Dit pool-toerismebedrijf wil je in comfort en luxe op vakantie gaan in Antartica

Een nieuw kamp op Antarctica biedt een unieke poolervaring in luxe accommodatie die verder gaat dan de traditionele tenten van vroegere expedities. Het Wolf'sFang-kamp, dat deze maand werd gelanceerd door het Zuid-Afrikaanse pooltoerismebedrijf White Desert, is gelegen in het zelden bezochte Dronning Maud Land en heeft zes verwarmde slaaptenten voor maximaal twaalf gasten. Het kamp beschikt over catering en een Ice Bar waar cocktails worden geserveerd met gletsjerijs, terwijl 24 uur per dag zonlicht de mogelijkheid biedt voor activiteiten zoals snow-biking, skitochten en ijsklimmen. Optionele extra'szijn onder meer een bezoek aan een van de grootste keizers-pinguïnkolonies van Antarctica, het volgen van 28.000 vogels en een chartervlucht naar de geografische zuidpool en de basis van Amundsen Scott.

Het Wolf'sFang-kamp is vernoemd naar de Wolf'sJaw-bergen die het kamp omringen en is gelegen op 4250 kilometer ten zuiden van Kaapstad en 500 kilometer landinwaarts. Het landschap is normaal gesproken alleen toegankelijk voor een handvol onderzoekers of geharde poolreizigers. Het kamp is opgericht door Antarctische ontdekkingsreizigers Patrick en Robyn Woodhead, die geen onbekenden zijn in de hardere kant van het witte continent. Patrick heeft drie wereldrecords voor poolexploratie, waaronder de eerste oversteek van oost naar west Antarctica, en heeft altijd al een kamp willen oprichten dat klanten de kans zou geven om opnieuw contact te maken met de natuur en avontuurlijk te zijn.

Het kamp is het tweede privékamp dat door White Desert wordt geopend, na de iglo-achtige peulen van het Whichaway-oasekamp aan de oevers van het zoetwatermeer Whichaway dat in 2005 werd geopend. White Desert werkt samen met de Antarctische Verdragspartijen en de officiële instantie voor internationaal Antarctisch toerisme, IAATO, om ecologisch verantwoord toerisme op het continent te promoten.

Gasten worden ingevlogen via privécharter op een Gulfstream-jet vanuit Kaapstad. De eerste zomerexpedities vertrekken volgende week, 28 november. Gasten die via Kaapstad verlaten, kunnen meer dan 64.000 of 119.000 uitgeven voor een 8-daagse reis naar de geografische zuidpool.

Met het Wolf'sFang-kamp op Antarctica biedt het Zuid-Afrikaanse pooltoerismebedrijf White Desert een ongekende luxe-ervaring op het witte continent. Het nieuwe kamp, dat deze maand wordt gelanceerd, biedt zes verwarmde slaaptenten en een Ice Bar voor cocktails gemaakt van gletsjerijs. Gasten worden ingevlogen via privécharter op een Gulfstream-jet vanuit Kaapstad en kunnen genieten van activiteiten zoals snow-biking, skitochten en ijsklimmen onder 24 uur zonlicht.

Het Wolf'sFang-kamp ligt in Dronning Maud Land, een gebied dat zelden door toeristen wordt gezien en is omgeven door de grillige toppen van de Fenriskjeften of Wolf'sJaw-bergen. Het is gevestigd op 4250 kilometer ten zuiden van Kaapstad en 500 kilometer landinwaarts. Het landschap is voor het eerst ontdekt door nazi-wetenschappers tijdens de Duitse expeditie naar Antarctica in 1938. Het is een plek die je je zou kunnen voorstellen als een Bond Villain-hol.

Het Wolf'sFang-kamp biedt niet alleen luxe, maar ook optionele extra'szoals een bezoek aan een van de grootste keizers-pinguïnkolonies van Antarctica, het volgen van 28.000 vogels of een chartervlucht naar de geografische zuidpool en de basis van Amundsen Scott.

Opgericht door Antarctische ontdekkingsreizigers Patrick en Robyn Woodhead, de eigenaren van het bedrijf zijn geen onbekende in de hardere kant van het witte continent. Patrick heeft drie wereldrecords voor poolexploratie op zijn naam staan, waaronder de eerste oversteek van oost naar west Antarctica, 1850 km skiën in totaal 75 dagen. 'Sinds ik deze bergen voor het eerst bezocht, heb ik gedroomd van het opzetten van een kamp dat klanten de kans zou geven om opnieuw contact te maken met de natuur, maar ook avontuurlijk te zijn', zei Patrick.

Robyn Woodhead zit in het uitvoerend comité van IAATO, de officiële instantie voor internationaal Antarctisch toerisme die samenwerkt met de Antarctische Verdragspartijen om ecologisch verantwoord toerisme op het continent te promoten.

Het Wolf'sFang-kamp is het tweede privékamp dat door White Desert wordt geopend. De eerste, Whichaway oase, is ondergebracht in iglo-achtige peulen en werd in 2005 geopend aan de oevers van het zoetwatermeer Whichaway.

De eerste zomerexpedities vertrekken volgende week, op 28 november. Gasten die via Kaapstad vertrekken, kunnen meer dan 64.000 euro of 119.000 euro uitgeven voor een 8-daagse reis naar de geografische zuidpool.

Meer over het Wolf'sFang-kamp

Het Wolf'sFang-kamp is een luxe, tijdelijke accommodatie in het binnenland van Antarctica, gelegen in de zelden bezochte regio van Dronning Maud Land. Het kamp is opgericht door Antarctische ontdekkingsreizigers Patrick en Robyn Woodhead, eigenaren van het pooltoerismebedrijf White Desert. Het kamp is vernoemd naar de nabijgelegen Fenriskjeften of Wolf'sJaw-bergen, die het kamp omringen. Het is geopend in november 2021 en biedt plaats aan maximaal twaalf gasten in zes verwarmde slaaptenten.

De gasten worden per privéchartervlucht ingevlogen vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika, aan boord van een Gulfstream-jet. Naast luxe accommodaties biedt het kamp ook catering en een Ice Bar waar cocktails worden geserveerd met gletsjerijs. De 24 uur per dag zonlicht biedt de mogelijkheid om activiteiten te ondernemen, zoals snow-biking, skitochten en ijsklimmen.

Er zijn ook optionele extra'sbeschikbaar, zoals een bezoek aan een van de grootste keizers-pinguïnkolonies van Antarctica, het volgen van 28.000 vogels of een chartervlucht naar de geografische zuidpool en de basis van Amundsen Scott. Het kamp is gevestigd op 4250 kilometer ten zuiden van Kaapstad en 500 kilometer landinwaarts. Dit afgelegen landschap wordt normaal gesproken alleen gezien door een handvol onderzoekers of geharde poolreizigers.

Wolf'sFang is het tweede privékamp dat door White Desert wordt geopend, na de opening van de iglo-achtige Whichaway-oase aan de oevers van het zoetwatermeer Whichaway in 2005. Robyn Woodhead zit in het Uitvoerend Comité van IAATO, de officiële instantie voor internationaal Antarctisch toerisme die samenwerkt met de Antarctische Verdragspartijen om ecologisch verantwoord toerisme op het continent te promoten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...