Audemars Piguet & John Mayer onthullen Limited Edition Horloge

In een exclusieve samenwerking hebben horlogehuis Audemars Piguet en de beroemde muzikant John Mayer hun krachten gebundeld om een bijzondere uitgave van het iconische Royal Oak Perpetual Calendar horloge te creëren. Deze gelimiteerde editie, die getuigt van een verfijnde esthetiek en vakmanschap, stelt een nieuwe norm in luxe uurwerken.

De limited edition Royal Oak Perpetual Calendar, ontworpen door Mayer in samenwerking met Audemars Piguet's design team, heeft een opvallende groene fumé wijzerplaat die naadloos overgaat in de klassieke behuizing van getinte titanium. Dit hoogwaardige materiaal, bekend om zijn sterkte en lichtheid, draagt bij aan het unieke karakter en comfort van het horloge. Daarnaast zijn zowel de kast als de armband afgewerkt met een subtiele zandstraaltechniek, wat resulteert in een matte uitstraling die het moderne en minimalistische design accentueert.

Mayer, die naast zijn muzikale successen ook bekend staat om zijn passie voor horloges, heeft zich intensief beziggehouden met elk detail van dit uurwerk. Hij heeft zich laten inspireren door de natuur en de tinten die hij op z'n reizen over de wereld tegenkwam. De keuze voor de groene wijzerplaat weerspiegelt niet alleen Mayer's persoonlijke smaak, maar ook een trend in de horloge-industrie waarbij groen steeds populairder wordt.

De technische specificaties van de Royal Oak Perpetual Calendar zijn uitzonderlijk. Het horloge is uitgerust met het kaliber 5134, een automatisch uurwerk dat speciaal is aangepast voor de Royal Oak collectie. Dit complexe mechanisme omvat functies zoals een eeuwigdurende kalender met weekaanduiding, een maanfaseweergave, en het kenmerkende sprongjaarindicatie. Bovendien is de gouden rotor, die door het saffierkristal aan de achterzijde zichtbaar is, voorzien van gegraveerde handtekeningen van zowel John Mayer als Audemars Piguet, wat de exclusiviteit van het horloge benadrukt.

De samenwerking tussen Audemars Piguet en Mayer komt voort uit een gedeelde toewijding aan excellentie en een gemeenschappelijke visie op tijdloze schoonheid. Het project onderstreept hoe de werelden van horlogerie en muziek op een harmonieuze manier kunnen samenkomen en geeft liefhebbers van beide domeinen een object van bewondering.

Dit prestigieuze uurwerk zal slechts in een zeer beperkte oplage beschikbaar zijn, waardoor het voor verzamelaars en liefhebbers een zeer gewild object is. Hoewel de officiële prijs voor de limited edition Royal Oak Perpetual Calendar niet is onthuld, zal deze, gezien de exclusiviteit en het vakmanschap, een aanzienlijk bedrag vertegenwoordigen.

Deze exclusieve editie van de Royal Oak Perpetual Calendar markeert het continu streven van Audemars Piguet om vernieuwing te omarmen, terwijl het trouw blijft aan zijn erfgoed en expertise in het maken van eersteklas uurwerken. Tegelijkertijd illustreert het horloge John Mayer's diepgewortelde interesse in horlogerie en zijn toewijding aan design van hoge kwaliteit. Voor degenen die de kans krijgen om dit limited edition horloge te bemachtigen, is het meer dan een tijdmeter; het is een symbool van de synergie tussen kunst, muziek en uitzonderlijk vakmanschap.

Naast het onthullen van de samenwerking hebben Audemars Piguet en John Mayer niet bekendgemaakt hoeveel exemplaren van de limited edition Royal Oak Perpetual Calendar zullen worden vervaardigd. Ook is er nog geen informatie vrijgegeven over de distributie of de verkooppunten waar geïnteresseerden het horloge kunnen kopen. Wat wel zeker is, is dat dit bijzondere uurwerk, net als andere modellen uit de Royal Oak collectie, een indrukwekkende toevoeging zal zijn aan de wereld van de haute horlogerie.

Dit initiatief is niet de eerste keer dat een beroemdheid betrokken is bij het ontwerp van een luxe horloge. In de afgelopen jaren hebben verschillende horlogemerken samengewerkt met invloedrijke personen uit de entertainment- en sportwereld, erkennend dat dergelijke samenwerkingen de aantrekkingskracht en relevantie van hun producten kunnen vergroten. Met de lancering van de limited edition Royal Oak Perpetual Calendar verstevigen Audemars Piguet en John Mayer hun status als pioniers in hun respectieve vakgebieden.

Nu we de schoonheid en complexiteit van de limited edition Royal Oak Perpetual Calendar hebben verkend, laten we ons verdiepen in de betoverende wereld van Audemars Piguet en de unieke band tussen haute horlogerie en de wereld van muziek en kunst. Deze samenwerking illustreert niet alleen de creatieve capaciteiten en de finesse van modern horlogedesign, maar benadrukt ook de gemeenschappelijke waarden en aspiraties van twee meesters in hun vakgebied.

De historie van Audemars Piguet gaat terug tot 1875, toen Jules Louis Audemars en Edward Auguste Piguet hun ambitie om complexe uurwerken te vervaardigen in de Vallée de Joux in Zwitserland verwezenlijkten. Sindsdien heeft het merk zijn reputatie gevestigd als een toonaangevende naam in luxe horlogerie, met een bijzondere aandacht voor vakmanschap, innovatie en esthetiek. Een van hun meest baanbrekende momenten was de lancering van de Royal Oak in 1972, ontworpen door de legendarische horlogeontwerper Gerald Genta, die de wereld van de horlogerie voor altijd veranderde. De Royal Oak was het eerste luxe sporthorloge gemaakt van roestvrij staal en werd beroemd door zijn markante achthoekige bezel en geïntegreerde armband.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...