3.Paradis lanceert SS24 collectie met eclectische mix

Het Canadese modelabel 3.Paradis heeft onlangs haar Spring/Summer 2024 collectie gelanceerd, getiteld 'Here is Elsewhere'. Deze uitdrukking, die in het Frans 'Ici c'est ailleurs' luidt, nodigt uit tot contemplatie over de betrekkelijkheid van onze omgeving en het idee dat men altijd ergens anders zou kunnen zijn. Het is een filosofische kijk op reizen en exploratie, die nauw aansluit bij de essentie van het merk.

De oprichter van 3.Paradis, Emeric Tchatchoua, ziet mode als een middel voor mensen om zich te uiten en hun verhaal te delen met de wereld. Met deze nieuwe lijn streeft hij ernaar om kledingstukken te creëren die niet alleen extern mooi zijn, maar ook interne schoonheid belichamen door middel van hun ontwerp- en productieproces. Tchatchoua benadrukt dat elk stuk een verlengstuk is van iemands identiteit. Hij wil dat de kledingstukken dienst doen als een brug tussen iemands innerlijke wereld en de buitenwereld.

De SS24 collectie is rijkelijk gevuld met verwijzingen naar reizen en diverse culturen, iets wat tevens een persoonlijke passie van de ontwerper zelf weerspiegelt. Tchatchoua's eigen reiservaringen en de mensen die hij onderweg heeft ontmoet, hebben de weg geplaveid voor de veelzijdige ontwerpen binnen de collectie. Zo zijn er invloeden te zien van zowel het Verre Oosten als de westerse wereld, wat resulteert in een opvallende fusion van stijlen.

De collectie omvat een aantal iconische items die de kenmerkende esthetiek van 3.Paradis vertegenwoordigen. Een unieke variatie op de klassieke bomberjack, gemaakt van zacht leer met een gewatteerde voering, is slechts een van de hoogtepunten. Eveneens maken patchwork denim broeken, oversized bedrukte t-shirts en hoodies met grafische ontwerpen deel uit van de collectie, allemaal vervaardigd met een nauwgezette aandacht voor detail.

Een bijzonder stuk is een leren jas met handgeschilderde kunst, een voorbeeld van de manier waarop 3.Paradis kunst en mode combineert. Daarnaast biedt de selectie geborduurde militaire vesten en gestructureerde blazers een geraffineerde touch aan de overwegend casual collectie. De items zijn verrijkt met dichterlijke teksten en slogans die de drager inspireren tot reflectie en dialoog.

De accessoires van de SS24 lijn versterken het narratief van reizen en ontdekken. Caps, bucket hats en tassen dragen patronen en prints die teruggrijpen naar de thema's van de collectie en daarmee de outfit completeren. Ook in deze accessoires wordt de balans gezocht tussen stijl en betekenis, wat typerend is voor het designethos van 3.Paradis.

De SS24 collectie van 3.Paradis is niet alleen een viering van globale invloeden en persoonlijke expressie, maar ook een toewijding aan vakmanschap en duurzaamheid. Het gebruik van hoogwaardige materialen en de nadruk op ethische productiemethoden getuigen van het respect voor mens en milieu dat centraal staat bij het merk.

Met de release van de 'Here is Elsewhere' collectie bevestigt 3.Paradis zijn status als een vernieuwend en inspirerend label binnen de modewereld. De combinatie van artistieke en conceptuele mode met draagbare en doordachte stukken maakt deze lijn tot een toonbeeld van hedendaagse luxe. De kledingstukken zijn vanaf nu verkrijgbaar via de officiële website van 3.Paradis en bij geselecteerde retailers wereldwijd.

Als aanvulling op deze beschrijving van de nieuwste collectie van 3.Paradis, kunnen we het verhaal achter dit modelabel en de invloed ervan op de modewereld verder verkennen. Hier volgt een uitvoerigere blik op de filosofie van het merk, de oprichter Emeric Tchatchoua, en de betekenis van 'Here is Elsewhere' binnen de bredere context van mode en cultuur.

Emeric Tchatchoua kwam ter wereld in Parijs en groeide op in Montreal, waardoor hij al van jongs af aan blootgesteld werd aan verschillende culturen. Zijn multiculturele achtergrond heeft een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van zijn creatieve visie en de oprichting van zijn merk, 3.Paradis. Met de lancering van het merk in 2013 zocht Tchatchoua naar manieren om een dialoog te starten tussen verschillende werelden en culturen door middel van mode.

Tchatchoua's benadering van design is diep geworteld in het concept van 'storytelling'. Elk stuk dat hij creëert, draagt een verhaal in zich, vaak geïnspireerd door zijn persoonlijke levenservaringen, observaties, en interacties met mensen van over de hele wereld. Dit verhalende aspect is duidelijk herkenbaar in de SS24 collectie, waar elk ontwerp dienstdoet als een medium voor culturele uitwisseling en persoonlijke expressie.

'Here is Elsewhere' is meer dan alleen een naam; het is een manifest dat de relatieve en subjectieve ervaring van thuis zijn en ver weg zijn ondervraagt. Het roept op tot nadenken over identiteit en behoren in een steeds veranderende en verbonden wereld. Met deze collectie moedigt Tchatchoua mensen aan om hun eigen definities van thuis en zelf te vinden en te omarmen.

De ontwerpen in de SS24 collectie zijn gedurfd en grensverleggend, maar blijven draagbaar en benaderbaar. De integratie van comfortabele silhouetten met high-end materialen, zoals het eerder genoemde leren bomberjack, weerspiegelt de wens van het merk om exclusiviteit toegankelijk te maken voor een breder publiek.

De mode-industrie is zich steeds meer bewust van de noodzaak van duurzame praktijken, en 3.Paradis loopt voorop in deze beweging. Door de focus op tijdloze ontwerpen en de afwijzing van fast fashion, profileert 3.Paradis zich als een merk dat zich bekommert om de impact van mode op de aarde. De nadrukkelijke keuze voor ethische productiemethoden onderstreept dit commitment.

Naast de fysieke ontwerpen is de digitale aanwezigheid van 3.Paradis ook noemenswaardig. Het merk maakt slim gebruik van sociale media en andere online platforms om zijn verhaal te vertellen en interactie aan te gaan met de gemeenschap. Zo blijft 3.Paradis relevant in een tijdperk waarin de connectie tussen merk en consument grotendeels online plaatsvindt.

De SS24 collectie 'Here is Elsewhere' is een typisch voorbeeld van hoe 3.Paradis de modewereld blijft uitdagen en verrijken met zijn unieke mix van kunst, cultuur en communicatie. Het laat zien hoe mode kan dienen als een krachtig middel voor persoonlijke en collectieve uiting, en biedt een heldere kijk op de mogelijkheden voor toekomstige collecties en de richting van het merk als geheel.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...