Ontdek de beste kerstvakantiebestemmingen Wereldwijd

De feestdagen zijn voor velen een tijd van samenzijn, tradities en natuurlijk de onvermijdelijke zoektocht naar de perfecte vakantiebestemming om Kerstmis te vieren. Over de hele wereld zijn er plaatsen die een unieke kerstsfeer ademen, met ieder hun eigen bijzondere tradities en festiviteiten. Of je nu op zoek bent naar sneeuw en wintersport of juist de warmte op wilt zoeken tijdens de koude maanden, er is voor elk wat wils. Laten we enkele van de meest betoverende kerstbestemmingen verkennen.

In Europa vind je talloze steden die transformeren tot magische kerstparadijzen. Een daarvan is Straatsburg in Frankrijk, dat zichzelf de 'hoofdstad van Kerstmis' noemt. De stad organiseert een van de oudste kerstmarkten ter wereld, daterend uit 1570. Wandel door de geplaveide straten tussen de traditionele houten kraampjes door, waar je kunt genieten van lokale lekkernijen, unieke handgemaakte cadeaus kunt vinden en de verbluffende decoraties en verlichting kunt bewonderen.

Ook Duitsland staat bekend om zijn kerstmarkten, met als hoogtepunt de Nürnberger Christkindlesmarkt. Bezoekers kunnen hier de authentieke Duitse kerstcultuur ervaren, compleet met Bratwurst, Lebkuchen en Glühwein. Deze markt staat ook bekend om zijn bijzondere kerstdecoraties en speelgoed, vaak nog handgemaakt volgens eeuwenoude tradities.

Voor degenen die van een witte kerst dromen, is Lapland in Finland de ultieme bestemming. Hier kun je je onderdompelen in een winterwonderland waar de kerstman en zijn rendieren nooit ver weg zijn. Met activiteiten zoals een ritje met een hondenslee, het Noorderlicht bewonderen en verblijven in glazen iglo's, biedt Lapland een onvergetelijke kerstervaring.

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan biedt New York City een ongeëvenaarde kerstsfeer met iconische locaties zoals Rockefeller Center, waar je de beroemde kerstboom en schaatsbaan vindt. Winkelliefhebbers zullen versteld staan van de prachtig versierde etalages van warenhuizen, terwijl de hele stad schittert met feestelijke lichten en decoraties.

De liefhebbers van zon en warmte kunnen tijdens de kerstperiode hun toevlucht zoeken in Australië, waar de feestdagen in het teken staan van barbecues op het strand en openluchtconcerten. Hoewel het een onconventionele manier is om Kerstmis te vieren, biedt deze aanpak een verfrissend alternatief voor de traditionele koude en besneeuwde feestdagen.

Terugkerend naar een meer traditionele kerstsfeer, is de stad Bethlehem in Palestina, waar men de geboorte van Jezus kan herdenken. Pelgrims uit de hele wereld verzamelen zich hier om deel te nemen aan plechtigheden en processies, waarmee ze een spirituele dimensie toevoegen aan hun kerstvieringen.

Een andere prachtige optie is Québec City in Canada, waar de historische architectuur en de Franse invloeden zorgen voor een charmante ambiance. De stad trotseert de kou met zijn Duitse kerstmarkt, outdoor spa's en het befaamde Hôtel de Glace, een hotel volledig gemaakt van ijs.

Voor de avonturiers onder ons kan een kerst in de Japanse stad Sapporo een spannende ervaring zijn. Bekend om zijn jaarlijkse sneeuwfestival, biedt Sapporo een mix van moderne festiviteiten en traditionele Japanse cultuur, omringd door prachtige sneeuwlandschappen.

Nu we enkele van de meest betoverende bestemmingen in de wereld hebben verkend, is het tijd om onze aandacht te richten op de toegevoegde waarde die deze locaties kunnen bieden. Het vieren van Kerstmis buiten de gebaande paden brengt niet alleen wonderlijke ervaringen, maar kan ook nieuwe perspectieven openen op wat het betekent om deze tijd van het jaar te vieren.

Eerst en vooral bieden deze bestemmingen de mogelijkheid om culturele tradities te ervaren die verschillen van de eigen gebruiken. Dit kan zowel educatief als verrijkend zijn, omdat men leert over de diverse manieren waarop Kerstmis wereldwijd gevierd wordt. Elk land heeft zijn eigen gebruiken en speciale gerechten die de kerstperiode definiëren, van de panettone in Italië tot de tamales in Mexico.

Ten tweede kan reizen tijdens de kerstperiode helpen om de winterblues te vermijden. Voor veel mensen kan de korte, donkere dagen van de winter stressvol en somber zijn. Een trip naar een warme bestemming of juist een plaats waar de winter wordt omarmd en gevierd, kan helpen om een nieuw licht op de donkere dagen te werpen.

Bovendien kan een kerstvakantie een geweldige manier zijn om quality time door te brengen met geliefden. In de moderne wereld, waarin we vaak druk en verstrooid zijn, biedt een gezamenlijke reis de kans om weer echt met elkaar te verbinden zonder de afleiding van het dagelijkse leven.

Voor de culinaire liefhebbers bieden kerstreizen een unieke kans om lokale delicatessen en feestelijke gerechten te proeven die men anders misschien nooit zou ervaren. Van speciale kerstgebakjes in Frankrijk tot de hartige feestmaaltijden in Oost-Europa, elke regio heeft zijn eigen feestelijke keuken die wacht om ontdekt te worden.

En tenslotte, voor hen die op zoek zijn naar een beetje magie tijdens de feestdagen, kunnen deze bestemmingen een gevoel van verwondering en verbazing bieden. Of het nu gaat om het bewonderen van het Noorderlicht in Scandinavië, het verkennen van de historische monumenten in Bethlehem, of het bijwonen van een nachtmis in een van 's werelds grootste kathedralen, deze ervaringen kunnen een levenslange herinnering creëren.

In conclusie, de beste kerstvakantiebestemmingen bieden een toevluchtsoord waar men kan ontsnappen aan de routine, nieuwe culturen kan ontdekken en de magie van het seizoen ten volle kan beleven. Of je nu de voorkeur geeft aan de pittoreske kerstmarkten van Europa, de besneeuwde wonderen van het noorden, de zonnige oevers van Australië, of de historische wegen van het Midden-Oosten, er is een plek die je hart zal verwarmen tijdens de feestdagen. Zoals het spreekwoord luidt: "Home is where the heart is", en misschien is dit jaar jouw thuis wel ergens wachten op ontdekking tijdens de meest wonderlijke tijd van het jaar.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de wereld met Booking.com: uw reisexpert In de kijker

Booking.com begon zijn reis in 1996 in een kleine kamer in Amsterdam, een tijd waarin het idee van online boekingen nog in de kinderschoenen stond....