworden voor professionele horloges, vaak gebruikt door piloten en speciale strijdkrachten.

Als we de marketingstrategie van Bell & Ross analyseren, valt op dat ze zich onderscheiden door een sterke verbintenis met de luchtvaart en militaire historie. Dit is terug te zien in het design van hun horloges, alsook in hun samenwerkingen met militaire organisaties en luchtvaartraces. Ook het ondersteunen van of aanwezig zijn bij luchtvaartevenementen is een belangrijk onderdeel van hun branding.

Bovendien legt Bell & Ross een grote nadruk op de leesbaarheid, functionaliteit, betrouwbaarheid en precisie van hun uurwerken. Deze kernwaarden zijn duidelijk herkenbaar in de BR-X5 Green Lum, die niet alleen de tijd duidelijk en nauwkeurig weergeeft, maar ook bestand is tegen uitdagende omstandigheden dankzij de degelijke constructie en waterbestendigheid.

Verder is er de prijsklasse van Bell & Ross horloges, die meestal ligt in het hoger segment van de luxehorlogemarkt. Hoewel de BR-X5 Green Lum geen uitzondering is, biedt het merk een breed scala aan modellen die de essentie van het merk belichamen en toegankelijk zijn voor een gevarieerd publiek van horlogeliefhebbers.

Tot slot, Bell & Ross blijft innoveren binnen hun ontwerpen en technologieën, zoals blijkt uit de introductie van dit nieuwe horlogemodel. Ze blijven trouw aan hun erfgoed terwijl ze vooruit kijken, en bepalen regelmatig nieuwe normen in de horlogerie.

Het Bell & Ross BR-X5 Green Lum horloge is een staaltje van hoogstaande horlogemakerij waarbij vorm, functionaliteit en futuristisch design hand in hand gaan om een ongeëvenaarde ervaring te bieden aan de drager. Met dit horloge aan de pols, zijn dragers verzekerd van een stijlvol statement dat technologische vooruitgang en traditioneel vakmanschap viert.

 

- Wanneer werd Bell & Ross opgericht en door wie? Bell & Ross is opgericht in 1992 door Bruno Belamich (Bell) en Carlos A. Rosillo (Ross).
- Wat is het meest opvallende feature van de BR-X5 Green Lum qua design? Het meest opvallende feature van de BR-X5 Green Lum qua design is de groene Super-LumiNova® C3-behandeling die zowel de wijzers als de uurindexen siert en zorgt voor een uitzonderlijke helderheid en langdurige gloed.
- Welk uurwerk wordt gebruikt in de BR-X5 Green Lum en wat is de gangreserve? De BR-X5 Green Lum gebruikt een automatisch kaliber BR-CAL.322, ontwikkeld op basis van het Sellita SW300-1 uurwerk, met een gangreserve van ongeveer 42 uur.
- Hoe laat het ontwerp van de BR-X5 Green Lum de associatie met luchtvaart zien? Het ontwerp toont associatie met luchtvaart door de vierkante vorm met afgeronde hoeken van de kast, die verwijst naar de cockpitinstrumenten van vliegtuigen.
- In welk segment van de horlogemarkt bevinden de prijzen van Bell & Ross horloges zich meestal? De prijzen van Bell & Ross horloges bevinden zich meestal in het hogere segment van de luxehorlogemarkt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...