Ontdek Magisch Marrakech en Mandarin Oriental s Afrikaanse Deb

De Marokkaanse stad Marrakech, gelegen tussen het majestueuze Atlasgebergte en de uitgestrekte Sahara woestijn, is een plaats waar authentieke traditie en modern comfort naadloos samenkomen. Te midden van deze levendige cultuur ontvouwt het Mandarin Oriental zijn eerste vestiging in Afrika, waarmee het een nieuwe standaard voor luxe en verfijning in de regio introduceert.

Geopend in 2016, het Mandarin Oriental Marrakech nodigt gasten uit om zich te laten onderdompelen in een wereld van elegantie en stijl. Het hotel is gesitueerd op een uitgestrekt terrein van 20 hectare, bezaaid met olijfbomen en palmen, en biedt een oase van rust weg van de drukte van de stad. Met een sterke nadruk op privacy en exclusiviteit, bestaan de accommodaties van het hotel uit 54 privévilla’s en 9 ruime suites. Elke villa is een toevluchtsoord op zich, uitgerust met een zwembad, hot tub, buiten eet- en loungegedeeltes, en een riante tuin. Hun ontwerp weerspiegelt de lokale Berberse architectuur, terwijl ze ook moderne voorzieningen bieden die men mag verwachten van een hotel van dit kaliber.

Het interieur van de villa's en suites benadrukt de Marokkaanse cultuur en erfgoed. Hierbij wordt gebruik gemaakt van traditionele technieken en materialen, zoals tadelakt pleisterwerk, berberse tapijten en handgemaakte houtsnijwerk. Tegelijkertijd zorgen de hedendaagse meubels en kunstwerken ervoor dat de esthetiek fris en modern blijft.

Culinair genieten staat hoog in het vaandel bij het Mandarin Oriental Marrakech. Gasten kunnen uitkijken naar een divers pallet van smaken, variërend van innovatieve Marokkaanse gerechten in het restaurant Mes'Lalla, geleid door de gerenommeerde chef Meryem Cherkaoui, tot internationale keuken in het restaurant Ling Ling by Hakkasan. Voor wie de voorkeur geeft aan een meer ontspannen sfeer, biedt het Pool Garden restaurant een selectie van gezonde gerechten, geserveerd in een serene omgeving naast het zwembad.

Het wellness-centrum in het Mandarin Oriental biedt een heel palet aan behandelingen en therapieën, geïnspireerd door zowel oosterse als westerse praktijken. Het Spa-centrum beschikt over verwarmde behandelkamers, een binnenzwembad, een hamam en een yoga-studio. Men kan kiezen voor een Marokkaanse hammam-behandeling, een persoonlijk fitnessprogramma of deelnemen aan een yogasessie om lichaam en geest in balans te brengen.

Het hotel is ook voorzien van een verscheidenheid aan binnen- en buitenruimtes voor evenementen en vieringen. Of het nu gaat om een sprookjesachtige bruiloft, een zakenbijeenkomst of een privéfeest, het Mandarin Oriental Marrakech streeft ernaar om elk evenement op maat te maken en een onvergetelijke ervaring te bieden.

Het unieke karakter van Marrakech en de uitgekiende luxe van het Mandarin Oriental creëren een onvergelijkbare combinatie die bezoekers uitnodigt tot een diepgaande en verrijkende ervaring.

Bij het ontwerp en de bouw van het Mandarin Oriental Marrakech is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en harmonie met de omliggende natuurlijke omgeving. Het gebruik van zonnepanelen, energiezuinige systemen en waterbesparende technologieën weerspiegelen de inzet van het hotel voor ecologische verantwoordelijkheid.

Naast de alom geprezen accommodatie en faciliteiten, is de locatie van het hotel een van de belangrijkste trekpleisters. Het ligt op slechts enkele minuten rijden van het hart van Marrakech, waar men de bruisende soeks, historische paleizen en de beroemde Djemaa el-Fna plein kan ontdekken. Gasten hebben de mogelijkheid om de rijke geschiedenis en cultuur van de stad te verkennen, waaronder de Majorelle Tuin en het Yves Saint Laurent Museum, beide dichtbij gelegen.

Het hotel biedt verschillende ervaringen om de lokale omgeving en cultuur te ontdekken. Gasten kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan kooklessen om de geheimen van de Marokkaanse keuken te leren of een begeleide tour door de historische medina te nemen. Voor avontuurlijke reizigers organiseert het hotel excursies naar het Atlasgebergte of zelfs kamelentochten door de woestijn.

De aandacht voor detail vindt men ook terug in de persoonlijke services die het hotel biedt. Conciërges zijn beschikbaar om individuele wensen te vervullen, van het regelen van vervoer en reserveringen tot het aanbevelen van de beste lokale attracties en verborgen juweeltjes van de stad.

Voor degenen die Marrakech willen ervaren met een extra vleugje luxe, biedt het Mandarin Oriental 'Marrakech Experiences'. Deze exclusieve pakketten kunnen bestaan uit privéhelikoptervluchten, op maat gemaakte tours, en zelfs romantische diners op afgelegen locaties.

Het blijvende engagement van het Mandarin Oriental Hotel Group om gasten een onberispelijke service en luxueuze ervaringen te bieden, wordt duidelijk weerspiegeld in hun vestiging in Marrakech. Als pionier in de luxe hotellerie in Afrika, heeft het Mandarin Oriental Marrakech de lat hoog gelegd voor toekomstige ontwikkelingen in de regio.

Als toevoeging aan de al bestaande faciliteiten, plant het Mandarin Oriental Marrakech een uitbreiding met extra villa's en suites, evenals het introduceren van nieuwe gastronomische concepten. Deze toekomstige projecten tonen de betrokkenheid van het hotel om te blijven verrassen en vernieuwen volgens de wensen van zijn mondiale cliënteel. Hiermee versterkt het Mandarin Oriental zijn positie als een van de meest prestigieuze hotelaanbieders in de wereld.

Te midden van de historische schoonheid en culturele rijkdom van Marrakech, biedt het Mandarin Oriental een ontsnapping aan de hectiek van het dagelijks leven. Met een combinatie van weelderige tuinen, serene spa-faciliteiten, voortreffelijk dineren en onberispelijke service, belooft het verblijf in het Mandarin Oriental Marrakech een belevenis te zijn die men nooit zal vergeten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...