Atelier Wen & Wristcheck lanceren exclusief horloge

Atelier Wen, een jong en dynamisch horlogemerk dat het beste van Frans ontwerp combineert met Chinese uurwerkkunst, heeft de handen ineengeslagen met Wristcheck, een platform voor horlogeverzamelaars, om een unieke gelimiteerde editie te lanceren. Deze exclusieve uitgave, genaamd 'Perception Ju Ci', markeert niet alleen de voortdurende groei en populariteit van Atelier Wen maar viert ook de artistieke synergie tussen Oost en West.

Het 'Perception Ju Ci' horloge is geïnspireerd door het begrip 'Ju Ci', wat uit het Chinees vertaald kan worden als 'reusachtig porselein'. Deze benaming duidt op de uitmuntendheid van Chinees porselein, waarvan de vervaardiging al eeuwenlang wordt bewonderd en gerespecteerd. Het is deze diepgewortelde waardering voor traditionele ambachtelijkheid die de basis vormt voor dit bijzondere horloge.

De wijzerplaat van de 'Perception Ju Ci' trekt direct de aandacht. Deze is namelijk gemaakt van porselein en handgeschilderd door vakmensen in Jingdezhen, een stad die bekendstaat als de porseleinhoofdstad van China. Hierbij is gebruikgemaakt van kobaltblauwe verf, die na het bakken een rijke, diepblauwe glans krijgt. Het ontwerp van de wijzerplaat is een subtiele afbeelding van een draak, een iconisch symbool binnen de Chinese cultuur dat kracht en welvaart vertegenwoordigt. De draak is zo fijn geschilderd dat hij bijna verborgen is in de details, een speelse knipoog naar de naam 'Perception'.

Naast de prachtige wijzerplaat onderscheidt de behuizing zich ook door zijn kwaliteit en design. Het horloge heeft een 316L roestvrijstalen behuizing van 40,5 millimeter met een dikte van slechts 10,9 millimeter, wat een comfortabel draagcomfort waarborgt. Het saffierglas met anti-reflecterende behandeling zorgt ervoor dat de wijzerplaat vanuit alle hoeken goed zichtbaar blijft, terwijl de achterkant van het horloge een open ontwerp heeft waardoor het uurwerk zichtbaar is. Dit stelt liefhebbers in staat om de mechanische pracht van het uurwerk, een automatische Caliber RWB2000, te bewonderen.

Verder wordt elke 'Perception Ju Ci' geleverd met twee bandjes: een blauw lederen bandje dat goed aansluit bij de wijzerplaat, en een extra grijze NATO-band voor een meer casual look. Dit geeft de drager de vrijheid om het horloge aan te passen aan verschillende gelegenheden en persoonlijke stijlen.

Wat dit horloge echt onderscheidend maakt, is de samenwerking met de beroemde Franse horlogedesigner Sébastien Billières en de mysterieuze horlogekunstenaar seconde/seconde/, wiens iconoclastische benadering van design opvalt. seconde/seconde/ staat bekend om zijn speelsheid en humor in horlogeontwerp, en dit komt tot uiting in de aparte secondewijzer van de 'Ju Ci'. De wijzer heeft de vorm van een hamer, wat een knipoog is naar de term 'Ju', wat 'gereedschap' betekent in het Chinees. Dit detail voegt een uniek element toe aan het horloge dat onmiddellijk in het oog springt en zorgt voor gespreksstof onder horlogeliefhebbers.

Gelimiteerd tot slechts 50 stuks wereldwijd, is de 'Perception Ju Ci' een echte verzamelaarsitem. Elke koper zal ook een genummerd certificaat van echtheid ontvangen, waarop de exclusieve aard van het horloge wordt benadrukt en de uniekheid van hun aankoop wordt gegarandeerd.

Deze samenwerking tussen Atelier Wen en Wristcheck bevordert niet alleen de dialoog tussen verschillende culturen en hun respectievelijke ambachtskunsten, maar laat ook zien dat innovatie en respect voor traditie hand in hand kunnen gaan in de wereld van luxe horlogerie.

De achtergrond van Atelier Wen: Het merk werd opgericht door Robin Tallendier en Wilfried Buiron na een reis door China. Hun fascinatie voor de rijke uurwerkgemeenschap en het vakmanschap dat zij tegenkwamen, leidde tot de oprichting van een merk dat deze aspecten wilde eren en tegelijkertijd een brug wilde slaan tussen twee culturen. Elke creatie van Atelier Wen is een samensmelting van traditionele Chinese technieken met een moderne esthetiek, ontworpen om liefhebbers van over de hele wereld aan te spreken.

De samenwerking met Wristcheck en seconde/seconde/ is een natuurlijke voortzetting van Atelier Wens filosofie waarin vernieuwing, kunst en multiculturalisme centraal staan. Het toont de wil om gedurfde en opvallende partnerships te verkennen die de conventionele grenzen van horlogemaken uitdagen.

Het belang van beperkte oplages in de horloge-industrie kan niet worden onderschat. Voor verzamelaars en enthousiastelingen bieden dergelijke uitgaven niet alleen exclusiviteit, maar ook de mogelijkheid om te investeren in stukken die potentieel in waarde kunnen stijgen. Met slechts 50 beschikbare 'Perception Ju Ci' horloges is de kans groot dat dit stuk een gewild item wordt op de markt voor verzamelhorloges.

Het is vermeldenswaard dat elke eigenaar van een 'Perception Ju Ci' een speciaal stukje cultureel erfgoed bezit. Het feit dat de wijzerplaten handgeschilderd zijn door meesters in Jingdezhen betekent dat geen twee horloges exact hetzelfde zullen zijn, elk met zijn eigen subtiele variaties en karakter. Dit maakt de 'Perception Ju Ci' niet alleen een instrument om de tijd te meten, maar ook een draagbaar kunstwerk dat verhaalt van vakmanschap en internationale samenwerking.

 

• Wat betekent 'Ju Ci' en hoe is dit concept geïntegreerd in het horlogeontwerp? 'Ju Ci' betekent 'reusachtig porselein' en verwijst naar de uitmuntendheid van Chinees porselein. Dit concept is geïntegreerd in het horlogeontwerp via de handgeschilderde porseleinen wijzerplaat en de subtiele draakafbeelding die staat voor kracht en welvaart.
• Wie zijn de ontwerpers achter de 'Perception Ju Ci' en wat hebben zij bijgedragen aan het ontwerp? De ontwerpers achter de 'Perception Ju Ci' zijn de Franse horlogedesigner Sébastien Billières en de horlogekunstenaar seconde/seconde/. Zij hebben bijgedragen aan de unieke secondewijzer in de vorm van een hamer en een algemene designesthetiek die speelsheid en humor combineert.
• Hoeveel stuks van de 'Perception Ju Ci' zijn er wereldwijd beschikbaar en wat ontvangen kopers bij aankoop? Er zijn wereldwijd slechts 50 stuks van de 'Perception Ju Ci' beschikbaar. Elke koper ontvangt een genummerd certificaat van echtheid dat de exclusiviteit van hun aankoop bevestigt.
• Wat zijn enkele kenmerken van de wijzerplaat en het uurwerk van de 'Perception Ju Ci' die het bijzonder maken? De wijzerplaat is handgeschilderd met een subtiele drakenafbeelding en gemaakt van porselein, terwijl het uurwerk een automatische Caliber RWB2000 is die zichtbaar is door de open achterkant van het horloge.
• Hoe dragen de beperkte oplages en unieke eigenschappen van de 'Perception Ju Ci' bij aan de waarde voor verzamelaars? De beperkte oplage van slechts 50 stuks en unieke eigenschappen, zoals de handgeschilderde wijzerplaten en designelementen, bieden exclusiviteit en de potentie voor waardestijging, waardoor het horloge een gewild item wordt voor verzamelaars.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...