Luxe huwelijken kostbaarste locaties en jurken onthuld

Trouwen is een gedenkwaardige gebeurtenis in iemands leven, en voor beroemdheden betekent dit vaak een extra vleugje glans en glamour. Met onbeperkte budgetten en de mogelijkheid om uit te pakken, hebben sommige beroemdheden de lat voor luxueuze bruiloften ongekend hoog gelegd. Deze huwelijken zijn wereldwijd bekend geworden vanwege hun extravagantie, met prijskaartjes die de kosten van menig droomhuis overstijgen.

De locatie vormt een centraal onderdeel van elke bruiloft. Voor beroemdheden die op zoek zijn naar privacy, exclusiviteit en onvergetelijke ervaringen, kan de keuze van locatie de kosten flink opdrijven. Zo trouwde George Clooney met Amal Alamuddin in Venetië, Italië, waarbij ze het hele Aman Canal Grande Venice hotel afhuurden. Deze luxe ceremonie en receptie in het 16e-eeuwse Palazzo Papadopoli kostte naar verluidt maar liefst $4,6 miljoen.

Maar zelfs dit valt in het niet bij de trouwlocatie van prins Charles en Diana Spencer, die in 1981 in de St Paul's Cathedral in Londen trouwden; een locatie met een historische waarde die onbetaalbaar kan worden beschouwd. De royale gelegenheid had naar schatting een totaal budget dat, omgerekend naar hedendaagse waarde, rond de $110 miljoen zou liggen, inclusief beveiliging en decoraties.

Op het gebied van trouwjurken sparen beroemdheden evenmin kosten noch moeite. Een van de beroemdste bruidsjurken aller tijden is die van Diana, Prinses van Wales. Haar jurk, ontworpen door David en Elizabeth Emanuel, had een 7,62-meter lange sleep en was bezet met parels en antiek kant. Geschat wordt dat deze jurk tegenwoordig meer dan $340,000 waard zou zijn.

Niet te overtreffen is de jurk van de Amerikaanse actrice en zangeres Mariah Carey. Hoewel haar huwelijk met James Packer uiteindelijk niet doorging, had zij een Valli-jurk besteld met een waarde van maar liefst $250,000. Serena Williams, de tennislegende, schitterde op haar trouwdag eveneens in een Alexander McQueen jurk geschat op $3,5 miljoen, ontworpen door Sarah Burton.

Het decor speelt bij deze elite-evenementen ook een grote rol. Kim Kardashian en Kanye West bijvoorbeeld, spendeerden naar verluidt $136,000 aan bloemen voor hun trouwdag. Ze gaven ook $110,000 uit aan een huurfee voor de Forte di Belvedere in Florence, waar het huwelijk plaatsvond.

Entertainment is nog een ander essentieel element van een onvergetelijke bruiloft. Justin Timberlake en Jessica Biel genoten bijvoorbeeld van entertainment door niemand minder dan Questlove; hij verzorgde de muzikale sfeer tijdens hun bruiloft in Italië. Het inhuren van beroemde artiesten of bands kan de rekening aanzienlijk verhogen, wat een favoriete optie is voor vermogende koppels die een statement willen maken.

Het vervoer naar en van de wedding venue draagt ook bij aan de uiteindelijke factuur. Een indrukwekkend voorbeeld is de huwelijksdag van Coleen McLoughlin en Wayne Rooney, die hun gasten lieten overvliegen naar Genua voor hun vierdaags event dat plaatsvond aan boord van een luxe jacht, compleet met een privéconcert van Westlife.

Maar hoe extravagant en duur deze bruiloften ook mogen zijn, het belangrijkste blijft toch de vereniging van twee mensen die hun leven aan elkaar wijden. Of het nu gaat om een ingetogen ceremonie of een weelderig festijn, een bruiloft is een persoonlijke expressie van liefde en toewijding.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Migaloo M5 luxe onderzeeër Superyacht van 2 miljard In de kijker

In de wereld van superjachten is extravagantie bijna een vereiste. Toch overtreft de Migaloo M5 alle verwachtingen met zijn luxueuze ontwerp en de ...