Over de 39e Snow Polo World Cup St. Moritz 2024

De sprankelende wereld van luxe polo te paard wordt ieder jaar spectaculair gecombineerd met de betoverende witte speelvelden van St. Moritz tijdens de Snow Polo World Cup. In dit artikel nemen we je mee op een reis naar de 39e editie van dit bijzondere evenement, dat gepland staat voor 2024.

St. Moritz, gelegen op een zonnige Alpenplateau in Zwitserland, heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1864, toen het een beroemd toeristenoord werd. Daarna werd het een geliefde winterbestemming onder de Europese elite en de wieg van vele winterse activiteiten. Bijna twee eeuwen later is de stad wereldberoemd om zijn wintersporten, waaronder de sneeuwpolo.

Sneeuwpolo is een versie van de traditionele polosport maar dan gespeeld op sneeuw in plaats van op gras. De sport werd geïntroduceerd in St. Moritz in 1985 door Reto Gaudenzi, een bekende Zwitserse ondernemer en polo-enthousiasteling. Hij organiseerde de eerste Snow Polo World Cup en sindsdien wordt deze jaarlijks georganiseerd op het bevroren St. Moritz-meer. Dit evenement is uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze polotoernooien ter wereld.

Wat dit toernooi zo uniek maakt, is de unieke combinatie van sportiviteit, elegantie en het adembenemende landschap van het Zwitserse bergmassief. Polo is traditioneel al een sport die gerelateerd is aan luxe en exclusiviteit, maar de Snow Polo World Cup tilt het naar een nog hoger niveau. Van de spectaculaire naborrels met champagne en caviaar, tot de modeshows en concerten - dit evenement draait evenveel om de high-society levensstijl als om de sport zelf.

De 39e editie van de Snow Polo World Cup in St. Moritz zal naar verwachting ook dit jaar weer bijzonder zijn. Teams van over de hele wereld zullen strijden om de felbegeerde titel. Hooggekwalificeerde ruiters en hun goed getrainde polo-pony's staan klaar om te racen over het witte veld, de bal voor zich uit drijvend. Het evenement brengt topsport en glamour samen in een spannende driedaagse competitie, die veel meer is dan alleen een polowedstrijd.

Ondanks de strenge winterse omstandigheden is St. Moritz ieder jaar de gastheer van duizenden toeschouwers die hun favoriete teams komen aanmoedigen. Het publiek komt niet alleen voor de wedstrijden, maar ook voor de vele randactiviteiten die plaatsvinden. De zeer luxe VIP-tenten bieden het perfecte uitzicht op de wedstrijden, terwijl je geniet van exclusieve gastronomie en entertainment.

Hoewel het belangrijkste doel van dit evenement is om de teams die strijden voor de overwinning aan te moedigen, is er veel meer te zien en te doen. Van kunstexposities tot modepresentaties en muzikale optredens, er is altijd iets dat de aandacht trekt. Bovendien biedt het VIP-paviljoen ook ongelofelijke cateringmogelijkheden, met exquise lokale gerechten en de fijnste champagnes.

Het belooft een spannend toernooi te worden, vol met prachtige momenten tegen de achtergrond van de besneeuwde Zwitserse Alpen. De Snow Polo World Cup St. Moritz is zeker een evenement om naar uit te kijken en biedt zowel sportliefhebbers als degenen die op zoek zijn naar een vleugje luxe een onvergetelijke ervaring.

 

• Welke sport wordt gespeeld tijdens de Snow Polo World Cup St. Moritz? Polo is de sport die wordt gespeeld tijdens dit evenement, maar met een twist - het wordt gespeeld op sneeuw in plaats van op gras, daarom wordt het sneeuwpolo genoemd.
• Wanneer werd sneeuwpolo geïntroduceerd in St. Moritz? Sneeuwpolo werd in 1985 geïntroduceerd in St. Moritz door Reto Gaudenzi.
• Wat maakt de Snow Polo World Cup zo uniek? De unieke combinatie van sportiviteit, elegantie en het adembenemende landschap van het Zwitserse bergmassief maakt dit toernooi uniek.
• Wat kun je verwachten van de 39e editie van de Snow Polo World Cup in St. Moritz? Bij de 39e editie zullen teams uit de hele wereld strijden om de felbegeerde titel. Er zal ook volop entertainment zijn met luxueuze VIP-tenten, gastronomische gerechten, champagne, kunstexposities, modeshows en muzikale optredens.
• Wat is er nog meer te doen naast het kijken naar de polowedstrijden op de Snow Polo World Cup? Naast het kijken naar de wedstrijden, kunnen gasten genieten van een scala aan randactiviteiten zoals kunstexposities, modepresentaties en muzikale optredens. Ze kunnen ook genieten van exquise lokale gerechten en de fijnste champagnes.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de wereld met Booking.com: uw reisexpert In de kijker

Booking.com begon zijn reis in 1996 in een kleine kamer in Amsterdam, een tijd waarin het idee van online boekingen nog in de kinderschoenen stond....