Human Made onthult A KE O gemaakt gelukspoppetje

Human Made heeft onlangs een nieuw item onthuld, genaamd 'A KE O', wat staat voor het gelukspoppetje van het merk. Dit unieke verzamelobject is het geesteskind van Nigo, de oprichter van Human Made en een prominente figuur in de streetwear-cultuur, en toont een menselijke figuur met een karperkop, wat een gebruikelijk thema is in de Japanse folklore waarbij de karper staat voor doorzettingsvermogen en kracht.

Het poppetje is zorgvuldig ontworpen en heeft gedetailleerde eigenschappen die de kenmerkende stijl van Human Made weerspiegelen. Het gelukspoppetje zit gehurkt en houdt een kom vast, wat suggereert dat het gereed is om voorspoed te ontvangen. Elke ‘A KE O’ is met de hand gemaakt, waardoor ze elk een eigen uniek karakter hebben. De beperkte oplage van deze poppetjes maakt ze extra speciaal voor verzamelaars en liefhebbers van het merk.

Wat de beschikbaarheid betreft, kwam 'A KE O' uit tijdens een speciaal evenement op 11 december in de flagshipstore van Human Made in Kyoto, Japan. Dit betekent dat het item exclusief daar verkrijgbaar was, wat bijdraagt aan het exclusieve en gewilde karakter van het product. Er werd ook een loterij gehouden om mensen de kans te geven om een 'A KE O' te bemachtigen, gezien de verwachte hoge vraag en beperkte beschikbaarheid.

De prijs van het gelukspoppetje werd vastgesteld op ¥30,000 JPY, wat overeenkomt met ongeveer $220 USD, wat aantoont dat het een luxeproduct is binnen het merchandise-aanbod van Human Made. Dit drukt ook de hoge waarde uit die wordt toegeschreven aan handgemaakt en exclusief design binnen het merk.

Het concept achter 'A KE O' gaat dieper dan alleen een verzamelobject of mode-accessoire. In de traditionele Japanse cultuur symboliseert een gelukspoppetje vaak hoop, welzijn en succes. De keuze voor een karperkop heeft waarschijnlijk te maken met de legende van de karpers die tegen de stroom in zwemmen om draken te worden, een metafoor voor ambitie en de reis naar succes. Dergelijke betekenissen zijn verweven met de filosofie van Nigo en Human Made, die vaak speelsheid combineren met een diepe eerbied voor tradities en ambachten.

Fans en volgers van Nigo en het Human Made merk waarderen dergelijke releases niet alleen voor hun esthetische waarde, maar ook voor de culturele en symbolische betekenis die ze dragen. Het samenspel tussen moderne streetwear en traditioneel vakmanschap is een kenmerkend aspect van de merkidentiteit en draagt bij aan de diepe connectie die klanten hebben met Human Made.

Nigo'sbetrokkenheid bij de streetwearwereld is alom bekend, en zijn projecten en samenwerkingen zijn altijd van invloed geweest op de mode- en kunstscene. Met 'A KE O' voegt hij een nieuw element toe aan zijn portfolio, dat spreekt tot de verfijning en veelzijdigheid van zijn creatieve visie.

Samenvattend biedt 'A KE O' niet alleen een interessant verzamelobject voor fans van Human Made en unieke kunstwerken, maar het vertegenwoordigt ook de fusie van mode, kunst, traditie en spiritualiteit. Het gelukspoppetje brengt de rijke culturele achtergrond van Japan samen met de innovatieve en trendy stijl van het moderne streetwear-merk. Voor waarderende verzamelaars is het bezit van een 'A KE O' daarmee niet alleen een teken van goede smaak maar ook van waardering voor culturele diepgang en artistieke expressie.

Nigo, wiens echte naam Tomoaki Nagao is, begon zijn carrière in de modewereld met de oprichting van het baanbrekende streetwearlabel A Bathing Ape (BAPE) in de vroege jaren '90. Zijn onconventionele benadering van kledingdesign en marketing heeft hem een cultstatus gebracht en heeft de weg geëffend voor de huidige streetwear-trends. Na zijn vertrek van BAPE in 2013 richtte Nigo zich op nieuwe projecten, waaronder Human Made, dat een meer rijpe en doordachte esthetiek weerspiegelt, vaak geïnspireerd door Americana en vintage kledingstukken, maar nog steeds de speelse edge behoudt waar Nigo om bekend staat.

Human Made heeft snel naam gemaakt door samenwerkingen met grote namen zoals adidas en KAWS, en door een unieke benadering van branding die zich onderscheidt van andere labels. De producten van Human Made, variërend van kleding tot accessoires en verzamelobjecten zoals 'A KE O', zijn sterk geïnspireerd door de persoonlijke smaak en interesses van Nigo. Dit persoonlijke element draagt bij aan de authenticiteit en aantrekkingskracht van het merk.

De impact van Human Made op de modescene kan niet worden onderschat. Het merk heeft een brug geslagen tussen high-end mode en straatcultuur, en blijft invloedrijk onder zowel hoogwaardige modekenners als streetwear-enthousiastelingen. Nigo'svermogen om traditionele ambachten en culturele symbolen, zoals de karper in 'A KE O', te integreren in zijn werk, getuigt van een respect en waardering voor culturele erfgoed, wat resoneert met een wereldwijd publiek dat zoekt naar diepgang in hun modekeuzes.

De karper, specifiek de koi-karper, wordt in Japan gezien als een symbool van geluk, welvaart en veerkracht. Koi zijn geliefd om hun levendige kleuren en vermogen om stroomopwaarts te zwemmen, vaak geassocieerd met individuele prestaties en persoonlijke groei. In het design van 'A KE O' wordt deze symboliek ingezet om een positieve boodschap van doorzettingsvermogen en succes uit te dragen, wat nauw aansluit bij de waarden van het Human Made-merk en zijn volgers.

In de populaire cultuur, en in het bijzonder in de streetwear, worden dergelijke symbolen vaak gebruikt om een diepere betekenis of verhaal te koppelen aan kleding en accessoires. De karper heeft zijn weg gevonden naar diverse mode-artikelen, van tatoeages tot grafische prints op T-shirts. In de handen van Nigo wordt deze symboliek echter naar een hoger niveau getild, door het te transformeren in een fysiek object dat zowel kunst als talisman kan zijn.

Voor zij die geluk en succes nastreven, kan een amulet zoals de 'A KE O' pop dienen als een tastbare herinnering aan hun aspiraties. Tegelijkertijd illustreert het de toenemende versmelting van traditionele culturele uitingen met de eigentijdse mode, en biedt het een venster op de manier waarop globalisatie en respect voor culturele diversiteit de mode-industrie kunnen verrijken.

Het bezit van een 'A KE O'-poppetje markeert daarom meer dan alleen een mode-statement; het is een knipoog naar iemands erkenning van de complexiteit van cultureel erfgoed en een waardering voor het vakmanschap en de storytelling die ten grondslag liggen aan elk Human Made-product. Daarmee demonstreert het kleine sculptuur dat mode en kunst krachtige middelen zijn om een dialoog te starten over identiteit, traditie en de rol van symboliek in ons dagelijks leven.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Migaloo M5 luxe onderzeeër Superyacht van 2 miljard In de kijker

In de wereld van superjachten is extravagantie bijna een vereiste. Toch overtreft de Migaloo M5 alle verwachtingen met zijn luxueuze ontwerp en de ...