Audemars Piguet lanceert nieuwe AP house in Hamburg

Het Zwitserse luxehorlogemerk Audemars Piguet heeft onlangs de deuren geopend van een nieuw AP House in de bloeiende stad Hamburg. In deze unieke setting kunnen horlogeliefhebbers en klanten zich onderdompelen in de wereld van haute horlogerie, terwijl ze genieten van de exclusieve sfeer die het merk uitstraalt.

De strategie achter AP Houses is gebaseerd op het creëren van een huiselijke omgeving, ver weg van de traditionele winkelconcepten die vaak worden aangetroffen in de luxe retailsector. Audemars Piguet heeft dit concept al succesvol geïmplementeerd in andere grote steden zoals Milaan, Madrid en Hong Kong, waar de AP Houses een aanzienlijke populariteit hebben verworven.

De nieuwe vestiging in Hamburg is strategisch gelegen aan de Neuer Wall, een van de meest prestigieuze winkelstraten van de stad. De buurt staat bekend om zijn luxe boetieks en exclusieve winkels, waardoor het een perfecte match is voor het prestigieuze horlogemerk.

Het ontwerp van het AP House Hamburg weerspiegelt de kernwaarden van het merk, waarbij traditie en moderne innovatie hand in hand gaan. De inrichting is zorgvuldig samengesteld om een intieme en comfortabele sfeer te scheppen. De ruimte nodigt uit tot ontspanning en gesprek, wat klanten aanmoedigt om hun tijd te nemen en meer te leren over de intricaties van de fijne uurwerken die Audemars Piguet te bieden heeft.

Een opvallend kenmerk van het AP House is de 'watchmaker's corner', waar bezoekers getuige kunnen zijn van het vakmanschap en de precisie die nodig zijn bij het assembleren van een Audemars Piguet horloge. Dit geeft klanten een uniek inzicht in de complexiteit en expertise die achter elk horloge schuilgaan.

De opening van het AP House in Hamburg past binnen de groeistrategie van Audemars Piguet, die gericht is op het direct verbinden met hun klanten. Door deze rechtstreekse interactie kan het merk een meer gepersonaliseerde service bieden en tegelijkertijd de exclusiviteit van hun producten waarborgen. Het biedt een platform voor zowel nieuwe als bestaande klanten om de rijke geschiedenis en filosofie van het merk te ervaren in een setting die even gastvrij als informatief is.

In de loop der jaren heeft Audemars Piguet een reputatie opgebouwd als producent van enkele van de meest innovatieve en technisch complexe uurwerken in de industrie. De introductie van het nieuwe AP House in Hamburg versterkt het imago van het merk als een leider in de luxe horlogesector en onderstreept hun toewijding aan uitmuntendheid en klantbetrokkenheid.

Nu het AP House zijn deuren heeft geopend, is Hamburg een hoogtepunt rijker voor liefhebbers van fijne uurwerken en zij die de voorkeur geven aan een persoonlijke en ongedwongen benadering bij het verkennen van horloges van wereldklasse.

Audemars Piguet, opgericht in 1875 door Jules Louis Audemars en Edward Auguste Piguet, is een van de weinige overgebleven familiebedrijven in de horloge-industrie die nog steeds onafhankelijk opereren. Met hun basis in Le Brassus, een dorp in de Vallée de Joux in het hart van de Zwitserse Jura, blijft het bedrijf trouw aan hun roots en tradities van uurwerkmakerij.

Beroemd om hun iconische Royal Oak, die in 1972 werd gelanceerd en ontworpen door de legendarische horlogemaker Gerald Genta, maakte Audemars Piguet naam in de wereld van luxe sportuurwerken. Het kenmerkende achthoekige bezel en geïntegreerde armband maakten de Royal Oak onmiddellijk herkenbaar en zeer gewild onder horlogeliefhebbers.

Door de jaren heen heeft Audemars Piguet een reeks innovatieve uurwerken geïntroduceerd, inclusief de Royal Oak Offshore in 1993, een groter en robuuster model van de originele Royal Oak, evenals de Royal Oak Concept-serie, die de grenzen van traditionele uurwerkmakerij blijft verleggen.

Naast hun focus op innovatie, heeft Audemars Piguet ook een sterke nadruk gelegd op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze hebben initiatieven ontplooid om hun ecologische voetafdruk te verminderen en ondersteunen diverse sociale projecten, zowel lokaal als internationaal.

In het huidige digitale tijdperk heeft Audemars Piguet ook de impact van technologie omarmd, door hun aanwezigheid online en op sociale media te versterken. Dit heeft hen geholpen om een jongere generatie horlogeliefhebbers te bereiken en te engageren met interactieve content en storytelling.

Terwijl de horloge-industrie blijft evolueren, met nieuwe trends en consumentenvoorkeuren, blijft Audemars Piguet trouw aan hun erfgoed. Met de initiatie van AP Houses brengen ze de essentie van het merk naar een bredere doelgroep, en bieden ze een luxe ervaring die verder gaat dan alleen het kopen van een horloge.

De opening van het AP House in Hamburg is een testament van de voortdurende inzet van het merk voor excellentie en superieure klantenervaringen. Terwijl liefhebbers en verzamelaars de kans krijgen om te ontspannen en te verbinden binnen de muren van de Hamburgse locatie, blijft Audemars Piguet de erfenis van fijn Zwitsers vakmanschap vieren en delen met de wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Migaloo M5 luxe onderzeeër Superyacht van 2 miljard In de kijker

In de wereld van superjachten is extravagantie bijna een vereiste. Toch overtreft de Migaloo M5 alle verwachtingen met zijn luxueuze ontwerp en de ...